Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy egy 4 éves kisfiút Arielnek hívnak, a kishúgának pedig teljesen hétköznapi neve van?

Figyelt kérdés
Tudom-tudom, semmi közöm hozzá, de előttünk van egy játszótér, mást nem hallok, mint Ariel így, Ariel úgy, felfigyeltem rá már jóideje. Azt hittem, valamelyik kislány. Tisztában vagyok vele, hogy az Ariel fiúnév, csak nem értem, mi visz rá egy szülőt, hogy egy kissrácnak ilyen keresztnevet adnak, a húga pedig "csak" Dóra. Általában vagy minden gyereküknek különleges nevet adnak a szülők, vagy egyiknek sem.

2017. aug. 15. 16:25
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
57%

Magyarországon az Ariel férfi név, a női megfelelője az Ariana -> Áriáná azt hiszem.

Nekem sem tetszik különösebben, és nekem is van távolabbi ismerősöm ahol 2 kislány van, a nagyobbnak különlegesebb, nem hétköznapi neve van, a kisebbnek pedig nagyon is. Én sem tudom, hogy mi alapján választottak neveket, azt tudom, hogy nagyszülők neve nincs a dologban. Sosem kérdeztem őket, de fura na...:D

2017. aug. 16. 11:20
 32/37 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó: az Ariel női megfelelője az Ariela/Ariella.
2017. aug. 16. 11:34
 33/37 A kérdező kommentje:

Ezt sem tudtam,köszi! Ha itt nem találok rá, hogy fiúnév, akkor tudatlanságban maradok.

Valaki írta, kérdezzem meg az anyukától. Két szót nem beszéltem vele még soha, tehát azért nem fogom megszólítani, hogy szia, bocsi, de miért Ariel a kisfiad neve? Merthogy nagyságrendekkel idősebb vagyok nála, ezért írtam feltételes módban a tegezést.

Köszönöm a véleményeket, mentek a zöldek!

2017. aug. 16. 15:05
 34/37 p.szabina1223 ***** válasza:
72%
Én nem adnám a gyerekemnek az Ariel nevet, de ha nekik az tetszett, mi nem tudunk mit csinálni. Mindenki maga dönt, hogy szúrja el a gyereke életét az ilyen nevekkel. Még a kistesó járt jól, hogy "csak" Dórának keresztelték. Egy napon hálás lesz érte a szülőknek. Arielről ezt nem merném biztosan állítani.
2017. aug. 17. 09:37
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Speciel nekem az Arielről egy ismerős jut az eszembe (40 éves), előtte,mikor megtudtam a nevét meg Shakespeare viharja (ott Ariel a szellem), de biztos túl művelt vagyok..Andersennél a kis hableámynak nem volt neve.
2017. aug. 17. 19:59
 36/37 anonim ***** válasza:

még mindig utolsó vagyok: mellesleg, Ariel szerepel a Bibliában is, ott is férfi (nyilván, héber név - Isten oroszlánja, vagy Isten tűzhelye a jelentése). az általam ismert 40 éves Shakespear Viharja miatt kapta a nevét.

a mosóport utána nevezték el, a kis hableányt meg pláne, Andersennél nem hívják sehogy. mindig is lány volt, nem meleg sellőfiú...

2017. aug. 17. 22:00
 37/37 anonim ***** válasza:
64%

"Mindenki maga dönt, hogy szúrja el a gyereke életét az ilyen nevekkel."

Szerintem meg az szúrja el az ilyen gyerekek életét, hogy már napok óta, négy oldalon keresztül tárgyalja egy csapat felnőtt nő egy 4 éves gyerek nevét. Aztán a ti gyerekeitek ezt látják és ha valakit nem Sanyinak vagy Petinek hívnak, rögtön mennek kikezdeni vele.

2017. aug. 17. 23:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!