Keresztelő, de ebéd nélkül? Mennyire jön így ki furcsán szerintetek?
Majd egy vasárnap a 9 órás mise után, 10 körül lesz megkeresztelve a kisfiunk. Én eddig elvárásnak láttam, hogy meg kell vendégelni az embereket, de egyre jobban gondolok arra, hogy miért is?
20 vendégünk lesz, nekünk ez a szűk család. A lakásunk kicsi, tehát mindenképp étterembe kellene menni, ami 100-150 ezer forintba kerülne. Nem mindenki jön ki jól a családban, plusz még mindenki osztogatja állandóan az észt, anyukám pedig kissé le van robbanva, így úgy érzem, hogy én és a feleségem nem éreznénk olyan jól magunkat, főleg ha a kisfiunk is csak végigszenvedné. Mostanában nem sikerülnek túl jól a családi összejövetelek. Szóval inkább elvárásból csinálnánk. Nagyon illetlen lenne, ha meghíváskor jeleznénk, hogy egy 15 perces keresztelő lesz (plusz előtte mise, aki el akar jönni) és ennyi, mert nem szeretnénk nagy cécót csinálni belőle, és ugyanígy kérjük is őket, hogy ajándékok terén se csináljanak nagy ügyet a dologból. (Egyébként maga a keresztelés fontos nekem, de az nem, hogy nagy ünnepély legyen az egészből.) És még valami: esetleg van vmi ötletetek, amivel még is megköszönhetjük, hogy eljöttek (pl. apró köszönőajándék)? Vagy szükségtelen?
Ez nekem nagyon sértő lenne.
A mi családunkban nem a vallás miatt keresztelnek hanem ez az első olyan alkalom ami a babáról szól. Ilyenkor együtt a család egy jó ebéd mellett. A kicsiről szól minden.
Ha neked a keresztelő fontos, a felhajtás nem, csináljátok így.
Kissé talán fura, de senkitől nem lehet elvárni, hogy ünnepeljen, ha nem akar. Főleg, ha a családi légkör nem felhőtlen és boldog.
Inkább a te verziód, mint egy nagyobb kiadású rendezvény, ahol kellemetlenségek is vannak.
Ha jelzed előre, hogy ez lesz a helyzet, akkor nem gáz szerintem. Én legalább is így is elmennék.
Igen,furcsa lenne.
Mi kertiartival oldottuk meg,így lényegesen olcsóbb volt mint az étterem.kis grillezés,bogrács.mindenki jól érezte magát,még a babánk is.körbe rajongták,ugrálták,mndig volt aki foglalkozzon vele.mikor elfáradt,simán félre vonultunk aludni,nem volt semmi gond.szerintem az rosszabb a kicsiknek,amikor a fejükre borítja a pap a hideg vízet.
Miért kerülne 100-150forintba az étterem,az esküvőnk került 120forintba de ott minden volt ahogy kell.ja és nem kisvárosban élünk!
Mivel délelőtt lesz így azt sem lehet h csak egy sutemenyezes legyen.hát ha nem akartok ebédet a vendégeknek akkor nem lesz!nincs ebben semmi fura!
Kijön a 100-150 ezer forint, ha csak egy levest és egy sültes tálat veszel, akkor 1 főre alsó hangon olcsóbb étteremben 3-4 ezer ft/fő, ami 20 főre 60-80ezer forint, és ahhoz jönnek még az italok.
De egyébként nem is az anyagiak a lényeg, lenne rá pénzünk, de inkább arról van szó, hogy kedvünk nincs az egész cécóhoz, ahol mi nem is érezzük jól magunkat, és a végén még rosszabbul érzem magam, ha még arra is gondolok, hogy kiadtam rá ennyi pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!