Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy egy 4 éves kisfiút Arielnek hívnak, a kishúgának pedig teljesen hétköznapi neve van?

Figyelt kérdés
Tudom-tudom, semmi közöm hozzá, de előttünk van egy játszótér, mást nem hallok, mint Ariel így, Ariel úgy, felfigyeltem rá már jóideje. Azt hittem, valamelyik kislány. Tisztában vagyok vele, hogy az Ariel fiúnév, csak nem értem, mi visz rá egy szülőt, hogy egy kissrácnak ilyen keresztnevet adnak, a húga pedig "csak" Dóra. Általában vagy minden gyereküknek különleges nevet adnak a szülők, vagy egyiknek sem.

2017. aug. 15. 16:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
78%
A húga lehetett volna Lenor...
2017. aug. 15. 16:46
 12/37 anonim ***** válasza:
64%
Vagy Persil :D
2017. aug. 15. 16:49
 13/37 anonim ***** válasza:
18%

A kishableány egyébként azért kapott fiúnevet, hogy legalább valami megegyezzen az eredeti sztorival.

Ugyanis az eredeti mese egy meleg sellőfiúról szólt, akit Arielnek hívtak. És bizony nem volt szép végem

2017. aug. 15. 16:51
 14/37 anonim ***** válasza:
50%

Érdekes.. nem hiszem el hogy az annyának sem a kishableány jut az eszébe.

Miért nem inkább Aurél?

Kár ilyenen meditálni anyukát kellene megkérdezni.

2017. aug. 15. 16:52
 15/37 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk miután öt éve élek Izraelben, nekem sem a Kis hableány vagy a mosópor jut eszembe róla. Lehetetlen, hogy az anyjának is vannak más asszociációi? A jelentése Isten oroszlánja, ami minden, csak nem nőies, a leghíresebb Ariel pedig Ariel Sharon, aki amellett, hogy Izrael miniszterelnöke volt, tábornoki rangban szolgált. Valahogy ezek után nem tudok a Kis hableányra asszociálni...
2017. aug. 15. 17:00
 16/37 anonim ***** válasza:
95%

Én értem a kérdést és igen én is furcsának érzem.

Nekem az ismerősöméknél szintén 2 gyerek van fiu lány. A kislányt Doloresznek hívják, a kisfiut az apja után Bélának. Ezek után én már nem lepődöm meg semmin....

2017. aug. 15. 17:17
 17/37 anonim ***** válasza:

Én nem adnám, nem tetszik.

Nálunk is a lányomnak ritka, egyedi neve van, a fiamnak meg átlagos, nem tudom miért ne lehetne másféle nevük

2017. aug. 15. 17:19
 18/37 anonim ***** válasza:
50%

Mi visz ra egy csapat felnott not, hogy egy 4 eves gyerek nevèt gùnyoljàk?

Tudom, a kisgyerekes anyucik unatkoznak sokszor de azèrt mègis, le lehet foglalni magatokat èrtelmes szellemi tevèkenysèggel is. Èlen a kèrdezővel...

2017. aug. 15. 17:20
 19/37 anonim ***** válasza:
71%

Semmi baj azzal nálunk van egy izabella es egy Ákos :) ezek sem epp hasonlo nevek. Minek is hasonlo nev? Ket kulon allo személy :)

Mellesleg Ariel volt bátyám is ( isten nyugosztalja) és számomra mindig természetes név volt :(

2017. aug. 15. 17:38
 20/37 A kérdező kommentje:
18-as! Mivel megszólítottál, válaszolnék: hol olvastad, hogy fikáztam a kisgyerek nevét? Jah, és nem vagyok unatkozó anyuka. Érdekelt, ezért tettem fel a kérdést.
2017. aug. 15. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!