Ránk van szállva a védőnő?
Nagyobbik fiam 3 éves, a kicsi 7 hónapos. A védőnő azt mondja, hogy a kicsi nem fejlődik, a nagyra pedig azt mondja, hogy enyhén alultáplált!
A 3 éves 14 kg és 97 cm, szerintem ez teljesen normális. Igaz tényleg nem husi, de én is vékonyabb testalkatú vagyok és apa is átlagos egy kis pocakkal. Meg még azt is mondta, hogy kicsit elhanyagolt. Na itt végképp nem tudom mire gondolt. Rendesen tisztálkodunk, ápolt külsejű, ruhái is mindig tiszták éppen addig amíg össze nem koszolja magát, rendesen takarítok a gyerkőcök mellett.
A kicsivel sem foglalkozunk többet, erre a kezdetek óta figyelünk és nagyon szereti a testvérét, ritkán fordul elő, hogy féltékenykedik. Rokonok, vendégek is foglalkoznak vele, nagyon társaságkedvelő gyerek. El nem bírom képzelni mit jelent az, hogy elhanyagolt...
7 hónaposunk pedig 8100 g és 73 cm, van 2 foga, forgolódik, magától még nem tud ülni de ha felültetjük akkor tud és tartja magát, kúszik mászik kisebb-nagyobb sikerrel, figyel az emberekre, a hangokra, mozgásra, kapaszkodva tud állni és ha fogjuk tud rugózni is. Soha senki nem mondta, hogy visszamaradott lenne. A nagyobbik is kb ugyanezeket csinálta, rá se mondta senki, hogy nem fejlődik.
Szerintetek a leírtak alapján van bármi probléma? Az orvosunk nem mondott semmit, bár azóta nem is voltunk nála, hogy a védőnő ilyeneket mondott.
Már rég volt nálunk ez a 7hónapos időszak, szerintem a mozgására gondol.
Az én gyerekem úgy kúszott majd mászott már 5-6hónaposan, hogy ihajj. Nem " kisebb nagyobb sikerrel, és nem egyszerre.
Már rég volt, nem rémlik hány hónapos korban kell meglennie a sorrendnek, de miért egyszerre csinálja?
A sorrend szerint előbb kúsznia, majd másznia kell. Ez megvolt?
Szerintem aggódik, hogy a furcsa mozgásfejlődéséből gond lehet később.
Nálunk a gyerekek nagyrészt pelusban vannak, mi is megkaptuk a miért nincs ruha rajtuk kérdést. Látszott, hogy arra akar célozni, miért nem öltöztetem fel őket rendesen, mint ahogy kell.
Persze mielőtt jött, én is fehérneműben voltam(mint általában itthon, télen is max egy pólót veszek fel), nekem illik felvenni egy ruhát, ha vendég jön, a kicsit nem fárasztom ezzel, mikor a lakásban meleg van.
Talán nálatok is erre szólt be.
De lehet azt érti elhanyagolás alatt, hogy a mozgásfejlődést még nem vizsgáltátok ki.
Én tutti rákérdeztem volna, kikértem volna magamnak, mit ért az elhanyagoltságon.
7 hónaposan még se kúszni, se mászni nem "kell". Ha próbálkozik, az bőven jó. Az enyém kúszni csak hátra tudott, meg a saját tengelye körül körben, mászni szép szabályosan elkezdett 8 hónaposan. a kúszás határa asszem 9 hónap, a mászásé 13. Szerintem a leírtak alapján semmi gond a kicsi fejlődésével. A nagyról annyit, hogy ismerek olyan 3 éves, aki nincs 13 kiló, az én lányom spec elmúlt 2 éves, és 10 sincs (ehhez 82 centi). Nem alultáplált, még csak nem is látszik soványnak, alacsony, tök arányos. Nem egy hurkás gyerek, de én is vékony vagyok, meg anyai ágon amúgy a családomban mindenki, a férjem se egy kétajtós szekrény, mitől kéne a gyereknek gurulnia? Szerintem nálatok sincs semmi gond.
Az elhanyagoltságot így nem tudom megítélni, ahhoz nyilván látni kell a gyereket. Én is tudom, hogy egy eleven 2-3 éves nagyjából 20 percig bír tiszta lenni, és néha még az is rekord, de ezen egy védőnő talán nem lepődne meg. Nem lehet, hogy az van, hogy esetleg kicsit viseltes rajta a ruha (nem koszos, csak nem éppen új), és ezért gondolja ezt? Vagy nem tudom, ez az igényesség meg ápoltság elég szubjektív, itt van olyan nő, aki lazán elviszi otthonról a gyereket szakadt térdű harisnyában, meg ráad olyan bodyt, ami elszakadt a varrás mentén, és szerinte ezzel semmi gond, mert gyerek, neki tökmindegy... én meg akkor is átöltöztetem, ha találok rajta egy pici kajafoltot, mert ne nézzen már így ki. A kiszedhetetlen foltos ruháit meg kidobom, mert így nem adom rá. Most ez nyilván két totál eltérő magatartás, és vannak azért átmenetek a kettő között, de érted a lényeget gondolom. Lehet, hogy a védőnő az a típus, akinél az is gáz, hogy a gyerek útközben elzakózott, fűfoltos lett a nadrágja, nálad meg miért nem volt váltás, hogy egyből lecseréld. Így az ő szemében 10-ből 9 gyerek lehet elhanyagolt... meg az is lehet, hogy te értelmezed lazán ezt a dolgot. Ezt így kívülről tényleg nem lehet megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!