Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Beleillik egy 0-5...

Anyukák! Beleillik egy 0-5 éves gyerek napirendjébe hogy este még a plázában vannak?

Figyelt kérdés

Este 8 óráig dolgozom egy plázában és ilyenkor is sok újszülött kisbaba és 5 év alatt gyerkőc rohangál.

Mi nem igazán tudom, hogy ez mennyire van így rendjén.

2017. júl. 19. 19:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem a 0-5 éves gyerek elég tág fogalom.

Egy újszülőttet nem a napirend miatt (mert az még úgysincs) nem vinnék plázázni. Egy nagyobbacskát pl. fél éves-1 évest azért nem vinném, mert a nehezen kialakított napirend felborulhat. Mi ebben az időszakban foggal körömmel közdöttünk, h legyen rendszer az életünk és voltak fix pontok, a vacsora, a fürdés az altatás.

Egy még nagyobbacskánál is van akinél belefér a nyári szünet miatt, van akinek nem. Én az arany középútban hiszek, attól, h nyári szünet van még nem maradhatnak fent pl. 10ig, de igen kicsit kitolodik az altatás.

Ha előtte már megvacsiztak, és otthon csak gyors fürdés van, a gyerek kb. 9 re ágyban van azzal szerintem nincs gond így nyári szünet lévén. Ovoda, iskola időben én jobban követem a napirendet, nyáron mi is kicsit lazábbak vagyunk.

2017. júl. 19. 20:56
 12/18 anonim ***** válasza:
73%

A nagyobbak miatt nem áll meg az élet főleg nem nyáron

Nyaraláskor este 11kor még medencéztek a kicsi meg aludt a babakocsiban, éjszakai fürdő volt.

2017. júl. 19. 21:28
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

Nem azert irtad, mert erdekel a tema. Egyszeruen te nem ertesz ezzel egyet, szerinted rossz neveles, es jolesett volna ha masok is osztjak a nezetedet es kicsit szidhatod masokkal a "rossz szuloket'.

Sajnos tul sok ilyen kerdestipust olvastam mar itt, amikor valaki puszta erdeklodesnek alcaz egy temat amit eredetileg csak kibeszelesnek szan. Aztan amikor valaki ramutat, hogy nem kene masokon csamcsogni, akkor artatlanul kozli, hogy "jaj en csak erdeklodom mert gyereket akarok majd egyszer"

Ja, persze.

2017. júl. 19. 21:52
 14/18 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válaszom, hogy attól függ. Az én ovis fiam és a bölcsis lányom reggel 6-kor kelnek tanítási időben, így Nekik este 9-kor legkésőbb fellövik a pizsit. Éppen ezért számomra elképzelhetetlen az év háromnegyedében az este 8 órási plázázás. Most viszont nyári szüneten vannak, ezen a héten a férjemmel mi is szabin vagyunk, ráadásul nyaralni voltunk, este 8-9 körül még az üdülő kertjében bandázott az ovis/bölcsis korosztály, este 10-nél hamarabb nem volt alvás. Nem plázáztunk, de ennyi erővel az is beleférhetett volna.

De amint újra kezdődik az ovi, bölcsi, visszatérünk a korai fekvéshez, ergo este 8-kor már erőteljesen zajlik nálunk az esti rutin.

Amikor csecsemők voltak, kb. este 8 órakor volt az esti szoptatás, amelybe bele is aludt mindkettő, szval amíg picik voltak, szó sem lehetett késő esti programokról.

Szval valóban nem lehet összehasonlítani egy pici babát egy 4 éves ovissal.

2017. júl. 19. 23:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem sincs gyerekem még, én is furcsán nézegetem a babakocsis anyukákat este 8-kor a plázában, de: Ha felteszem magamnak a kérdést, hogy mi baja lesz egy babának, ha borul a napirendje egy-két alkalommal, be kell lássam, semmi. Ilyen előfordulhat más okból is, a picik elég rugalmasak, nem nagy ügy.

Újszülöttet (tehát a 0 évest) nem látok ilyenkor, szerintem azért az nagyon ritka. Pici gyerekek (2-3) nyáron bőven mászkálhatnak anyukával, ha másnap úgyis sokáig alhatnak.

Gondold végig, mekkora teher ovi, vagy suli időben mindig időponthoz alkalmazkodni, reggel korán kelni, kapkodni, délután mindent időre megcsinálni, mert korán fekvés... Szerintem ilyenkor az egész család fellélegzik, és kicsit lazul. Sokáig csavarognak, és sokáig alszanak. Szerintem ez érthető :)

2017. júl. 20. 09:32
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
Ilyen hőmérsékletek és kánikulai nyarak mellett a magyar ember is lassan átszokik a mediterrán életstílusra, miszerint a déli órákban szieszta, program meg a délelőtt első felében és este . Napközben meg lehúzott redőnyök mögött gubbaszt a mediterrán ember, még a boltok is bezárnak. Mikor menjenek ki ebben a melegben az ember lánya? Pláne városban, mert nyilván egy potenciális nyaralás alatt más a helyzet. Minden szülő ismeri a gyerekét, bizonyára nem indul el vele este plázázni, ha tudja, hogy ez gondot okoz. Nagyvárosban még este is süt a beton, így sok helyütt egy parkos séta sem opció. Mi most, itthon (ugyan, már nagyobbak a gyerekeim) reggel/este vagyunk lent, van klíma, napközben ki sem mozdulunk ha nem muszáj (kivétel vízes programok, de a déli órákban én starndolni sem viszem őket, maximum fedett uszodába/fürdőbe). Tegnap a kisebbel már reggel 7 után lementünk, játszótér, bevásárlás, piac,ecetera, aztán legközelebb fél 8-kor vittem le a Duna-partra, de kezdi bontogati szárnyait a szunyoginvázió, így lassan pokollá teszi az esti sétáinkat. Nincsen gond az esti plázázással sem, biztosan nem heti 7 napon szervezik oda gyerekestül a programjukat. Laza séta, nézelődnek, esznek valamit, a gatyájuk sem olvad le róluk a betonon, nem látom mi evvel a probléma.
2017. júl. 20. 10:44
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

-Igen,igazad van,nincs e így rendjén.

-Igen,tényleg felháborító,hogy este 8-kor nem otthon alszanak.

-Igen,nagyon ügyes vagy,hogy ezt észrevetted.

-És igen,TE sokkal jobb anyuka leszel.

2017. júl. 20. 23:16
 18/18 anonim ***** válasza:

A fiam 1 éves.

Havonta 2× megyünk a barátainkkal éttermezni,általában 8 óra környékén,így

akkor általában van,hogy fél tízig ott vagyunk.(Otthon soha nem alszik el tíz előtt,ott viszont egy csomószor elalszik a

babakocsiban)

Mivel van egy pláza tőlünk 10 percre,sokszor van,hogy este vacsora után

(ilyenkor nyáron) elmegyünk sétálni és

akkor megyünk be vásárolni. (Ez is általában 8 óra után van)

Szerintem teljesen normális.

Attól,hogy valakinek kicsi gyereke van,

még nyugodtan mehet este is moziba/vásárolni/éttermezni.

2017. júl. 21. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!