Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek van olyan ismerősötök,...

Nektek van olyan ismerősötök, aki nem köszön a gyereketeknek csak nektek?

Figyelt kérdés
Fogalmam nincs, mi az oka hogy egy felnőtt ember akivel jó viszonyban vagyunk, nem ért el arra a szellemi szintre hogy a gyereknek is illik köszönni. Eléggé zavar már régebb óta. Én az ő gyerekeinek mindig köszönök, vagy külön (szia XY) , vagy sziasztok-ot mondok. Szerintem ez akkora bunkóság. Ha már nekem úgyis köszön, akkor mennyibe kerülne szia helyett sziasztokot mondani?
2017. jún. 19. 15:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, 10-es az ilyeneknek még köszönni sem mernek a gyerekek. Én pedig nem is eröltetem. Kb 3 hetente futunk össze az utcán. A gyerek nem fogja megismerni. Én pedig nem fogom győzködni, hogy köszönjön valakinek, aki levegőnek nézi.Mondjuk egy 8 évesnek esetleg mondanám, hogy próbáljon meg ráköszönni, de a 3 évesemet nem túráztatom ilyeneken.
2017. jún. 20. 09:04
 12/14 anonim ***** válasza:
58%
De most milyeneknek nem mernek köszönni? A gyerek előre kell köszönjön a felnőttnek. Addig, amíg nem köszön neki, nem derül ki, hogy az a felnőtt visszaköszön-e. Mondjuk én sem tartom magam ehhez, simán ráköszönök, rá is mosolygok egy gyerekre, azt se veszem fel, ha köszönés helyett az anyja szoknyája mögé bújik, de egy idősebb vagy merevebb ember ha ragaszkodik hozzá, hogy a gyerek előre köszönjön, joggal teheti.
2017. jún. 20. 09:15
 13/14 A kérdező kommentje:
Ő nem idős vagy merev ember, egy fiatal 30-as nőről van szó. Neki is vannak gyerekei, így tudja hogy a gyerekek nem mindig köszönnek ha épp olyanjuk van...egy gyerektől én még ezt nem veszem bunkóságnak (mondjuk úgy iskolás kor alatt). A gyerekem nem köszön neki előre egyébként. Most még abban a fázisban vagyunk, hogy tanuljuk hogy mikor kinek hogyan stb. köszönünk. Szerintem alap, hogy a felnőtt járjon elöl a jó példával.
2017. jún. 20. 12:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Kicsi gyerek esetében én sem rúgóznék rajta, hogy előre köszönjön. Jó, hogy nem már első szava a "csókolom" legyen XD Ez amúgy nettó bunkóság, ahogy magamat ismerem, tuti, hogy már rákérdeztem volna, hogy szerinted játékbaba van mellettem, vagy az ül kosárban, babakocsiban, akárhol? :D
2017. aug. 23. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!