Ha valaki a gyerekét pl. Bencének nevezi el, akkor ha évekkel később lesz még egy gyereke akkor azt is nevezheti Bencének?
Figyelt kérdés
Van erre valami törvény?2017. aug. 15. 23:01
11/18 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy csak ikreknél (egy napon született gyerekeknél) nem lehet azonos a név.
12/18 anonim válasza:
Valoban, utolsó, neked van igazad.
"(5)120 Az ugyanattól az anyától származó, ugyanazon a napon született gyermekek nem viselhetnek megegyező utónevet."
13/18 jafnrétti válasza:
Olyan magabiztosan mondja mindenki a maga igazát, de jogszabályt érdekes módon senki nem linkelt.
14/18 anonim válasza:
Pont felette van a jogszabály, utolsó
15/18 anonim válasza:
2. valaszolo, ne nezz mar ilyen ostobanak, nem a vezeteknevuk a Virag ...
El LEHET nevezni a gyerekeket ugyanazon a neven.
16/18 A kérdező kommentje:
Huh oké, van itt pár verzió :D
Köszi ^^
2017. aug. 16. 19:19
17/18 anonim válasza:
Van bizony. Ez a jó, hiszen ez a törvény :
"(5)120 Az ugyanattól az anyától származó, ugyanazon a napon született gyermekek nem viselhetnek megegyező utónevet."
18/18 jafnrétti válasza:
"Pont felette van a jogszabály, utolsó"
Ha megnézed, percre pontosan egyszerre írtunk, így én, amikor írtam, azt a választ még nem láthattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!