Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az igazság? Hagyjuk vagy...

Mi az igazság? Hagyjuk vagy ne hagyjuk sírni a babánkat?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják hogy hagyjam sírni a kicsit majd magától megnyugszik,de nekem a szívem szakad meg érte és képtelen vagyok hagyni ,max pár percig..

A párom viszont azt mondja így rontok el mindent vele...:/

9,5 hónapos

2017. aug. 15. 12:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%

Ritka az ilyen egyöntetű le- illetve nullára pontozás.

Mi is az oka???

2017. aug. 15. 14:15
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Igen, gyakorlatilag én is azért lettem lepontozva, mert a gyerekem apjának akarata ellenére nem hagytam sírni a fiamat, és emiatt egyedül is maradtam a gyerekkel. Hát köszi :D
2017. aug. 15. 14:20
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Engem is mindig azzal traktáltak, hogy hagyjam sírni. Most 15 hónapos, ha hisztizik és úgy sír, akkor hagyom, ha láthatóan valami gondja van, akkor természetesen ott vagyok rögtön.
2017. aug. 15. 14:34
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

10es válaszoló vagyok. 😊 mióta újra1 látogatom ezt a kategóriát erősen lecsökkent a százalék mutatóm. Na mind1.

Annyit szerettem volna még írni, hogy az én és a párom szülei is erősen megegyzett ostoba szockóba nőttek fel, és mondta anyósom, hogy akkor is azt sulykolták hogy hagyjuk sírni a babát, mégsem tettek úgy, mikor a fiam baba volt nem is olyan rég, ők is mindig felvették ha sírt, anyósom is. Csipázom mert 55 éves létére elég modern gondolkodású. Igazából sose szóltak bele semmibe, sőt anyám és anyósom is egyetértettek velem abban, hogyha sír vegyem fel.

Sokszor belegondoltam, és tényleg. Aki nem veszi fel azt belrsz.ratnám a bugyijába,vés nem engedném ,hogy kitörölje. Persze sok oka lehet, hogy sír, pl a hasa fáj vagy akármi. Akik így hagyják sírni a babát azokba kb 0 empátia van.

2017. aug. 15. 16:11
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
De mit jelent az, hogy, hagyja valaki sírni? Mennyi időt? Az enyém néha felnyikkan álmában pár másodpercre. Akkor én hagyom sírni, mert ennyi miatt nem keltem fel. Olyan is van, hogy hisztikézik 1 percet, megsimogatom a hasát, folytatja aztán abbahagyja magától, szerintem ezzel semmi baj nincs. Vagy pl. az előbb kifőztem a cumisüvegeket, ő meg felébredt és enni akart, hát bőgött egy 7-8 percet, amíg befejeztem. Lehet xar anya vagyok, de szerintem ettől egy babának sem lesz baja, hogy hagyják pár percet nyekeregni. Nyilván az tényleg hülye, aki direkt 10-20-30 perceket hagyja bőgni a gyerekét minden egyéb ok nélkül, ilyet soha nem csinálnék.
2017. aug. 15. 16:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Na itt aztán jó pontokat nem lehet kapni,de akkor is leírom:-p

Valóban nem mindegy,hogy 2 percre,vagy szándékosan hosszú percekre félórára hagyják sírni.

Mivel az én gyerekeim soha nem kicsit sírtak,hanem rögtön másodperceken belül üvöltöttek, ezért szándékosan én sosem hagytam sírni őket.

2017. aug. 15. 21:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek 100%-ban igaza van, aki azt írta, hogy nem szabad sírni hagyni. Az ősbizalom és a kötődés kialakulásának korszaka ez, ajánlom figyelmetekbe Michael Cole és Sheila R. Cole Fejlődéslélektan c. könyvét. Ha a párod ennyire tudományos alapokra akarja helyezni a gyermeknevelést, akkor jó lenne, ha a szakirodalmat tanulmányozná, nem pedig téveszméket hangoztatna. Akkor rontasz el mindent, ha nem vigasztalod meg.
2017. aug. 16. 15:36
 18/18 anonim ***** válasza:
A babának amikor beteg, baja van és azért sír fel kell venni. A sirás az hsizti, meg hasonlok akkor 1 darabig sirni kell hagyni. Hagyni kell had sirjon dolog, ez t sok ember mondja. pl: gyermek orvos,védőnő. Mindenki a gyerekét siráskor, vegy fel.
2022. máj. 18. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!