Tanul valaki gyerek mellett? Egyetemi képzésre gondolok vagy másoddiplomára!
A kislányom 11 hónapos és szeptemberben indulna egy két féléves képzés. ősztől tavaszig + egy félév a záróvizsga és a szakdoli. Szegeden lenne a jogi karon. Most gondolkozom rajta.
Ti mit tanultok?
Húúú, ez sem semmi :)))
két gyerek mellett...
nekem egy van és a második előtt szeretném ez elkezdeni és a két félévet befejezni, majd a 2 mellett pedig szakdolit írni.
de még nem döntöttem, mert nehéz lenne az az egy év és nehogy a kislányom lássa kárát.
Viszont ez a szak jó lenne majd később, hátha ezzel tudnék itthonról is dolgozni, akkor meg nekik lenen jobb.
Szia, én még nem tanulok, de szeptemberben kezdem, ha sikerül bejutnom. 4 félév a képzés, ha felvesznek, én mindenképpen elkezdem szeptemberben, pont akkor lesz 1 éves a kislányom.
Nyilván nehezebb lesz, mint az első diploma, amikor semmi más dolgom nem volt, csak a tanulás, de úgy érzem, kár lenne kihagyni, hogy 2 év alatt legyen még egy.
Nekem van segítségem, és egyébként is úgy terveztem, hogy itthon maradok a kislányommal 3 évig, szóval nem látom lehetetlennek a tanulást.
Levelezőre jelentkeztem, 3 hetente lesznek a konzultációk, szerintem ez bele fog férni. Már a felvételin is túl vagyok, igaz, hogy ezt nehezen nyeltem be, hogy diplomásokat miért kell felvételiztetni, de azért jó volt újra az a hangulat, pedig nem vagyok izgulós.
Szóval én csak biztatni tudlak, hogy vágj bele, örülök, hogy rajtam kívül is tanulnak tovább anyukák.
Sok sikert! :)
De jó lenne :) ha legalább a felét elengednék vagy akármennyit :)
Te hova jelentkeztél?
Jelen szabályozás szerint az állam mindenkinek 12 félévet finanszíroz. Ezért van az, hogy levelező képzéseken is lehet államilag finanszírozott helyekre jelentkezni.
Tehát nem a gyermekgondozásért jár kedvezmény vagy tandíjmentesség, hanem azért, mert még nem vetted igénybe, nem használtad ki a 12 félévet. Gyermekgondozásért plusz pont jár, ezt valóban intézmény válogatja, hogy mennyi, általában 4 pont.
Tehát, ha Te még nem tanultál 6 évet államilag finanszírozott képzésben, akkor jár Neked a tandíjmentesség.
A kérdésedből és a kommentjeidből úgy veszem ki, hogy nem jelentkeztél a februári eljárásban, akkor majd augusztusban?
Szóval ha még a jelentkezés előtt állsz, és nem használtad ki a 12 félévet, akkor nyugodtan jelentkezz az államilag finanszírozott képzésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!