Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor indul be, hogy válaszol...

Mikor indul be, hogy válaszol a feltett kérdésekre a gyerekem?

Figyelt kérdés

A gyermekem kb egy hónapja kezdett el szavakat mondani, kb 35-40 szónál tart. Ebből van amit aktívan használ, valamit csak akkor mond ha én mondom és utánoz.

Viszont kèrdésekre nem válaszol. Egyedül a nem amit mond vissza kommunikáció gyanánt illetve hogy hány éves.

Kisebb beszédlemaradás miatt tsmt tornázunk. Egy 1.5 hónap alatt lett a 10 szóból 40.

2017. júl. 4. 07:47
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

:) hogy gondolod? majd ő kérdez, és győzzél válaszolni. A "nem" hamar megvan a kicsiknek ellenben az "igen" szót nem akarják tudni:D

hány hónapos?

2017. júl. 4. 08:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Inkább az, hogy én kérdezek valamit és ő arra válaszol.

2 éves múlt áprilisban.

2017. júl. 4. 08:22
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

2 évesen egy gyermeknek 10 szót kell tudni, ammam, papa, babab szavakon kívül. Ennyi. Majd 3 évesen más mondatokat kell tudnia mondani.

Válaszolni most is válaszol. Megkérdezed, hogy melyik játékot vagy melyik csokit akarja akkor rábök arra amit akar. Nem és igen válaszok szuperek. Telejsen felesleges eröltetni a beszédfejlödést majd az agy kontrolálja. Az orvos pedig tudja a stáusz vizsgálaton mit kell néznie.

2017. júl. 4. 08:39
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

akkor még nem volt a beszédfordulat - nem kell aggódni -sok nagy gondolkodó életrajzában van: három éves korig nem beszélt - de dolgozik ő, gondolkodik és a rámutatás egy határozott és egyértelmű kommunikáció. Ne tegyél fel felesleges kérdéseket pl ott van előtted a labda "Hol a labda?" mert ránéz és tudja, de feleslegesen nem fog locsogni, pontosan tudja, hogy te is tudod. Este minden nap mesélj neki, rövid kedves mesét - fejből a legjobb (a tv nem jó). És jó ritmusú verseket mondj - Weöres Bóbita a legjobb - szereti a hangodat, és érzi a vers ritmusát, nagyon jó alapozás ez.

[link]

kis dalokat énekelj, 2-3 hangból álló, vagy pentaton dalokat Kodály Kis emberek dalai

[link]

2017. júl. 4. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

"Kisebb beszédlemaradás miatt tsmt tornázunk"

Fiam 2 évesen 6 db szót tudott: apa, nyanya (anya), mama, papa, titá (traktor), ato (autó).

Nem gondoltam, hogy elmaradott lenne, 2,5 évesen kezdte a bölcsit, 3 évesen kezdett igazán beszélni. Most már 4 éves múlt, minden hangot szépen ejt, és rengeteg szót ismer, gyönyörű mondatokban beszél.

Ki javasolta a tornát? És ki mondta hogy beszédben elmaradott a gyereked???

2017. júl. 4. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a kétéves lányommal már rendesek tudok beszélgetni, mondatokban válaszol, de ez tényleg nagyon egyéni ilyenkor, ismerek olyan kétévest, aki alig mond pár szót. 35-40 szóval én se hinném, hogy elmaradott lenne amúgy.
2017. júl. 4. 19:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Vedőnő, orvos és a tsmt tornàszunk is kisebb lemaradást mondott.

Mióta tornazunk azóta lett 30-40 szó.

Előtte 8-10 szó volt.

2017. júl. 4. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!