Mi a véleményetek arról, hogy egy 4 éves kisfiút Arielnek hívnak, a kishúgának pedig teljesen hétköznapi neve van?
Magyarországon az Ariel férfi név, a női megfelelője az Ariana -> Áriáná azt hiszem.
Nekem sem tetszik különösebben, és nekem is van távolabbi ismerősöm ahol 2 kislány van, a nagyobbnak különlegesebb, nem hétköznapi neve van, a kisebbnek pedig nagyon is. Én sem tudom, hogy mi alapján választottak neveket, azt tudom, hogy nagyszülők neve nincs a dologban. Sosem kérdeztem őket, de fura na...:D
Ezt sem tudtam,köszi! Ha itt nem találok rá, hogy fiúnév, akkor tudatlanságban maradok.
Valaki írta, kérdezzem meg az anyukától. Két szót nem beszéltem vele még soha, tehát azért nem fogom megszólítani, hogy szia, bocsi, de miért Ariel a kisfiad neve? Merthogy nagyságrendekkel idősebb vagyok nála, ezért írtam feltételes módban a tegezést.
Köszönöm a véleményeket, mentek a zöldek!
még mindig utolsó vagyok: mellesleg, Ariel szerepel a Bibliában is, ott is férfi (nyilván, héber név - Isten oroszlánja, vagy Isten tűzhelye a jelentése). az általam ismert 40 éves Shakespear Viharja miatt kapta a nevét.
a mosóport utána nevezték el, a kis hableányt meg pláne, Andersennél nem hívják sehogy. mindig is lány volt, nem meleg sellőfiú...
"Mindenki maga dönt, hogy szúrja el a gyereke életét az ilyen nevekkel."
Szerintem meg az szúrja el az ilyen gyerekek életét, hogy már napok óta, négy oldalon keresztül tárgyalja egy csapat felnőtt nő egy 4 éves gyerek nevét. Aztán a ti gyerekeitek ezt látják és ha valakit nem Sanyinak vagy Petinek hívnak, rögtön mennek kikezdeni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!