Tudom nem pont ide tartozik a kérdés,de itt sok ebben a témás anyuka van,hátha tudtok nekem segíteni... :) Szóval az lenne a kérdésem,hogy ha valakinek utalni kell a pénzt,de nekem nincsen bankszámlaszámom,attól még tudok úgy utalni,hogy bemegyek mondjuk a bankba és elutalják neki onnan,vagy mindenféleképpen kell egy bankszámlát nyitnom!?
Legegyszerűbb az adott bankba bemenni, és ott befizetni.
2010. máj. 24. 11:08
2/15 anonim válasza:
Utalni postából is tudsz bankszámlára, viszont a vaterához mindenképp kell bankszámla, mert azzal ellenőrzik, hogy nem vagy hamis felhasználó.
2010. máj. 24. 11:08
3/15 anonim válasza:
Vásárlás előtt, a terméknél kérdezz rá, hogy fizethetsz-e bankpénztári befizetéssel.
Vannak számlák, ahol költséggel jár, ezt a vevőnek illik állni.
Postán pedig NE fizess bankszámlára, mert durva jutalékot von le a befizetett összegből a posta, és nem lesz elég a pénzed a vásárláshoz.
Postai úton lakcímre küldj, és licit ELŐTT kérdezd meg, hogyan fizethetsz - ebből nem lesz harag. ;)
Sok sikert!
2010. máj. 24. 11:16
4/15 anonim válasza:
Akkor leírom bővebben. Számlaszám sem a vaterához, sem a teszveszhez nem kell, ha csak vásárolni akarsz. Az csak akkor kell, ha el akarsz adni. Postáról utalni költséges. Banki számlára csekken befizetni: normális eladó nem engedi, mert levonják tőle a költségeket. Az adott bankba (bármelyikbe) a befizetés a saját számlájára INGYENES! Pl. ha otp-s számlára akarsz befizetni, OTP-s bankból ingyenes. Csak akkor díjköteles a befizetés, ha egy másik bank számlájára történik, Pl. bemégy az OTP.-be, de pl. Erste-s számlára akarsz onnan utalni.No azt hiszem, mindent megválaszoltam.
2010. máj. 24. 12:27
5/15 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! :)
Akkor ha jól értelmeztem,bemegyek egy olyan bankba,ahol az eladónak van számlaszáma és ott betudom fizetni neki a pénzt,anélkül hogy számlaszámot kellene nyitnom...
2010. máj. 24. 13:24
6/15 anonim válasza:
Igen, én is mindig bemegyek az adott bankba és készpénzben befizetem az összeget. Ha utalok, akkor nekem az OTP levon minden utalásnál kb.200 Ft-ot.
2010. máj. 24. 14:11
7/15 anonim válasza:
Azt hozzátenném, hogy a lakossági folyószlákra díjmentes a befizetés, a vállalkozói, céges szláknál van díj, amit a szlatulajdonos fizet. Ha nem magánszemélytől vásárolsz, akkor lehet, hogy nem "engedi" a kp-es befizetést.
2010. máj. 24. 15:38
8/15 anonim válasza:
Ha az adott bankban fizetsz be(ahol az eladó számláját vezetik)NEM kell semmi pluszt fizetned.Én Erste bankos vagyok,és nekem olyan számlacsomagom van,hogy ha netbankon keresztül utalok az INGYENES!Mindegy,hogy 1 hónapban hány utalást indítok(nem céges számla).
2010. máj. 24. 16:30
9/15 anonim válasza:
Kedves kérdező! Az összes válaszoló közül az enyém van egyedül lepontozva, holott mindenről részletesen tájékoztattalak. Legalább áruld el, légy szíves, mi volt a baj a válaszommal?
2010. máj. 24. 18:46
10/15 anonim válasza:
csak annyi, hogy nem jól tudod...
Én amikor beregisztráltam 1 éve a vaterára és a teszveszre, meg kellett adni a számlaszámot, mivel utalni kellett 100ft-ot, hogy valós személy regisztrált és nem gép! Ezzel ellenőriznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!