Mi a véleményetek arról, hogy egy 4 éves kisfiút Arielnek hívnak, a kishúgának pedig teljesen hétköznapi neve van?
Koszonom.
Szerintem ne torodj masok gyerekeinek nevével mindenkinek más tetszik ; tiszteletben kell tarni :)
19
"Ugyanis az eredeti mese egy meleg sellőfiúról szólt, akit Arielnek hívtak. És bizony nem volt szép végem"
Ezt honnan veszed? Az eredetiben is lány volt és nem volt neve. A vége tényleg szomorú.
Nem is pejoratív kérdésnek szántam.:)
Úgy tudom, hogy itt Magyarországon kislánynak is kisfiúnak is anyakönyvezhető név. A fiút sokkal később tudtam meg, mert ugye a Disney-s mese sokakat félrevezet.
Talán sokan innen tudják meg, hogy az Ariel fiú név a kérdésem kiírása által, mert elárulom, én is itt tudtam meg évekkel ezelőtt. Akkor már nem volt hiábavaló a kérdésem. A kisgyerek egyébként teljesen normális, aranyos, csak nagyon eleven, sokszor vannak a játszótéren, azért hallom állandóan. :)
És ha a nagypapa Ariel és a nagymama "csak" Dóra? Lehet, hogy innen erednek a nevek. Ami másnak különleges és ritka az van akinek teljesen hétköznapi névnek számít mert van az ismerősei között.
Amúgy ha esetleg találkozol az anyukánál kérdezz rá. Én tuti megkérdeztem volna, hogy honnan ez a névválasztás.
Nekem személy szerint nem tetszik a név, de az anyukának biztos, ha ezt választotta.
Egyébként csak férfi név az Ariel itt Magyarországon. Nincsenek uniszex nevek, vagy lány vagy fiú.
Lehet, hogy hivatalosan fiú név, de hogy tök nőies és egy sellő jut róla eszembe (aki egyébként nő), az is biztos. Nem csesznék ki a fiammal, hogy ezt a nevet adom neki.
A kérdésedre válaszolva, hogy míg az egyik gyereknek tök átlagos neve van, a másiknak meg nagyon különleges, az a véleményem, semmi baj nincs ezzel.
Soha nem értettem, hogy a testvér nevéhez illőt keresnek. Miért? Amikor bemutatkozik, akkor nem a saját neve a lényeg és hogy passzoljon a családnevéhez? De! Az se baj, ha egy kategória a két név és az se, ha nagyon különböző.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak fordítva. A kislányaink ritka nevet kaptak, a kisfiunk egyszerű, hétköznapit. Miért? Mert ezek tetszettek.
Az Ariel név viszont nekem sem tetszik, túl lágy, lányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!