Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy soron dolgozó gyári...

Egy soron dolgozó gyári munkás fizetésből el lehet tartani egy gyermeket és egy albérletet, egyedül?

Figyelt kérdés
2017. aug. 8. 08:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%
Sajnálom ,hogy ilyen helyzetbe kerültél. Ha már kinn élsz külföldön én biztos nem jönnék haza,bár nem tudom melyik országba élsz,megpróbálnék először kinn elhelyezkedni, nyelvet folyamatosan tanulni, gyereket óvodába adni, megnézni milyen ellátások járnának az országba,aztán dobbantani, plusz gyerektartást is kapsz. Sajnos itt az albérlet (főleg a fővárosba), megélhetési költségek az egekbe, a fizetések meg ...Képzelem,hogy nagyon nehéz segítség nélkül de itt nyomorogni még rosszabb.
2017. aug. 8. 12:01
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Anyósod biztos h többet keres. A Boschban több műszak van. A 60 meg nem éri el a mib málbért se.

De ez mindegy....

Az a baj, h a gyárakban többnyire folyamatos műszak van. Tehát hétvégén is dolgozol. Valamint délután és éjszaka is.

Bébiszittert azért nehéz ennyi fizuból egyedülállóként fizetni. De akkor hova teszed a gyereket?! Sajnos ez ördögi kör. Ha meg nem tudsz "műszakba járni" nem vesznek fel. :(

Égyébként, (sajnos tapasztalat) kisgyerekkel nagyon nehéz elhelyezkedni 8-fél5iges állásban :(

2017. aug. 8. 12:19
 13/20 anonim ***** válasza:
42%

Elég sok értelmetlen doglot írtál.

Elöször is miért lennél migráns, ha magyar állampolgár vagy?

De amit legelöször tisztázni kell, az a gyerek jogi helyzete.

Ugyanis az apa engedélye nélkül nem viheted a gyereket külföldre, ami ebben az esetben MO lenne. Ha a gyerek ott "külföldön" - nagyon hasznos lenne tudni, milyen orszag konkrétan - született és lett anyakönyvezve, akkor "ott van otthon", és csak hivatalosan, bírósági végzés alapján nálad elhelyezve, és a másik szülö - meg esetleg a z ottani gyámhatóság - beleegyezésével hozhatod ki az országból!

2017. aug. 8. 12:19
 14/20 A kérdező kommentje:

Mert minden külföldöről hazatérő, migráns. Ez van.

Nem írtam értelmetlen dolgokat, esetleg te. A gyerekem attól, hogy itt született magyar az állampolgársága.

És természetesen bejelenteném az itteni hivatalba, hogy mi a helyzet.

2017. aug. 8. 13:06
 15/20 anonim ***** válasza:
24%
Jó nagy paraszt vagy és buta is mindenki neked próbál segíteni #6-os kommentem is melleted szólna ha menne a szövegértés maradjál csak kint magadnak jó helyen vagy te ott.
2017. aug. 8. 14:52
 16/20 anonim ***** válasza:
18%

"Mert minden külföldöről hazatérő, migráns. Ez van."

EZ ÍGY hülyeség, ahogy van, ilyen "szabály" nem létezik, nem tudom, honnan szedted! Légy szíves, linkeld be, ha szerinted van ilyen.

"Nem írtam értelmetlen dolgokat, esetleg te. A gyerekem attól, hogy itt született magyar az állampolgársága."

A gyereketeknek - mert NEM CSAK a te gyereked -, nemcsak magyar állampolgársága van, ha az apa nem az. Ebböl következöen legalább is kettö állampolgár, de sok országban csak az ottani állampolgárságot ismerik el, a magyaar csak MO-on "érvényes". De egyébként is külföldre vitel esetén léynegtelen az állampolgárság, nem ez számít.

"És természetesen bejelenteném az itteni hivatalba, hogy mi a helyzet."

AZ ottani hivatalban NEM jelenthetsz be semmit, ahhoz, hogy a gyereket más országba vidd, érvényes bírósági határozat kell egyrészt arról, hogy a gyerek felügyeleti jogát te kaptad meg, másrészt meg arról, hogy távozhatsz vele külföldre. HA ezek nélkül hozod el, akkor jogilag gyerekrablást követsz el, amiért egyrészt téged komolyan megbüntetnek, másrészt elveszik minden jogodat a gyerekre, és kizárólag az apánál lesz elhelyezve.

De még midnig nem írtad meg, melyik országról van szó, ugyanis akkor pontosabb információkat lehetne adni, ugyanis minden külföld más, és a törvények sem egyformák!

2017. aug. 8. 16:14
 17/20 A kérdező kommentje:

Ez nem így vagy 16os.

Magyar álkampolgár ,hiába itt született.

A jugendamtba kell menni először, nem a bíróságra.

A 6os komment nagyon segítő szándékú volt?!

2017. aug. 8. 17:31
 18/20 anonim ***** válasza:

"Ez nem így vagy 16os.

Magyar álkampolgár ,hiába itt született.

A jugendamtba kell menni először, nem a bíróságra."

A válaszod alapján Németországban élsz (ahogy én is).

Ebben az esetben a gyerek születésétöl kezdve német állampolgár IS (az én gyerekeim is), de Németországban mint német állampolgár lesz figyelembe véve.

A Jugendamt meg egyáltalán nem erre a helyzetre illletékes.

Ha a gyerek apja hivatalosan elismerte a gyerekekt (az anyakönyvi lapon ö szerepet apaként), akkor az ö beleegyezése nélkül nem viheted el a gyereket Magyarországra, mert az gyerekrablás, ezt a németek igen komolyan veszik, a magyarok meg kiadnak nekik, szóval ezt alaposan gondold meg, mert ezzel elveszted minden jogodat a gyerekre.

Válás/élettársi közösség megszünésekor a gyereket valamelyik szülönél helyezik el, az érvényes okirat ehhez egy bírósági határozat. A Jugendamt csak a birósági ahtározat betartásával foglalkozik, illetve a gyerek jólétével.

Ha a gyerek hivatalosan nálad van elhelyezve, akkor még mindig csak Németországban lehetsz a gyerekkel, Magyarországra nem költözhetsz vele, csak az apa és a Jugendamt engedélyével.

2017. aug. 8. 18:42
 19/20 A kérdező kommentje:
De rosszul tudod, vagy nem itt élsz, a gyerek magyar állampolgár ,itt nem ismerik el a kettős álkampolgárságot. A gyereked nem lehet mindkettő. Magyarok vagyunk a gyerekem magyar álkampolgár,véd még arra is felhívták a figyelmünket, hogy a magyar törvények vonatkoznak ránk.
2017. aug. 8. 20:22
 20/20 anonim ***** válasza:

Németországban létezik a kettös állampolgárság, de nem minde állammal kapcsolatban - viszont MO-gal van olyan megállapodás, hogy azt elismerik itt. A lányom nemrég vette fel a német állampolgárságot: ö MO-on született, és az apja is magyar állampolgár volt, ezért volt eredetileg csak magyar állampolgársága, itt nött fel, és a munkájához kellett a német állampolgárság. Neki nem kellett lemondania a magyar állampolgárságról, mellé kapta meg a németet is. Most kettös állampolgár, szóval ez lehetséges.

A kisebbik gyerekem itt született, német apától és ö születésétöl magyar és német állampolgár egyúttal.

Emellett nekem is mindkettö megvan - szóval valamit vagy félreértettél, vagy valamit kihagytál a történetböl.

Csak akkor lehet a gyereked kizárólag magyar állampolgár, ha az apa is az!

2017. aug. 8. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!