Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Régen ennyire természetes...

Régen ennyire természetes volt a puszi?

Figyelt kérdés

Egy nagymama /lassan dédnagymama/ korú néni teljes átéléssel mesélte, hogy ő az unokáinak /fiú-lány/ mindenhova a hangsúly a mindehova /3x visszakérdeztünk/ adott puszit. Aztán mesélte, hogy alig várja, hogy megszülessenek a dédunokái és azokat is puszilgathassa.

Régen ez tényleg ennyire természtes volt?

Nem pálcát akarok törni a néni felett, de amikor meghallottam totál kiakadtam.

2017. júl. 12. 13:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Kifejtenéd? Hova puszi?
2017. júl. 12. 13:07
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem most is természetes, hogy az ember összepuszilgatja a gyerekét, unokáját. Jó nyilván van egy-két hely, ahol nem, de ez régen sem volt másképp. Illetve észre kell venni, ha a gyerek húzódozik, és nem szabad erőltetni.
2017. júl. 12. 13:11
 3/21 A kérdező kommentje:
Mindenhova. Oda ahova most a férjed/feleséged ad. Ezt nem tudom jobban kifejteni. Ha a pocakját mondta volna nem akadok ki.
2017. júl. 12. 13:11
 4/21 anonim ***** válasza:
33%

Hát furcsa, mert pont most járt körbe facebook-on egy nagymama-dédnagymama korabeli nevelési könyv, ahol játékosan, versbe foglalva magyarázták a gyermek ápolási-nevelési elveket. És ebben benne volt az, hogy tilos puszilgatni, főleg szájon a babákat, mert másnapra majd "belehal".

Ebből kiindulva régen biztos figyeltek erre - nálunk sem puszilgat senki csecsemőt, se gyereket később. Amíg baba korú a gyerek, addig oké, hogy cuki és megpuszilgatjuk a buksiját, a talpacskáját, de a szülőkön kívül szerintem nem "etikus" csókolgatni a gyereket. Mármint nem a puszik kizárását támogatom, hanem fontos annak a módja és mennyisége..

Az ilyen nagymamákkal vigyázni kell. Főleg a kiemeltem mindenhova téma miatt. Bele se gondolok... Kiakadnék.

2017. júl. 12. 13:12
 5/21 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, férjem nagymamája tehát a gyerekünk dédije volt az egyetlen értelmes a családba (a mai napig! ) aki tudja hogy ne puszilgassuk a kisbaba/gyerek kezét mert a szájába veszi vagy pl a száját extrém esetbe (anyós) .

Ő mindig a homlokát,kobakját puszilja nagyon tisztelem érte.

Nem tudom miért kell összenyálazni egyeseknek egy 0 immunrendszerű újszülöttet, szerencsére nem nálunk de ismerősöméknél herpeszesen akarta puszilni az újszülöttet és nem értette miért baj már szárad le.. fújj..

2017. júl. 12. 13:14
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem volt természetes. Puncit, kukit régen se csókolgatták a babáknak.

Feneket, combot, lábat... stb., tehát mindenhol máshol régen és most sem tabu "megzabálni".

2017. júl. 12. 13:14
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván összepuszilja nagyim is a dédunokát. De szájat kezet nem nagyon, na meg az intim részeket, de ezen felül mindenhol. Jó kis husis combját, talpacskáját, pofiját, pocakját...
2017. júl. 12. 13:25
 8/21 anonim ***** válasza:
Konkrétan kérdezted hogy a száját puszilná-e? Mert lehet,hogy nem azt értette a "mindenhol" alatt,mint te.
2017. júl. 12. 13:35
 9/21 A kérdező kommentje:

Akkor lehet nekem van merev elképzelésem a puszi témáról, mert nálam szinte tabutéma a puszi. Nem a köszönés stb. De én úgy gondolom, hogy az első pillanattól kezdve a teste az övé és ezért nincs agyonzabálom stb. Van puszi, nem kevés, de soha nem "tolakodóan". A szülői puszilgatás más téma nálam.

Ettől függetlenül nem ítélem el akik ezt csinálják. Biztos sok függ attól is, hogy ki hogy áll ahhoz, hogy ha őt puszilgatják. Én nem örülnék, ha a nagymamám nyalna-falna.

2017. júl. 12. 13:38
 10/21 A kérdező kommentje:
Konkértan megkérdeztük, hogy hol a mindenhol. ÉS fel is sorolta.
2017. júl. 12. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!