Vékony gyerekek anyukái, hogyan viselitek az állandó táplálkozási tanácsokat?
Kislányom nagyon vékony. 3 lesz éves 14 kg. Most nyáron, mióta kevesebb ruha van rajta folyton azt hallgatom ki mit főz a gyereknek, én mit adok neki, eszik rendesen... hát látszik rajta, hogy nem eszik.. már rengeteg kivizsgáláson voltunk, semmi baja csak vékony. Egy ideig türelmesen válaszolgattam a kérdésekre, de kezd elegem lenni. Mindig próbálok evés terén is a kedvére tenni a gyerkőcnek, naponta többször főzök neki, hogy egyen egy kicsit. Nagyon bicskanyitogató, mikor olyan kezd kioktatni arról mit hogyan főzzek, akinek a kenyeret magában is megeszi a gyereke. És akkor marha büszke magára, mert ő jól csinálja én meg persze szar anya vagyok mert a gyereken is látszik.
Ha veszek neki a boltban édességet, akkor azért nem eszik, ha nem veszek akkor meg jön az "az is kéne a gyereknek...biztos nem futja rá"
Persze mindezt csak úgy félhangosan, hogy biztosan meghalljam. Ma a töcöm kivan az ilyen emberekkel.
Kérdező, miért lenne vékony a gyereked?
A mi fiunk annyi idősen kb. 1 méter magas volt és kb. 15 kg.
És nem volt "nagyon vékony" még csak vékonynak sem neveztem volna, hanem tökéletes, arányos testű kisfiú (azóta is az).
És megeszi a kenyeret is magában. :DDD
A nagyszülőkön kívül eleve senki nem foglalkozik az étkezésével, mert miért tenné? A sógornők nem beszólogatosak, de nem is találkozik olyan gyakran a kisfiunk velük. (Egyébként a nagymamák sem lovagolnak ezen a témán sokat.) Óvodástárs anyukája, vagy játszótéri anyuka, vagy boltos meg soha nem beszél bele ilyenekbe. Persze ez nagyváros, lehet, hogy egy kis faluban ez másképp működik. Hozzáteszem: feleségem nem szokta másokkal kibeszélni, hogy mit főz a gyereknek. Így föl se merül, hogy kéretlenül tanácsot adjanak. Neked is ezt javaslom.
A 4 évesem 13kg, a 3 éves státuszon 11,7kg volt. Egyedül a szüleim jegyzik meg néha hogy milyen vékony, mást nem érdekel, még 1 szót nem szóltak, de nem is érdekelne!
Egyébként nem ő nem szimplán rossz evő, de a párom családjában mindenki nagyon vékony (párom is), úgyhogy ez van...
(Hosszú nadrágot pl lehetetlen rá találni! Hosszban 104-es jó, derékban a 86-os... szerinted?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!