Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen gyereket...

Szerintetek milyen gyereket nevelni úgy, hogy a testvérek között nagy a korkülönbség?

Figyelt kérdés
Gondolok én kb.10 évre a két gyerek között. Mi a nehézség benne? És mi az előnye? Lehetséges, hogy helyhiány miatt egy szobában kellene lenniük. Én egy szobában voltam a tesómmal, de köztünk csak 4 év volt.10 év az rettentő sok (szerintem. )
2010. máj. 25. 09:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet jó és rossz is. Tesóm és köztem 12,5 év van. Mindig külön szobában laktunk, de gyűlöltük egymást, amíg otthon laktam. Én "nagy" voltam, ezért állandóan vigyáznom kellett rá, ő meg "kicsi" volt és mindent megengedtek neki. Emiatt nem szerettem. Sokat veszekedtünk. Mióta külön élek, azóta jó a kapcsolatunk. Párom és a tesója között 8 év van, de ők gyerekként imádták egymást.
2010. máj. 25. 09:59
 2/16 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

Ha visszaforgatnád az idő kerekét, akkor inkább testvér nélküli életet választanád?

2010. máj. 25. 10:29
 3/16 anonim ***** válasza:

Semmi rossz nincs benne, az én 2 gyrekeem közöttt 9 év van.

Sőt, egy 9-10 évesnek bármit el lehet magyarázni, hogy most várjon egy kicsit, majd később segítek....

Ugyanúgy tudok a naggyal foglakozni, együtt is bárhova elmegyünk, sőt szoktam a naggyal külön programot csinálni.

Pl a fiam, a hugom (köztem és az ikerhugai között 5 év van éa teljesen jó akpcsolatunk) és ln péntek este elmentünk moziba. Addi a párom volt kicsivel.

Én amellet nagyon sokat segít, ha megkérem pl megeteti a kicsit (14,5 hónapos), játszik vele.

Külön szobában vannak.

Ja és azért szülni kis korkülönbséggel, mert akkor "hamarabb túl vagyunk rajta", na azt nekem egyáltalán nem szimpatikus.

Mindenki úgy , akkor és annyit szül, ahogy jónak látja, baromira nem érdekelt más véleménye, ki mit vár el.

2010. máj. 25. 10:42
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az engem sem érdekel, hogy ki mit vár el. Talán ha tudnék külön szobát biztosítani, akkor nem is érdekelne. De én 35 leszek idén, és 40 évesen már nem szívesen szülnék. A ház, ahol lakunk teljesen jó. Nem is kicsi, de nem tudunk még egy szobát biztosítani. És így tartok attól, hogy nagyon nehéz lenne mindenkinek. De közben meg úgy érzem, hogy nem kellene mindig ezeket nézni, mert akkor nem lesz még egy gyerekem soha. A biológiai idő meg ketyeg..ketyeg.. és ketyeg..

2010. máj. 25. 11:13
 5/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint.

Nem választanám a testvér nélküli életet, jó hogy van, csak anyámmal beszélgetnék el egy kicsit. Emlékszek mindig mondogatta, hogy semmi sem fog változni és nagyon jó lesz, hogy születik egy kistesóm. Nos amíg nem volt, addig én voltam az egyetlen, ágyba kaptam a reggelit, sokat foglalkozott velem, mindig nevettünk. Miután megszületett a húgom, már nem voltam egyetlen gyerek. Hirtelen egyik napról a másikra felborult minden. Én jártam bevásárolni, magamnak kellett kaját csinálnom, anyám állandóan idegbeteg volt és kiabált velem mindenért, ráadásul nem mehettem a barátaimmal sehova, mert a kicsire kellett vigyázni. Szörnyű érzés volt, hogy a többiek mesélték az élményeiket, merre jártak a szünidőben én meg végig otthon ültem a tesómmal. Nagyon utáltam emiatt. Sőt én soha sem fegyelmezhettem, mert "nem volt hozzá jogom". Nekem mindig csak "kötelességem" volt az, hogy törődjek vele, etessem, biliztessem, meg óvodába vigyem. Ő meg kihasználta, hogy kicsi és rendszerese köpködött, meg karmolt, tépte a hajam. Tudta, hogy nem nyúlhatok hozzá.

Most 31 éves múltam és nincs gyerekem. Mindenki lehülyéz emiatt, de ha más is átélte volna, amit én annak idején, akkor megértene. A tesóm most lesz 19 éves és már nagyon jóban vagyunk. Mióta elköltöztem otthonról. Kicsit vicces, de akkor hangosan megjegyezte, hogy "na végre elköltözött". Akkor rosszul esett, de ma már csak nevetünk az egészen.

