Volt valaki így?

Figyelt kérdés

Kisfiam, 25 hónapos épp és nem beszél. Saját nyelvén mondja, mutogat, néha mond olyanokat, hogy kru - krumpli, kö - mesekönv, pár hangutánzó szót is tud.

Németországban élünk.

2017. aug. 7. 14:02
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, ha számít, hogy folyamatosan megy, mozog, mászik fel mindenhova, mosolygós
2017. aug. 7. 14:04
 2/13 anonim ***** válasza:
Az enyém 23 hónapos és annyi a szókészlete, hogy hinta meg nene (mese). Védőnő nyugtat. A játszón sok anyuka mondja, hogy 2 éves kor után hirtelen kezdtek beszélni, mindennapra több új szó jutott stb. Az én kisfiam egyébként visszahúzódó és ennek is lehet köze hozzá, néha próbálkozott már kimondani 1-2 szót de azóta se hallottam azokat.
2017. aug. 7. 14:26
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem 25 hónapos lányom van, ő beszél folyékonyan, de a fiúk elvileg később kezdenek beszélni, mint a lányok, és nálatok szerintem a kétnyelvű környezet is késleltetheti. Elvileg 2 éves státuszon 10 szót kell tudnia, annyi megvan? Ilyenek, hogy anya, apa, cica stb. ennél többet nem kell még tudnia.
2017. aug. 7. 14:32
 4/13 jafnrétti ***** válasza:
Nagyfiam nekem is két éves kora után kezdett igazán beszélni, addig csak az ment, hogy bumm meg hamm :) Aztán hirtelen elkezdett ugrásszerűen fejlődni a beszéde.
2017. aug. 7. 14:35
 5/13 A kérdező kommentje:

Németorszagban kicsit ráérősebbek / türelmesebbek és a 2 éves státuszta később kaptam időpontot, hogy ahhoz az orvoshoz kerüljünk akihez tartozunk.

Mondta már hogy ne, nem, anya, papa, Mimi (cicánk) mama. Ennyi és mindegyiknél nagyokat mosolygott vagy elfutott utána és azóta nem mondja

2017. aug. 7. 14:36
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja mikor eszik akkor most mondja hogy hamm
2017. aug. 7. 14:36
 7/13 anonim ***** válasza:

2 éves koráig csak a "tátá, apa" szavak voltak a nagyoknak, majd egyik pillanatról a másikra kezdett "normálisan" beszélni. Még nem volt 2,5 éves, amikor apának azt mondta vacsi után, hogy "Köszönöm, elég volt. Kérek konyanyát" (konyharuhát) . Egyébként soha nem volt egy fecsegős fajta,a mai napig csak akkor beszél, ha muszáj. (10 éves)

Szerintem nincs okod az aggodalomra. Két ujjunk sem egyforma, idővel kifejlődik a gyermeked beszéde is.

2017. aug. 8. 09:55
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, érdemes volt ide írnom.

Megnyugodtam!

2017. aug. 8. 13:46
 9/13 anonim ***** válasza:
A fiam azután kezdett beszélni, hogy minden szónak csak az elejét mondta, tehát ezek szerint nektek is már csak 1-2 hónap!
2017. aug. 8. 19:22
 10/13 A kérdező kommentje:

Szuper lenne :)

Gurulni 5,5 hónaposan kezdett, kúszni 9, ülni 10, mászni is és állni 11 aztán pedig járni 15.

Pár dologgal már megváratott 😅, de utána ha megtetszett neki nagyon gyorsan belejött, és reménykedünk hogy így lesz.

Tudom, hogy nem szabadna hasonlítgatni de egyszerűen akkor is látom hogy sokszor más 2 évesek miket tudnak vagy hogy beszélnek már

2017. aug. 8. 21:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!