Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teszveszes anyukák, most mit...

Teszveszes anyukák, most mit csináljak, tudok még tenni valamit?

Figyelt kérdés
Eladtam egy ruhát a teszveszen, a vevő sima levélként kérte, én úgy is adtam fel, de nem kapta meg 2 hét után se.. ilyenkor már nem lehet mit csinálni ugye? olyan rosszul érzem egyébként magam, nem erőltettem én se az ajánlott levelet, pedig nem 200 Ft-os ruha volt ez se.. egyébként a vevő nem követeli csak érzem a levélén hogy nem esik neki jól, de már nem tudok mit csinálni, igaz?
2011. okt. 5. 13:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Sokat adok el és veszek teszveszen. Ez az a kategória hogy ez van...:( Nem tudsz mit csinálni...

Tőlem is mostanában értékesebb ruhákat is simán kérnek, még nem volt baj, de bármikor megtörténhet. Bizonyítani se tudom hogy feladtam, és ő se hogy valóban nem kapta meg...

ez egy ilyen patt helyzet.

Nem tudsz mit tenni, ez benne van a pakliban, aki simán kéri, az vállalja a kockázatot :(

2011. okt. 5. 13:41
 2/19 anonim ***** válasza:
50%
így van, még a postán állítólag rá lehet kérdezni mindkét lakhelynél, de mást nem igazán tudsz tenni (ugyanis van egy kód minden levélen). Mindig hívd fel a vevő figyelmét hogy te nem kezeskedsz a postán ilyen formában feladott cuccokért (ennek így nyoma van a teszveszen is a későbbi reklamációk miatt). Gondolom a pénz azért megérkezett. Én még azt szoktam, hogy mikor feladok valamit (vagy így veszek), akkor a postára adás napján írok e-mailt, hogy megtörtént a feladás.
2011. okt. 5. 13:43
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt hasonló esetem. Kértem a hoppon maradt vevőt, hogy nézze meg nyugodtan az értékeléseimet, soha panasz nem volt rám. Mindig fel szoktam hívni a vevő figyelmét arra, hogy maximum a feladás blokkját tudom megmutatni neki, az meg ugye semmit sem bizonyít, ráadásul a postán is csak az ajánlottnak lehet utánajárni, és kártérítést kérni. Csak akkor adom fel simán, ha írásban kimondottan ezt kéri.

Sajnos most már nem tehetsz semmit. csoda még történhet, postásként járt már olyan levél a kezemben, amelyiknek a hátulján 8 pecsét is volt, tehát 8x tévirányították, de ez ritka. És sajnos olyat is láttam, hogy a kolléganő, amikor véletlenül rányitottam a mosdóban, éppen egy pufira tömött porítékot nyitott ki.

2011. okt. 5. 13:43
 4/19 anonim ***** válasza:

13:43 vagyok.

Nincs kód minden levélen, ez tévedés. Csak az ajánlottra van ráragasztva a rag szám, ami alapján tudakozványt lehet beadni. A sima levelet csak lepecsételik kézzel vagy géppel, de nem kap egyedi azonosítót.

2011. okt. 5. 13:46
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megkérdezem akkor még a postán hátha mondanak valamit, de gondolom nem fognak tudni mit.
2011. okt. 5. 13:48
 6/19 anonim ***** válasza:

Én is így jártam, nagyon kellemetlen. Azóta ragaszkodom az ajánlott feladáshoz, de van aki ragaszkodik asimához. Bizonyítani még akkor sem tudjuk a feladást, ha számlát kérünk róla a vevő nevére, de én olyat is szoktam azért.

Egyébként az aukciós oldal sem tud ilyen reklamációval semmit tenni, hiszen nem bizonyítható egyikőtök állítása sem. Meg is kaphatta.... Annyira nem lehet tudni.

Mást nem tehetsz, mint hogy ezentúl ragaszkodsz a könyvelt küldeményhez.

Sajnálom átérzem. :(

2011. okt. 5. 13:48
 7/19 anonim ***** válasza:
Nekem csak egyszer kértek valamit nem ajánlottan, de az egy 200 ft-os matricacsomag volt. Egyébként a fizetési módok között nem is szerepeltetem a sima levelet. Ha mégis úgy kéri a vevő, akkor felhívom a figyelmet hogy csak az ő felelősségére küldöm így (tehát ha elveszik a postán, ne adjon negatívot, ő vállalta be). Ha a vevőd sem követeli, gondolom tisztában vele, hogy nem a Te hibád, ő akarta így, max. naív volt, és bízott benne hogy nem lesz gond.
2011. okt. 5. 13:51
 8/19 anonim ***** válasza:
Ha az átvételi módok között nem szerepelteted a sima levelet, nem vagy köteles úgy feladni. Ha emiatt negatívot ad a vevő, a Vatera il. a Teszvesz törli azt.
2011. okt. 5. 13:53
 9/19 anonim ***** válasza:

Így utólag már nem tudsz semmit csinálni.

Legközelebb pedig a sima feladásról kérjél számlát, avval tudod bizonyítani hogy feladtad. Igaz, hogy ez nem segít előkeríteni az elveszett levelet, de Te be tudod mutatni, hogy igenis feladtad. A számla kérése pedig nem kerül semmibe.

2011. okt. 5. 13:55
 10/19 A kérdező kommentje:
Egyébként azért se kérdeztem rá, mert adtam már fel simán így csomagot és mindig megérkezett..ez egy overáll volt egyébként..
2011. okt. 5. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!