Szerintetek az normális, hogy egy magyar gyerek aki Amerikában él, nem tud magyarul?
19-es, a cseh nyelvvel sem mennek sokra, max a szomszédos országban élőket (szlovák) értik és fordítva. Sőt a japánnal sem, mert japánul is csak japánban tudsz, mégis hányan tanulnak japánul, csakhogy gazdagabb legyen a tudásuk.
És még nagyon sok olyan ország van, amivel sehol máshol nem boldogulsz, csak az adott országban (Dán, Svéd, Norvég, lengyel, afrikai nyelvek, kóreai stb.)
Az, hogy te úgy gondolod, hogy valamit, amit játszva megtanulhatsz elutasítod csak azért, mert hát úgyse fogod használni (mert te a jövőbe látsz!!!), az eléggé primitív hozzáállás.
De ha már így gondolkozol, az nem baj, jogod van hozzá, csak legalább nem oszd az észt és ránts magaddal a mélybe másokat.
20-as, nem zavarja össze a gyereket. Ez a buta gondolkodás is csak a itt Magyaro-on terjedt el.
A gyerek nem összekeveri, hanem természetesnek veszi, hogy két nyelvet tud, és azt hiszi, hogy más is. De elég hamar tapasztalják, hogy melyik helyzetben melyik nyelvet használhatja és letisztul neki, szétválasztja a két nyelvet.
Anyám! Isten állatkerti szökevényei az ismerőseid is.
Nekem amerikai a menyasszonyom és nem tud magyarul de beszéltünk róla hogy ha gyerekeink lesznek akkor semmi akadálya hogy magyarul beszéljek hozzájuk mert legalább több nyelvet tudnak majd és büszke lehet rájuk. A legtöbb amerikai nem beszél idegennyelvet, kivétel azok akiknél legalább az egyik szülő külföldi.
Anyám is mondogatja hogy reméli hogy ha lesz unokája akkor fog tudni magyarul :D
Nem azt mondtam hogy ne tanítsa semmilyen nyelvre hanem azt mondtam hogyha már másik nyelvre akarja tanítani akkor ne magyarra vagy csehre vagy mittudom en hanem egy olyan nyelvre amit esetleg használni is fog tudni valaha, akár japánra is mert mondjuk azt 10x tobben beszélik mint a magyart.
De mondjuk ha te egy új nyelvet kezdesz tanulni gondolom nem csehül kezdesz csak ugy hanem mondjuk spanyolul amit beszélnek 400 millióan.
Uh, 24-es, te tényleg ennyire nem látod a lényeget?
Hogy minek tanítsa? Mert több, mint a semmi.
Ha pl. apuka amerikai, anyuka magyar és kint élnek az USA-ban, akkor miért ne taníthatná anyuka a gyerekét magyarul? Mégis mit tanítson neki, ha nem az anyanyelvét? Ráadásul nem is tanítja, hanem a gyerek automatikusan megtanulja. És még akkor is gazdagabb lesz egy nyelvvel a gyerek, ha az jelen esetben a magyar az angol mellett.
Különben meg japánul azért beszélnek többen, mert nagyobb ország és többen lakják, de ahogy kilépsz japánból, már nem tudod használni ugyanúgy, mint bármelyik másik nem világnyelvet.
A francia is azért elterjedt, mert anno Franciaország gyarmatai rákényszerültek a francia nyelvre, ezért beszélik világszerte. Ha nem lettek volna hódítók, hanem elvan a kis országába, akkor senki sehol nem beszélne franciául csak Franciao-ban és Belgiumban.
Ráadásul a saját anyanyelve az embernek automatikusan vele hozza a saját kultúra megismerését, még ha az általad ledegradált magyar, cseh stb. nyelv.
Nem értem hogy mi nem érthető azon amit írok.
Azt írtam hogy az angol mellé (2. nyelvnek hátha így érthetőbb) olyan nyelvet tanítattnék a gyerekemnek amit esetleg használni is fog tudni a jövőben és van bőven különbség a Japán v. Magyar tanulás között vagy a Francia-Spanyol között.
Franciául főként Francia o.ban és észak afrikában (elég messze vannak amerikától) beszélnek míg spanyolul beszélnek latin-amerikában (pár ország kivétel) sőt Usának is 50 milliós spanyolul beszélő lakosa van.
(Persze csak akkor ha az anya majdnem anyanyelvi szinten tud angolul amit én feltételeztem mivel a gyerek már kint született)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!