Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok a szülők mit éreznek,...

Azok a szülők mit éreznek, akik ha pl elesik a gyerekük utána még meg is verik?

Figyelt kérdés
Emlékszem ez velem is így volt. Emeletes házunk van, fényesre van lakkozva a lépcsőnk, ami tök csúszós. Egyszer anyám lemosta, de mivel fényes észre se vettem és elestem és pár lépcsőfokot zuhantam, utána anyám jön oda nagy ordibálás közepette, hogy úgy kellett, biztos futottam a lépcsőn és elkezdi csapkodni a fejemet. Az ilyen szülők mit éreznek ilyenkor?

2017. jún. 11. 18:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez egy hirtelen reflex lehet az ijedtségre. Legalábbis gondolom. Mikor bedugtam a kezem egy idegen kerítésen, a kutya pedig lekapta róla a bőrt, jól leordítottak miatta. Amikor valami baleset ért, nem volt elég a fájdalom, még az ideges szülők ordítását is hallgatnom kellett.

Sajnos én is hirtelen reflexből lekiabálom a gyerekem fejét, mert totál bepánikolok, hogy mi baja lett.

Rossz beidegződés vagy tanult viselkedésforma lehet.

2017. jún. 11. 20:50
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Engem egyszer megharapott a szomszéd kutyája. Máig se tudom miért, csak megsimogattam (a szomszédnál voltam). Erre apám felpofozta a bátyámat, hogy "legalább neki is fájjon". Wtf???
2017. jún. 11. 21:34
 13/18 anonim ***** válasza:
10%

Engem egyszer apám azért ütött meg, mert nem akartam játszani a húgommal. Kint voltam, a fákkal játszottam, vagy valami ilyesmi, jött a húgom, hogy játszak vele. Hát én meg épp nem akartam. Beköpött, jött apám, meg a pofon is. Semmit nem mondott, visszament a házba. Nem ért el vele semmit, mert utána sem játszottam a húgommal, sőt, inkább haragudtam rá, amiért beárult, és miatta kaptam.

25N

2017. jún. 11. 21:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Manapság ugyanez megy csak tömeg elott disztingvalran. Jatszobolcsiben mérgesen buntette a gyereket az apja mert véletlen levert egy játékot, strandon idegbetegen szidta a kicsit az apja, mert nem találta a labdáját,hogy ne keresse a gyerek, minek az, harmadikra azért orroltak, mert bujt a kicsi, mert fáradt volt, stb stb stb
2017. jún. 11. 21:45
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

Engem soha nem bántottak, de félig vicces fenyegetésként sokat hallgattam, hogy "kimehetsz a strandra, de ha belefulladsz a vízbe agyonütlek" vagy "ha elüt az autó, nagyon kikapsz". Inkább intés volt ez és egy burkolt "vigyázz magadra".

Nagyanyáink idejében lehetett ez nevelési módszer. Van aki megtartotta ezt a 'családi hagyományt', van aki nem. Tudom, hogy apukám is sokat hallagatta ezeket, de ő sokszor ki is kapott. Minket viszont már nem így nevelt, csak emlegette.

2017. jún. 11. 22:36
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

én is szoktam mondani a gyereknek, ha elüti az autó, még mellé agyon is csapom... mert nem és nem és nem jegyzi meg, hogy az út szélén megáll, megvár, körülnéz és együtt megyünk át. mert sietni kell, mert a játszótér és a strand siet, nem vár meg minket.

és igen, van, amikor még a baleset mellé kap eg tockost, amolyan "hátkelletteznekedénmegmondtam"-alapon. de persze minden a körülményektől függ.

volt, hogy leesett a kerítésről, mert azon mászva kell végig hazajönni. hiába mondtam vagy 20x, hogy szálljon le róla. 600x kértem, hogy ne húzza a lábát, a következő lépésnél mégis lerúgta a betonnal a körmét... ezek miatt csak jól leszidom, hogy ugye megmondtam? de persze sajnálom és megvigasztalom... de mondjuk ha olyan bolond, hogy direkt kiugrik a hintából, vagy 83. figyelmeztetés (neszaladgáljbüdöskölkejönazautó!) ellenére is rohangál az úton és még el is taknyol mondjuk az autóút közepén, bizony előfordul, hogy meglódul a kezem.

2017. jún. 12. 09:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Jókat röhögtem.

Szerintem ez az ideg műve. Az pláne jó volt, h a kommenetlő bátya is kapott, h neki is fájjon. :)

Gondolom apátok tiszta pipa lett a sérültet nem akarta bántani, valakin le kellett vezeti a feszültséget, ott volt a tesó.

Engem felidegesít, h nem fogad szót, utána megijedek, h lett valami komoly baja, amikor meggyőzödöm róla, h nem, akkor összeszidom. Más meg még pofozkodik. Nem mondom, h helyes, de meg is tudom érteni.

2017. jún. 12. 13:45
 18/18 anonim ***** válasza:
10%

15ös!

Jót röhögtem. Én is mondtam már ilyet. Ne mássz fel mert leesel! Ha leeesel es eltörik a labad biztos olyat kapsz hogy elajulsz! Következő pillanatban puff borult verzett a szája rohantam hozza felkaptam és mentünk a fürdőszobába! Annyit volt.

Vagy volt olyan mikor ütötte a kutyát: Ha meg egyszer ráversz én is rád verek! Rávertég egyet a kutya nem reagált én meg ettem egy jégkrémet.

Szavak hagyjak el a szám és most hogy olvastam röhögök rajta milyen dinka vagyok.

Vagy a másik a 3ig számolok és számol velem es röhög es mondom ne röhögj mert kapsz egyet és mindja igen és röhögök...

Na de komolyra forditva érdekes igen hogy az én nagypapám is ha rosszak a gyerekek egyből fenyitően emeli a kezét mert mondjuk papám hagyta ott a porcelant az alsó polcon es a 1,5 evest nem erdekli csak hogy cseng. Puff eltört és majdnem rávert. Mondtam neki mit csinálsz? Hát tanulja meg hogy nem szabad... ja mondom a draga porcelánodat inkabb rakd fentebb.

2017. jún. 12. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!