Elszeretnék költözni apukámhoz 14-évesen, hogyan kell?
A nyáron betöltöm 14. Életévemet és tudtommal eldönthetem, hogy (elváltak a szüleim) kihez költözzek... Apukámmal sokkal jobb a kapcsolatom mint anyukámmal és mivel anyukámmal nem jövünk ki szinte semmiben és azt szeretné, hogy olyan legyek mint ő pedig teljesen más dolgok érdekelnek, de még is csak ő az édesanyám...ezért apukámhoz költöznek, de van egy húgom aki most tölti csak a 11.életévét és mi mindent együtt csinálunk viszont ő még nem jöhetne velem.
Most leszek 8.-os és még arra gondoltam, hogy 8.-ba még itt maradok és tovább tanulni apukám lakhelye környékére megyek hátha így könnyebben megoldódna az ügy.
Visza térve a lényegre a kérdéseim a következők lennének:
- 14-évesen tényleg éldönthetem, hogy kihez költözzek?
- A húgom ha 12. Életévét betölti akkor esetleg nem költözhetne ő is apuhoz?
- Milyen bírósági "végzések" kellenek ehhez?
Légyszi segítsetek, a segítséget előre is köszönöm!
Visza térve a lényegre a kérdéseim a következők lennének:
- 14-évesen tényleg éldönthetem, hogy kihez költözzek?
Nem. Ha már eltelt 2 év a gyermekelhelyezes óta, akkor apad adhat be kérvényt annak megváltoztatására. Ha nem történ lényeges változás, tehát anya nem lett agresszív bántalmazott, vagy alkesz, nem fogják megváltoztatni. A nem jövök ki anyuval nem indok és a majd 8. után a tovabbtanulas se.
- A húgom ha 12. Életévét betölti akkor esetleg nem költözhetne ő is apuhoz?
Mint fent.
- Milyen bírósági "végzések" kellenek ehhez?
Ítélet az, nem végzés, a neve pedig gyermekelhelyezes megváltoztatása.
Amúgy apad egyáltalán szeretné, hogy oda koltozzetek? Nem nagyon hiszem, mert akkor nem te kerdezgetnel itt, hanem ő lépett volna már rég.
Ez bonyolult!
Először is apuddal ülj le megbeszélni!
Ha hajlandó nevelni titeket akkor biróságra kell menni és ott meghallgatnak de úgy tudom nem dönthetsz.
Ha anyukáddal nincs semmi baj csak az hogy kamaszkodsz és olyankor az anya lánya kapcsolat zavaros.
De ritkán itéli a biróság az apának.
A tesóddal is le kell ülni beszélni meg anyuddal is!
Nem gondolom hogy nagyon rossz sorod lenne azért.
De ha Te nagyon akarod ülj le apukáddal és mond el neki.
Majd reagál rá valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!