Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vékony gyerekek anyukái,...

Vékony gyerekek anyukái, hogyan viselitek az állandó táplálkozási tanácsokat?

Figyelt kérdés

Kislányom nagyon vékony. 3 lesz éves 14 kg. Most nyáron, mióta kevesebb ruha van rajta folyton azt hallgatom ki mit főz a gyereknek, én mit adok neki, eszik rendesen... hát látszik rajta, hogy nem eszik.. már rengeteg kivizsgáláson voltunk, semmi baja csak vékony. Egy ideig türelmesen válaszolgattam a kérdésekre, de kezd elegem lenni. Mindig próbálok evés terén is a kedvére tenni a gyerkőcnek, naponta többször főzök neki, hogy egyen egy kicsit. Nagyon bicskanyitogató, mikor olyan kezd kioktatni arról mit hogyan főzzek, akinek a kenyeret magában is megeszi a gyereke. És akkor marha büszke magára, mert ő jól csinálja én meg persze szar anya vagyok mert a gyereken is látszik.

Ha veszek neki a boltban édességet, akkor azért nem eszik, ha nem veszek akkor meg jön az "az is kéne a gyereknek...biztos nem futja rá"

Persze mindezt csak úgy félhangosan, hogy biztosan meghalljam. Ma a töcöm kivan az ilyen emberekkel.

2017. aug. 2. 10:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

98 cm és tényleg nagyon vékonynak néz ki a többi gyerek mellett. Ráadásul sem én, sem az apja nem volt kicsi soha. Nem is a soványsága a legrosszabb, hanem hogy nem eszik. 3 féle kedvencét főzöm és egyik sem kell. Egész nap egy szelet májkrémes kenyeret eszik több részletben. És nem a meleg miatt, ez az általános. Több orvosnál is voltunk, rendben van.

És rohadt nagy bunkóság arról faggatózni mit főztem. Én sem megyek oda minden beszédhibás gyerek anyjához és mondom a képébe, hogy az én gyerekemnek azért ilyen jó a kiejtése, mert sokat foglalkozok vele.

Tök jó azoknak, akik ezt el tudják engedni, de nekem nagyon nem megy, főleg most ebben a melegben.

2017. aug. 2. 14:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

De miféle népek élnek felétek, hogy csak úgy megszólítanak, mint idegent, hogy mit főztél, meg miért vékony a gyereked?

Szólj vissza, valami ilyesmit, hogy: "A bugyim színére nem vagy kíváncsi?" vagy "Nálunk akarsz ebédelni, azért kérdezed?"

2017. aug. 2. 14:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem is vékony.. az én lányom 96 centi és csak 13 kiló, mégis a bölcsiben a megtermett lányok között van(pedig nem husis nagyon), olyan 12kilós igazi törékeny a többi kislány.

Mondjuk szerintem a lányom az apai nagyanyja vastag csontozatát örökölte, a többi gyerek olyan vékony madárcsontú, szerintem nekik van mázliuk.

Nem hiszem, hogy a dundibb gyerek egészségesebb a vékonynál, szerintem aki szól érte, az nem valami értelmes.

Az energikus gyerek az egészséges.

2017. aug. 2. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!