Mennyi forintba kerül egy gyermek a fogantatás pillanatától a szülő haláláig?
hát ha mindent meg akarsz neki adni(magánorvos terhesség alatt, normális minőségű gyerekbútorok, a legjobb, töréstesztes autósülés, kényelmes babakocsi, minőségi játékok, foglalkozások, különórák, nyelvtanfolyam, táborozások, egyetem, esetleg egy kis lakás) olyan 50-60 millió forint alsó hangon.
Persze ki lehet hozni minimál körülményekkel is, akkor olyan 10-15 millió.
Sokkal fontosabb az erkölcsi és lelki támogatás a családnak.
Nem azt mondom, hogy nem kell a pénz, az is kell. De a megélhetésen kívül fontosabb, hogy jó apa és férj legyél!
A "mindent megadok a családomnak" nem azt jelenti, hogy mindent megveszel...
Hát...néhány éve egy családjogász ismerősöm azt mondta amikor pont ez a téma feljött egy beszélgetés során, hogy Bíróságok általában olyan 80000 Ft/hó összeggel kalkulálnak. Nekem 2 gyerekem van, egy 5 éves es egy 10 hós, de meg soha nem néztem egy átlagot, hogy "mibe kerülnek".
Egyébként egy személyes vélemény az elképzelésedhez... Szerintem a szülőnek nem feladatom a halálomig anyagilag támogatni a gyerekem. Egy idő után elvárható, hogy egyedül boldoguljon...az persze jó, ha sikerül elindítani (vagy az induláshoz hozzájárulni), illetve természetesen később is lehet támogatni, nem feltétlenül pénzzel (pl. unokafelügyelet, lakásfelújításban segítség, ilyesmik).
Nálunk még csak most 2.5 éves, de a magánorvos 10.000 alkalmanként, a terhesvitamin 5 ezer havonta,
Panoráma teszt 250.000 magánorvossal a szülés 120.000(császár), a gyerekszoba felújítással, szigeteléssel festéssel, bútorokkal együtt 300.000, a babakocsi 100.000, az autósülés 160.000(rengeteget utazunk autóval)
így már születéséig elköltöttünk rá egy milliót, persze lehet sokkal kevesebből is, de nekünk a teszt és az autósülés nagyon fontos volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!