Ti nyitva mernétek ilyen esetben hagyni az ablakot amíg a gyerek alszik?
Panelban negyedik emeleten lakunk. Baromi meleg van, az tény, kész szauna, de amikor alszik a 3 éves fiam be szoktam csukni a szobájában az ablakot (nem lehet sajnos bukóra állítani) és bekapcsolok egy kis ventillátort (ami igaz, hogy elég keveset használ, de valamicskét igen), csak alsógatyát adok rá trikóval, odakészítek vizet ha szomjas lenne.
Most ahogy ebéd után fektettem le itt volt sógornőm, és teljesen kiakadt hogy megfőzöm szegény gyereket, és kínzom ebben a nagy melegben...
De amiért én be szoktam csukni: már elég nagy fiú, ha felébred nem mindig szól, van hogy elkezd játszani, amikor benézek, akkor látom, hogy már ébren van. Ha valami olyan zajt hall kintről (szirénázó autó, munkagép zötyög arra, stb. stb...) akkor szerintem simán kinézne kíváncsiságból, és nagyon nem szeretném ha kiesne a negyedikről.. A csukott ablakhoz is mindig rohan ilyen esetekben, és húzza el a függönyt... Szóval én azt gondolom, hogy inkább egy leizzadt gyerek, mint egy kiesett gyerek...
Ti hagynátok nyitva vagy becsuknátok?
Én sem hagyom nyitva, ha nem vagyok a szobában, pedig az enyém (a kisebbik) csak 1 éves, de ahol ő alszik, ott erkély van csak, és délután a kinyitott kanapén alszik, ahonnan ugye simán lejön.
A ti esetetekben akkor hagynám nyitva az ablakot, ha lenne rajta rács.
Én bukóra állítom az ablakot, lyukacsosra a redőnyt és van szúnyogháló is lehúzva.
Így a nap nem kelti fel korábban, a szúnyogok kizárva, a védelem pedig megvan, mert bukóról váltani az ablakot nem tudná, de ha mégis, a redőny elég masszív, hogy felfogja a gyerek 13 kilóját, ha nekitámaszkodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!