Elutasító a védőnő?
Most tervezzük a babát, még bem tudom terhes vagyok-e. Viszont egy ismerősünk egy utcányira lakik tőlünk, most 10 hetes terhes. Mesélte, hogy a védőnő (nyilván én is hozzá tartoznék akkor) azt mondta neki hogy "NEM HAJLANDÓ" meglátogatni őt a későbbiekben, és most se volt képes időpontot adni neki, csak 3 hét múlvára, amikor már a második trimeszterben lenne...
Másnál is volt ilyen hogy a védőnő teljesen haszontalan/elutasító volt? Mit lehet ezzel kezdeni?
A védönö nem "önként" megy, hanem kötelezö meglátogatni a kismamákat, szóval az ismerösöd nagyon nem mondott igazat.
A védönönek meg vannak, hogy mikor kell megkeresni a terhes nöt, illetve mikor mi a kötelezö számára.
A legokosabb, ha nem hiszel el mindent, amit "valaki" mond, hanem a saját tapasztalataidra támaszkodsz.
Nem biztos, hogy hozzá fogsz tartozni. Pl én ahol lakom, csak a fél utcára körzetis az én védőnőm. Az utca másik fele már egy másiké.
Szóval inkább guglizz rá, hogy a lakhelyednek megfelelően ki a körzetis védőnőd.
Nem fog szólni.. ad egy papírt amin le van írva mikor melyik oltás következik.
Csúnya dolog így állni hozzájuk, de ha nem mész a kötelező látogatásokra akkor ugrott a családi támogatás stb. És ezzel ők is tisztában vannak. Szerintem mindenkinek csak nyűg az egész.
Van rá példa! Az én körzetis védőnőm sosem jött ki hozzám terhesen SOHA!!!!!!
2X terhessegem is nala volt de mindig nekem kellett jönni. Mikor megszületett a baba pedig egyetlen egyszer jött ki mikor haza jöttünk. Mindig nekem kell menni a 3 gyerekkel.... MINDIG!!!!
Pedig sokszor még mikor terhes voltam meg sem tudtam oldani hogy egyedül menjek ugy kénytelen voltam vinni a 2 gyereket. Mióta megszülten pedig szinten volt rá precddens hogy 3 gyerekkel kellett mennem, de azért a ruhák meg pelenkák meg a többi amit adtam psrsze nem neki azt szivesen fogadta.
Szóval van rá példa a ferjem utalja is szegényt....
7es vagyok.
Ja meg az a vizelet vetel.... hagyjuk papircsik.... itt a házi orvosom is azt mondta milyen könnyű lesz a terhesgondozás... ja meg benn laktunk 1 helyen mindent megcsináltak mikor kiköltöztünk meg 3 helyre jártam a végen meg 4.... azt hittem agyvérzést kapok... es sosem vett előre a háziorvos sem hogy kismama vagyok vagy gyerekkel vagyok mert az is volt sokszor sajnos nem volt kire hagynom a kicsiket pedig szóltam előre telón neki.... egyszer mondta mehetek hamarabb a papirert es le sem volt pecsételve vissza kellett mennem mikor már 100an voltak és ott az emberek jóindulata miatt mehettem be kb lekakált... ugyan ez a vedőnő. Vicc! Csak azert vagyok nála mert nincs más itt. A háziorvostol pedig átjelentkeztem másikhoz be a városba.
A gyerekek orvisa pedig szinten benn van.
15 percre lakunk az ittenihez képest ugyhogy inkabb...
Lehet, hogy hülye kérdés, de miért a védőnőnek kellene házhoz mennie egy 10-12 hetes kismamához?
Lehet, hogy nem szent, de amit elmondtál , az alapján én nem írnám le ennyire.
Én végig szépen mentem a védőnőhöz időpontra, kiskönyv vezetése,mérések stb. Egyszer jött ki szülés előtt. Szülés után viszont rendszeresen látogatott előre megbeszélt időpontban, ő hívott fel és megkérdezte mikor jó. Az elején sűrűbben jött, később már havi egy látogatás volt. Státuszt is megcsinálta nálunk mivel volt mérleg. Tehát gyerekkel nem feltétlenül kellett nekem menni, jött ő.
Azért mert nem jön ki egy kismamához aki még nagyon az elején van, nem biztos hogy rossz. Van fogadó napja gondolom amikor be lehet menni időpontra, akkor mennek a kismamák. A többi napon meg látogatja az újszülötteket, csecsemőket. Szerintem fontosabb, hogy hozzájuk menjen házhoz, mint egy várandós nőhöz. Szerintem nem illő tőlük elvenni az időpontot vagy lázadni amiért hozzád nem megy majd. Szóval ne ez alapján ítéld el,és légy nagylány, van lábad és a terhesség elvileg nem betegség ( kivéve ha veszélyeztetett valaki). Járj utána szülés után hogy viselkedik és akkor alkoss véleményt.
Nálunk os úgy zajlott már nt a 9 es válaszolónál. Időpontra mentem terhese, majd szülés előtt jött egyszer ő.
Szülés után minden héten egyszer jött kb 1 hónapig.
Aztán ha oltásra mentünk a dokihoz, ott volt ő is ls megcsinálta a státusz vizsgálatokat.
Még most is jön 2-3 havonta
2 éves a lányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!