Nálatok a nagyobbik gyerek szeretne kistestvért? Ha igen, akkor szerintem vágjatok bele. Ha nem, akkor ülj le vele és beszéljétek meg, miért nem szeretne. Ha nem követed el azt a hibát, amit anyám, akkor nem lehet baj.

2010. máj. 25. 12:18
 6/16 anonim ***** válasza:

10:42

Én 28 évesen szültem az első, 37 évesen a másodikat.

2010. máj. 25. 12:22
 7/16 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon tanulságos amit írsz. Én mostanában ezen a gyerekkérdésen dilemmázok. És nem szeretném ha a lányom bármilyen kárt szenvedne emiatt. Nem szeretném bébiszitternek használni, mert szerintem az generálja a bajt. De viszont óhatatlan, hogy kimaradjon egy két dologból a kistesó miatt. Na ezt nem árt mérlegelni.

A lányom mondogatja, hogy ő nem kér semmit karácsonra, se szülinapra, se semmire, csak egy kistesót. Én mondtam: hogy már nem fogsz tudni vele úgy játszani.. erre ő: nem baj, majd én pelenkázom, tologatom stb. - De ő mondjuk, gyerek, és még nem tudja milyen is ez az egész.

2010. máj. 25. 12:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha nagyon szeretne kistesót, akkor biztos nem lesz semmi baj. Ismerek olyan családot, ahol 17 éves volt a legidősebb (fiú) gyerek utána 15 (lány) és 9 (fiú) körüli. Mindhárman nagyon akartak negyedik tesót. Meg is lett, mindhárman imádják. Felváltva tologatták a babakocsit. Még a fiúk! is. Nagyon szeretik egymást.

Anyagilag jól álltok? Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de nálunk ebből is rengeteg gond volt. Pl.: kilyukadt a nadrágom és nem kaptam másikat, mert a húgomnak kellett új cipő (természetesen az első nap tönkretette, mert fára mászott a lakkcipőben). 16 évesen egész nyári szünetben dolgoztam a gyufagyárban, hogy tudjak majd új télikabátot venni magamnak. Tesóm persze kapott cd-s magnót, meg új biciklit. Szóval ez sem könnyítette meg a dolgot.

Ha mindkettőnek meg tudjátok adni, amire szüksége van és úgy érzed, hogy egyformán fogod őket szeretni, akkor ne várj tovább. Főleg így, hogy a gyereked könyörög érte. Biztos imádni fogja, sőt együtt is lakhat vele. Mármint egy szobában. Meglesz az öröm :)

2010. máj. 25. 12:56
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Kedves vagy!

Hát nagy igazság van azokban amiket írsz. A dilemmám tovább folytatódik. Az eszem nemet mond! A szívem meg igent!

Nem vagyunk totál csórók, de félretett pénzünk nincs, és minden váratlan kiadás megrázkodtatásként ért régen is és most is. Ilyen a bérből élők mindennapja.

Így ez is az érem NEM oldalán szerepel.

Mindenesetre tanulságos volt a hozzászólásod, és szerintem nem szabad a gyereknek tudnia, hogy neked azért nincs most kabátod, mert a kistesódnak veszek lakkcipőt!

Nem tudom. Sajnos, elég nehéz világban élünk most, ami nem könnyíti meg ezt a kérdést, se így se úgy.

Lehet hogy az a legjobb ha "balesetként" beesik egy bébi! Akkor legalább nincs variálás

2010. máj. 25. 13:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Az én 2 fiam között 16 év a korkülönbség,a kicsi most volt 2 éves.Én nagyon nagyon örülök,hogy így alakult.Imádják egymást a gyerekek.Igaz,külön szobában vannak(sőt,külön szinten,a kicsi szobája az emeleten van a miénk mellett).A férjem és én is 37 évesek vagyunk,és tervezünk még egy babát.Igazság szerint én nem tudok nehézséget írni Neked,mert baromira élvezzük mindannyian,hogy megint kis ember van a háznál(a sógornőmékkel lakunk egy házban(de teljesen külön)nekik 2 nagy gyerekük van,17 és 20 évesek).Az előnye talán az,hogy még tudatosabban élem át az egész anyaságot,és igaz a mondás,hogy a kicsi megfiatalít!Én is kúszok,mászok vele,homokozunk,hintázunk stb.
2010. máj. 25. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!