El lehet úgy költözni, hogy attól még a szülők a gyámjai az illetőnek?
Ez elég fura. Nekem se kellett gyámügy ahhoz, hogy egy másik városban tanuljak. Kollégista voltam, de akár a mamámnál is élhettem volna, senki nem kérdezte meg hogy hol lakok.
Ja és ez 16 éves koromban történt. Elköltöztünk és maradtam a városban kollégiumban.
El lehet költözni, ha a szülei 100 %-ban támogatják benne. Ekkor fel se merül a gyámhatóság.
De itt valami bűzlik.
Ez buzaság. Nem tudt honnan vettétek ezt s gyámhatóságos dolgot.
Oszttársam 80 kmre lakott a sulitól. Soha senki nem kérdezte h honnan jár iskolába v h hogyan.
Az anyjaéknál volt a lakcíme, de sokszor tőlünk ment suliba ( nálunk aludt, ha 8-9óránk volt) h ne kelljen annyit buszoznis.
Az iskola pont letolja h honnan, mivel jár be.
Mivel az iskola szabadon választható, így nem kell a körzetibe járnia.
Szóval nem értem h mi a gondotok
Nincs ilyen, hogy a másik suli csak így veszi fel.
De az nem működik, amit ti valószínűleg kitaláltatok a szülők ellenében.
Nem költözhet csak úgy oda, csak ha a szülei belemennek.
Ha nem mennek, de ragaszkodik hozzá, akkor jöhet a képbe a gyámhatóság, de ők meg csak úgy engednék, ha 1) az az iskola nem jelent visszalépést (mivel állításod szerint gyengébb, így máris bukta), 2) ha a te szüleid vállalnak minden felelősséget, de ezt nyilván nem akarják, ha már kiírtad ezt a katyvaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!