Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a baba 5-6-7...

Mit tennél, ha a baba 5-6-7 hós korában kiderülne, hogy nem is a vérszerinti gyereked?

Figyelt kérdés
Valamilyen okból kiderülne, hogy még a szülés napján összekverték a csecsemőket és más gyermekét adták neked. Ugye a babával eddig már összeszoktatok, úgy veszi, hogy te vagy az édasanyja, sok mindent megéltetek együtt, nevetést, sírást. Kialakult a kapocsolat a szeretet. De mégsem a vérszerinti gyereked. Tételezzül fel, hogy a vérszerinti babád is jó helyen, gondoskodó szülőknél van, szeretik, de mégis ő a te gyereked... Mit tennél, ha lehetőséged lenne úgy folytatni ahogy eddig volt vagy vissza is cserélhetnéd a gyerekeket? A kérdés abszolút elméleti. Csak elmorfondíroztam rajta.
2017. júl. 3. 21:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%
5-6 honap viszonylag keves ido! Hogyan lehetne lemondani a sajat, ver szerinti, altalam kihordott gyerekrol?!
2017. júl. 3. 23:48
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Én sem cserélném vissza. Ha pl. a kórházban kiderülne a csere, ott még visszacserélném. De fél év alatt már kialakul akkora kötődés, hogy biztos nem tudnám csak úgy odaadni másnak, hiába nem vér szerint az enyém. Az én vér szerinti gyerekemről is csak azt akarnám tudni, hogy jó helyen van és szeretik. Esetleg megállapodunk a szülőkkel, hogy időközönként tájékoztatjuk egymást a gyerekekről.
2017. júl. 4. 00:05
 13/19 anonim ***** válasza:
30%

Dehogy cserélném vissza.

Mit mondanék a nagynak, aki testverekent szereti?

Pont aktuális, hat hónapos a picim, senkinek nem adnám, hisz hát hónapja őt gondozom, szeretem, védem. Már egy újszülött is sérül, ha orokbeadjak.

2017. júl. 4. 07:14
 14/19 anonim ***** válasza:
57%

Persze, hogy visszacserélném, a vér szerinti gyerekemmel több időt töltöttem (9 hónap), mint vele.

De ha már több éves, akkor nem. Vagyis akkor én is úgy lennék, hogy mindkettőt szeretném, de persze azt nem lehet.

2017. júl. 4. 09:08
 15/19 jafnrétti ***** válasza:
96%
Ha csak pár hónap (1-2), akkor még visszacserélném, de egy féléves esetében már nem bolygatnám a dolgot. Belegondolok, hogy a fiam, amikor ekkora volt, már annyira része volt a maga személyiségével a családnak, már túl voltunk az első közös nyaralásunkon, szoptattam, hordoztam, voltak családi szokások, rituálék, amiknek ő is részese volt, kötődött hozzánk, és mi is hozzá. Képtelen lettem volna lemondani róla egy számomra ismeretlen gyerekért.
2017. júl. 4. 09:19
 16/19 anonim ***** válasza:
95%
Az élet néha a lehető legnormálisabb megoldást szüli...két orosz pár járt így évekkel ezelőtt, több év után derült ki a csere. A döntést a 4 szülőre bízták, akik úgy döntöttek, hogy maradjanak a gyerekek a megszokott családjukban, viszont összebarátkoztak, és gyakran szerveznek közös programokat is. És a vér szerinti szülők lettek a gyerekek keresztszülei. (a kórház meg szép kártérítést fizetett mindkét családnak)
2017. júl. 4. 09:56
 17/19 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy a kérdés elméleti, és azt is, hogy elő is fordulnak ilyen félreértések, de! Mikor kipottyant a baba, rögtön megmutattak. Aztán mérlegelni vitték, ahová a férjem is bement. Aztán együtt voltunk egy órát. Hogy a fenébe lehet osszekeverni őket úgy, hogy még a saját anyjának se tűnjön fel? Igaz az én gyerekem fekete nagyhaju volt, és volt rögtön anyajegye is, szóval volt rajta olyasmi, ami miatt senkivel se kevertem volna el.
2017. júl. 4. 15:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Én ezen elgondolkodtam, mikor pár hónapos volt a lányom... nem bírtam volna már elválni tőle, ennyi idő nekem elég volt, hogy nagyon ragaszkodjak hozzá, szeressem, és ne tudjam elképzelni, hogy elvegyék tőlem. De tényleg nehéz, mert a másik meg az enyém, aki bennem fejlődött... de szerintem az érzelmek felülírnák, a nevelt babát szeretném, hiszen őt szoktam meg, ő is hozzám ragaszkodik. Egy ilyen váltással a sajátom egy idegen baba lenne ott hirtelen.
2017. júl. 4. 19:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem bírnék megválni tőle. ŐT szeretem, és nem azért, mert az én vérem. De azt találnám jónak, ha tarthatnánk a kapcsolatot a másik családdal és a gyerekek is úgy nőnének fel, hogy nyíltan beszélnénk a helyzetről. Mint egy örökbe fogadásánél, sokkal rosszabb később megtudni.
2017. júl. 5. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!