Az vérszerinti apa követelhet láthatást bármit ha nem az ő nevén van a baba?
Figyelt kérdés
Férjemmel külön mentünk mert 7 év után se sikerült baba sajnos.Rá 2 hónapra teherbe estem.Most ő lesz jelen a szülésnél és az ő nevét fogja kapni a baba.Csakhogy az apa mostanában fenyeget,hogy majd elviszi meg jön stb.Persze mikor arról volt szó hogy a nevére vegye már nem tetszett neki.A kérdésem az ha papíron sehol nem szerepel ő később kezdhet pert ha meggondolja magát,hogy látni akarja?Mert így nem engedem,hogy lássa.Nagyon félek ettől.2016. ápr. 15. 20:36
1/9 anonim válasza:
Ha házasságban született a gyerek, akkor mindenképp a férj nevére kerül. Ezt csak ő tudja "megdönteni", ha perel, hogy nem ő az apa. A család védelmet élvez ebben az esetben, tehát a férjen kívül senki nem indíthat ezzel kapcsolatban jogi eljárást.
2/9 anonim válasza:
Nem. Ahogy az elso irta, a vélelmezett apa, tehát jelen esetben a férjed, te, vagy a gyerek indíthatna apaság megdontese iránti pert. A verszerinti apának semmilyen joga nincs és nem is lesz a gyerekhez, csak akkor, ha valamelyikotok ad neki.
3/9 anonim válasza:
Én nem èrtem ki kivel van?
Most a féejeddel akarod nevelni a babát aki mástól besikerült?
4/9 anonim válasza:
A vér szerinti apa ebben az esetben semmit nem tehet.
5/9 anonim válasza:
Ez tényleg kusza. Most akkor a férjeddel neveled majd xy-tól született gyereked,aki nem adta a nevét. Férjed nevét kapja, ő is neveli... Nem tud nagyon mit tenni xy.
6/9 A kérdező kommentje:
Igen ez tényleg elég kusza.A férjemmel neveljük majd.Tudja mennyire szerettem volna már babát.Köszönöm a gyors válszokat,meg nyugodtam.:)
2016. ápr. 15. 21:36
7/9 anonim válasza:
Szóval ha jól értem akkor a férjeddel szétmentetek, de ismét összjöttetek? Közben pedig lefeküdtél valakivel, akitől semmit sem akarsz most.
A valódi apa kérheti az apaság megállapítását és amennyiben ez pozitív eredménnyel zárul, akkor kérhet láthatást is. Ezt azonban végig kell vinnie a bíróságon. Tehát igen, láthatja majd, de nem most automatikusan. Viszont akkor már te is kérhetsz tőle tartásdíjat.
8/9 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm szépen a válszt.
2016. ápr. 20. 13:15
9/9 A kérdező kommentje:
Hogy tisztabb legyen a kép,igen volt fél év kihagyás a férjemmel addig lett meg a baba.Szerintem nem fog az apa semmit csinálni,örül hogy nem kell gyerektartást fizetnie.De az ördög nem alszik,és szerettem volna tisztábban láni.
2016. ápr. 20. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!