Akinek vérhigítóval kellett szúrnia magát terhesség alatt segítene?
A következő terhességem alatt biztosan szúrnom kell majd magam vérhígítóval és a sortársak tapasztalata érdekelne.Orvos addig nem mond részleteket amíg terhes nem leszek, én pedig már most fel szeretnék készülni amennyire lehet.A terhesség hanyadik hetétől kell használni/használtátok/használjátok?Meddig? Milyen fajtát használtatok/használtok?Mennyibe került egy hónapra?Volt-e valamilyen mellékhatása?
Köszönöm, ha válaszoddal segítesz!😊
Sajnos csak félig tudok segíteni, de talán a semminél ez is több.
Én még csak szeretnék babát, de sajnos most is szedek vérhigítót. Azt mondták h amint élő a terhesség keressem az angiológust és a 9. hétig térjek át a heparin injekcióra.
Minden nap 2x kell majd szúrni (a trombózisomnál egy hétig szintén így adták a kórházban) egészen a szülés utáni 6. hétig.
Persze ez ember függő, hogy neked miért kell majd szúrnod magad.
Nekem heterozigóta Leiden mutációm van és decemberben volt egy kisebb mélyvénás trombózisom.
Szia!
Nekem a 12. héten végzett panoráma tesztből derült ki (Heterozigóta +/-) hogy szúrnom kell magam a terhesség végéig. Nagyon ijesztő volt amikor kibontottuk a párommal az első doboz injekciót (ami egyébként előre töltött,csak kikell bontani és lehet is szúrni) aminek a neve Clexane 0,4 és 5500 Ft egy doboz (30 darab egy havi adag)
Egy pici fecskendő,pici vékony tűvel. Elméletileg a köldök körü 5-7 centire kell szúrni, de én nem akartam a pocimat szurkálni,semmi baja nem lenne a babának mert olyan rövid a tű,no de akkorsem... :) úgyhogy az oldalamba adja a párom. Mindig összecsípem neki a ‘hájamat’ :D ő pedig beszúrja amit nem is érzek,és kb. 2 mp alatt befecskendezi az anyagot. Néha ha én mocorgok akkor kicsit,tényleg nagyon kicsit akkor érzékenyebb utána a bőröm,amúgy teljesen fájdalommentes!
Semmi mellékhatás.
Viszont minden fellépő betegségnél jelezni kell hogy használsz ilyen injekciót.
Nekem pl. 2 fogamat húzni kellet a 18. héten,és 3 napig felkellet függeszteni az injekciót!
Aztán egy húgyuti fertőzés miatt a 22. Héten szintén felkellet függeszteni az antibiotikum kúra idejére.
De ezen felül semmi ‘rossz mellékhatás’, csak ennyi hogy fejben kell tartani és jelezni mindig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!