Teszveszes anyukák, most mit csináljak, tudok még tenni valamit?
13:55, nincs teljesen igazad, a számlakérés nem bizonyíték, hiszen bármilyen levélről/csomagról kérheted a számlát...
Sajnos csak a drága ajánlott levél a tuti.
szia!
én a másik oldal vagyok. rendeltem pár dolgot a fiamnak, nem volt nagy összeg, konkrétan többe került volna az ajánlott posta, mint amennyiért rendeltem. simán kértem, sose érkezett meg...
nem állítom, hogy a feladó nem adta fel, mert neki is csak + értékelése volt, és írt is, amikor feladta, és gondolom azért akarta eladni, mert nekik már nem kell, nem azért, hogy lehúzzon egy anyukát pár száz ft-tal...
én adtam egy semlegest, ezzel elintéztük, és így jártam. a posta nem tud vele mit kezdeni. elveszhetett valahol, vagy szétszakadt (kétlem, mert ruhadarabok voltak, amik nem szakítják ki a borítékot), és nem tudom, miért érdekelte volna bármelyik postást is az én pár szem használt gyerekruhám, ismétlem nem nagy értékben...
ez van. ezzel nem tudsz mit kezdeni sajnos!
Én is a sima postázásnál szoktam kérni számlát és a CÍMZETT NEVÉRE íratom, nem az enyémre. Így talán elhiszi, hogy feladtam, vagy nem? Mondjuk adhat attól semlegest...
Meg én is kiírom a saját oldalra is és a terméklapra is, hogy NEM TUDOK felelősséget vállalni a simáért, így korrekt. De más is kiírja, és mégis szoktak semlegest,negát adni, ha nem érkezik meg nekik...na, ez nem szép a vevőtől. Csak azt nem tudom, hogy a teszvesz ilyenkor mit tesz a vevővel, aki ilyenért és ilyenkor semlegest/negát ad.
Az meg tényleg jó ötlet, hogy nem tünteted fel a postázásnál a simát, csak az ajánlott feladási módot. Így nem adhat(na) negát és nem reklamálhat.
Semmit sem tudsz tenni. Most én is indítottam kisebb tételeket 990Ft-ért amihez odaírtam, hogy sima levélként is küldöm ha a vevő kéri de ez esetben semmilyen felelősséget nem tudok vállalni. Drágább dolgoknál egyáltalán nem postázok sima levélben bár nem is kérte még senki. :( Egyetlen egyszer küldtem sima levélben valamit (1Ft-os aukció volt és kb.80Ft lett a vége:)) de az megérkezett de akkor is írtam emailben, hogy felelősséget nem vállalok a levélért.
Ne aggódj, nem a Te hibád! Én sok olyat hallok, hogy lenyúlják a levelet ha érezni, hogy valami nagyobb, érdekesebb dolog van benne. Sajnos akkor ellopták valahol, valamelyik postán de mivel nem ajánlott ezért nincs lekövetve, senki sem tudja, hol akadt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!