Van itt olyan, akihez kezdettől fogva idegennyelven beszélt az édesanyja? Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Előny/hátrány? Szerintetek németül is megéri a dolog, vagy már csak angolul?
Hogyna érné meg németül.
Ha egy gyerek az iskolában nyelvválasztás elött áll mindig angolt javaslok, mert angollal mindenhol.... de ha adott egy plussz nyelv ha lehetöség van a gyereknek egy plusszttanulnia, az mindegy hogy orosz, német vagy héber, mindegyik jól fog neki jönni.
Nekem a férjem német és leendö babánkat 2 nyelven fogunk hozzá beszélni. mindketten az anyanyelvén. De mivel kb 2 évig én nem tudtam németül és csak angolul beszéltünk, így ha a gyerek fogékony lesz a nyelvre akkor angolt is bevezetjük a háztartásba.
De nem mindegy a gyerek nyelvérzéke. nekem csak magyarul tudnaka szüleim, de 3 éves voltam mire megtanultam beszélni. nyelvkészségem nulla. 2 idegen nyelvet a sor hozta hogy az adott országban éltem, de hidd el iszonyat sokat küzdöttem/küzdök hogy jól beszéljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!