Endósok figyelem!?
Kedves endometriózisban szenvedő sorstársaim!
Olyan kérdésem lenne felétek, hogy volt-e valaki, akinek kifejezetten az orvosa, ajánlotta a vörös hús és tejtermékek teljes elhagyását, illetve a gluténmentes diétát?
(Nem önszorgalomra vagyok kíváncsi, vagy netorvoslásra, meg dietetikus javaslatára, hanem ORVOSI javaslatra! Arra az esetre vagyok kíváncsi, ha nincs érzékenységetek/allergiátok sem gluténre, sem tejre!)
Tudom, hogy javasolt ezek elhagyása és számos diéta létezik, de én most kifejezetten azokra az esetekre lennék kíváncsi, hogy volt-e valaki, akinek az orvosa!, ezt ajánlotta, mint "kezelést".
Akik tartják a diétát, mennyire szigorúan tartják? Mi a helyzet az állapototokkal? Szedtek-e mellette valamit? Sikerült-e teherbeesni, spontán módon?
Továbbá, olyan kérdésem is lenne, hogy aki túl volt a műtéten és gyermeket szeretett volna, az elfogadta-e a Visanne vagy GnrH kezelést rögtön, vagy volt-e előtte próbálkozási időtök spontán teherbeesésre?
Visanne szedéséről tapasztalatok?
Volt-e valaki, aki, laparotómiás (NEM laparoszkópia!) műtét után, nem fogadta el a hormonkezelést és sikerült-e teherbeesnie?
Tudom rengetek fórum/esetleírás van, de én most friss tapasztalatokra lennék kíváncsi!
Válaszaitokat, segítségeteket, tapasztalataitokat, javaslataitokat előre is nagyon köszönöm!
Legyen szép napotok!
Nekem nem az orvos hanem a dietetikus akihez elkuldott. Meg minta etrendet is kaptam hozza. Tejtermeket nem eszek laktoz allergia miatt. Voroshust annyiban csalok, hogy fasirtban es gulyaslevesben megeszem. De annyi. Spontan modon lettem terhes 3 honappal utana :)
16hkm
Ha kapok egy email cinet privibe elkuldom a minta etrendet ha gondolod :)
Külföldön mondták nekem ezt a diétát, otthoni szintén endo-s ismerősöktől nem hallottam még ilyet, nekik semmi ilyesmit nem mondtak. Nem estem teherbe egyébként hiába diétáztam keményen, és meg is műtöttek. Otthoni ismerőseim akik nem hallottak a diétáról már mind terhesek, vagy meg van a gyerekük, szóval nem attól függ.
Most másik orvoshoz kezdtünk járni, hogy mi lehet még a gond, ő meg azt mondta, hogy egybként semmi sem bizonyítja, hogy van értelme ennek a nagy diétázásnak, de ha gondolom csináljam csak. Hát ennyit erről. Az ember mindent megtesz, csak kérdés, hogy mennyi értelme van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!