Ha nem viszek apasagi elismero nyilatkozatot a korhazba akkor az en nevemre kerul a kisbabam vagy akkor is az apjaera?
Figyelt kérdés
A baba biologiai apjaval szetmentunk , es egy masik illetovel osszejottunk aki vallalta az apasagot majd kesobb azt mondta hogy ennyi volt.
Azt szeretnem ha a baba az en nevemre kerulne
ha nem viszek apasagi az en vezeteknevem kapja?
2017. aug. 19. 18:59
2/25 anonim válasza:
Ha nem viszel apaságit és nem mondod meg ki csinált föl, akkor az összes létező férfit letesztelik és kiderítik ki az apa.
3/25 anonim válasza:
Az anyakönyvi hivatalban ellenőrzik, hogy megfelelő adatok lettek e leadva. Az apasági nyilatkozat nem visszavonhato, se te, se az apa nem gondolata meg magát. Ha nem adod le, ellenőrzéskor kiderul és a nyilatkozat szerinti adatok kerülnek az anyakönyvi kivonatba
4/25 anonim válasza:
Azért ez eleg kalandos.
De en is ugy tudom ha valaki aláírt egy olyat azt mar átküldtek az anyakönyvi hivatalnak akkor amikor aláírta.
5/25 A kérdező kommentje:
ertem
akkor ezek szerint nincs kiskapu
a valaszokat koszonom
2017. aug. 19. 22:48
6/25 anonim válasza:
De van, amikor vtunk a sajatunkat itatni akkor volt egy ilyen kérdése valakinek ott. Ügyvéd kell hozza, vagy azt mondta ott a pasi. Menj be es elmondjak neked is.
7/25 anonim válasza:
Nincs kiskapu, utolsó. Az apasági nyilatkozat egyszeri, nem visszavonhato, kötelező érvényű irat. Az ügyvéd se tehet ellene, vele semmit.Egy esetben változhat meg az apasag: apasági vélelem megdontese perrel, amihez először is kell egy újabb apa jelölt, másodszor pedig az eredeti jelölt beleegyezése
8/25 anonim válasza:
"aki vallalta az apasagot"
Ez mit takar? Nem mindegy hogy aláirt hivatalos apasági elismerő nyilatkozatot vagy csak neked mondta hogy ok vállalom majd...
9/25 anonim válasza:
Mivel ott van a kérdésben az apasági nyilatkozat és hogy mi van, ha nem viszi be, szerintem egyértelmű, utolsó. Bár én tudok értelmezve olvasni
10/25 anonim válasza:
Nem azt írta, hogy "ha nem viszem be az apaságit", hanem azt, hogy "ha nem viszek apaságit".
Ezt inkább úgy lehet értelmezni, hogy nincs apasági nyilatkozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!