El lehet úgy költözni, hogy attól még a szülők a
gyámjai az illetőnek?
1-es vagyok.
200 kilométerre költöztünk. Az állandó lakcímem egy vidéki városban volt, a cuccaim és a szobám Budapesten. Az iskolám egy másik vidéki városban.
SENKI MEG SEM KÉRDEZTE, HOGY HOL LAKOK.
Hülyeség. Kollégiumban laktam és még őket sem érdekelte, hogy hova vagyok valósi, hol vannak a szüleim.
A barátnőd el tud költözni a szülőktől, de gyanús az, hogy ezt az egészet nem a szülők intézik hanem te. Meg akarod szöktetni vagy mi?
2017. aug. 30. 14:40
12/18 A kérdező kommentje:
Senki nem említette azt, hogy én intézném. Csak kíváncsi voltam, hogy hogyan működik ez. A barátnőm szülei jövőhéten mennének intézni a dolgokat, és miért akarnám megszöktetni, amikor mindkettőnk szülei belemennek, csak a suli szarakszik.
Mert furcsa a sztori. Az iskola és a gyámhatóság ilyenekkel nem szokott foglalkozni. Oviknál szokott érdekes lenni a hovatartozás, mert külkerületből nem vehetnek be gyereket, mert telítve vannak a csoportok.
Egy csomóan laknak nagymamáknál úgy, hogy nem a nagymama a gyám stb.
2017. aug. 30. 14:52
14/18 A kérdező kommentje:
Figyelj, lehet hogy fura, de ez van. Az iskola ezt mondta a barátnőm szüleinek, szóval, ha furának tartod, náluk panaszkodj. Erről nem tehetnek, se a barátnőm, se a szülei. Nem vitatkozom tovább ezen, ezt mondták én csak megkérdeztem, hogy lehetséges-e, mert nekünk is furcsa volt.
Vagy csak a szülei mondták ezt, hogy rövidre zárják a témát.
Az iskolát csak a jegyek szokták érdekelni. De ha valaki jobb iskolából megy át vacakba, nem szoktak ezen se rugózni.
2017. aug. 30. 15:42
16/18 A kérdező kommentje:
Ott voltunk a beszélgetésnél, szóval nem így van. Amúgy, ha a szülei rövidre akarnák zárni,1 nem mentek volna bele alapjáraton, 2 mondták is, hogy ezzel nem akarnának szarakodni, akkor miért találnának ki ilyeneket? Mint említettem, hallottuk a beszélgetést és az igazgató mondta. Ha meg maga a suli nem akarja átvenni, nem lenne egyszerűbb, ha azt mondanák? És nem ilyeneket állítanának.
És ezt a szülei már iskola időben ajarják intézni0! Érdekes. Eddig mit csináltak?
2017. aug. 30. 20:21
18/18 A kérdező kommentje:
Vicces, hogy csak kötekedni tud itt mindenki. 29.-én volt a pótvizsga, és a suliba azt mondták, hogy pótvizsga után hívják fel a szülei, és akkor bővebben megbeszéljük, mert csak akkor veszik fel, ha átmegy. Átment és felhívták, erre ezt mondták. Amikor az igazgatóval júniusban beszéltek, akkor úgy volt, hogy elég egy családsegítős papír, hogy tisztában van akkor mindenki vele, hogy ő most nem a szüleitől jár be suliba. De most kitalálta ezt az igazgató. Örülnék, ha értelmes válaszok jönnének, és nem megkérdőjeleznének engem, a barátnőmet, vagy a szüleit. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések: