Teszveszes anyukák, most mit csináljak, tudok még tenni valamit?
Sokat adok el és veszek teszveszen. Ez az a kategória hogy ez van...:( Nem tudsz mit csinálni...
Tőlem is mostanában értékesebb ruhákat is simán kérnek, még nem volt baj, de bármikor megtörténhet. Bizonyítani se tudom hogy feladtam, és ő se hogy valóban nem kapta meg...
ez egy ilyen patt helyzet.
Nem tudsz mit tenni, ez benne van a pakliban, aki simán kéri, az vállalja a kockázatot :(
Nekem is volt hasonló esetem. Kértem a hoppon maradt vevőt, hogy nézze meg nyugodtan az értékeléseimet, soha panasz nem volt rám. Mindig fel szoktam hívni a vevő figyelmét arra, hogy maximum a feladás blokkját tudom megmutatni neki, az meg ugye semmit sem bizonyít, ráadásul a postán is csak az ajánlottnak lehet utánajárni, és kártérítést kérni. Csak akkor adom fel simán, ha írásban kimondottan ezt kéri.
Sajnos most már nem tehetsz semmit. csoda még történhet, postásként járt már olyan levél a kezemben, amelyiknek a hátulján 8 pecsét is volt, tehát 8x tévirányították, de ez ritka. És sajnos olyat is láttam, hogy a kolléganő, amikor véletlenül rányitottam a mosdóban, éppen egy pufira tömött porítékot nyitott ki.
13:43 vagyok.
Nincs kód minden levélen, ez tévedés. Csak az ajánlottra van ráragasztva a rag szám, ami alapján tudakozványt lehet beadni. A sima levelet csak lepecsételik kézzel vagy géppel, de nem kap egyedi azonosítót.
Én is így jártam, nagyon kellemetlen. Azóta ragaszkodom az ajánlott feladáshoz, de van aki ragaszkodik asimához. Bizonyítani még akkor sem tudjuk a feladást, ha számlát kérünk róla a vevő nevére, de én olyat is szoktam azért.
Egyébként az aukciós oldal sem tud ilyen reklamációval semmit tenni, hiszen nem bizonyítható egyikőtök állítása sem. Meg is kaphatta.... Annyira nem lehet tudni.
Mást nem tehetsz, mint hogy ezentúl ragaszkodsz a könyvelt küldeményhez.
Sajnálom átérzem. :(
Így utólag már nem tudsz semmit csinálni.
Legközelebb pedig a sima feladásról kérjél számlát, avval tudod bizonyítani hogy feladtad. Igaz, hogy ez nem segít előkeríteni az elveszett levelet, de Te be tudod mutatni, hogy igenis feladtad. A számla kérése pedig nem kerül semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!