Keresztelő, de ebéd nélkül? Mennyire jön így ki furcsán szerintetek?
Majd egy vasárnap a 9 órás mise után, 10 körül lesz megkeresztelve a kisfiunk. Én eddig elvárásnak láttam, hogy meg kell vendégelni az embereket, de egyre jobban gondolok arra, hogy miért is?
20 vendégünk lesz, nekünk ez a szűk család. A lakásunk kicsi, tehát mindenképp étterembe kellene menni, ami 100-150 ezer forintba kerülne. Nem mindenki jön ki jól a családban, plusz még mindenki osztogatja állandóan az észt, anyukám pedig kissé le van robbanva, így úgy érzem, hogy én és a feleségem nem éreznénk olyan jól magunkat, főleg ha a kisfiunk is csak végigszenvedné. Mostanában nem sikerülnek túl jól a családi összejövetelek. Szóval inkább elvárásból csinálnánk. Nagyon illetlen lenne, ha meghíváskor jeleznénk, hogy egy 15 perces keresztelő lesz (plusz előtte mise, aki el akar jönni) és ennyi, mert nem szeretnénk nagy cécót csinálni belőle, és ugyanígy kérjük is őket, hogy ajándékok terén se csináljanak nagy ügyet a dologból. (Egyébként maga a keresztelés fontos nekem, de az nem, hogy nagy ünnepély legyen az egészből.) És még valami: esetleg van vmi ötletetek, amivel még is megköszönhetjük, hogy eljöttek (pl. apró köszönőajándék)? Vagy szükségtelen?
Igen furcsa lenne, mert mire a mise, a kersztelő, a fotozás stb. véget ér közeledik az ebédidő. Igen, ez ilyen, sokmindent kell megtennie az embernek amit nem akar, csak mert az illem megkívánja.
Az sem mindegy hány éves gyerekről van szó, neki biztos, h kimerítő lesz, de lesztek ott elegen, h babázzanak vele.
Ha fővárosiak vagytok, már 3-4 e körül lehet korlátlan ételfogyasztós ilatfogyasztós helyre menni, ott lehet jönni menni, lazább kötetlenebb.
Ha kertes házban éltek, akkor utána tarthatnátok egy bográcsolást, vagy grillezést, esetleg megkérhetnétek a vendégeket, hogy ajándék helyett hozzanak magukkal valamilyen ételt amit szeretnek(ilyen batyus buli szerűen). Ha elmondjátok az elején, hogy nem álltok olyan jól anyagilag a jelen helyzetben, nem hiszem hogy problémát csinálnának belőle.
Én már voltam ilyen bográcsoláson nagyon jó volt a hangulat, és egy bográcsnyi pörkölt kijött 10 ezerből és mindenki jól lakott.
Nekem azért furcsa az elképzelés, mert azért hívod meg őket, hogy ott legyenek egy fontos pillanatban, mert fontosak neked. De ezek szerint mégsem fontosak neked, hiszen pár órát nem bírsz ki velük, csak illik meghívni, ezért jöhetnek.
Amikor a fiunk keresztelője volt, akkor egy 60 négyzetméteres lakásban éltünk. Normálisan nem fértünk volna el 12-en, ezért a szüleim házában tartottuk meg az ebédet.
Két hete ünnepeltük meg édesanyám születésnapját 24-en egy megyeszékhelyi étteremben. Úgy, hogy mindannyian nagyon jól laktunk (és a mindenre allergiás unokatestvérem külön kapott ételt), így jött ki 90 ezer ft-ból.
17-es: igen, hasonlóra gondolunk, viszont nekem az fontos, hogy meg legyen keresztelve, így csak emiatt nem hagyom ki a keresztelőt.
18-as: a templom előtt van egy tér, de valahogy olyan bénának érezném, hogy ott kezdek el pogácsát meg innivalót osztogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!