Mennyi idős korig normális popsiba mérni a gyerek lázát?
A kúp ha kell, kell... az nem opcionális. Viszont a lázmérés helye az.
Nekem 5,5 évesem van, de már jó ideje hónaljban mérem a lázát.
Tulajdonképpen azóta, hogy tiltakozni kezdett a popsiban mérés ellen.
Amúgy az kérdés engem is érdekel illetve a válaszok :)
Az én 17 hónapos gyerekemnek éjjel 3szor kellett mérni popsiba és kúpot is kellett adnom neki. De úgy megviselte, hogy reggel már hónaljba mértem neki..
AZért a kúpot, ha kell beadja az ember. pl egy hányós betegségnél... vagy krupp esetén, amikor már nem kap levegőt a gyerek...
Szóval ha kell, kell. de lázat lehet máshol is mérni.
Nem tudom, hogy meddig szokás, de én a 10,5 hónapos fiamnak már hónaljban mértem. Még mindig egyszerűbb volt az oldalához fogni a kezét, és lefoglalni, mint a posijában mérni miközben összevissza ficánkol...
Majd linkeld neki a kérdést. :)
Utolsó vagyok.
A hónaljban mérés azért is szimpi, mert ha alszik a baba, akkor is csak felemelem a kezét, és pikk-pakk megmérem neki álmában.
Bocs az offért, de egy 1-1,5 évesnek hogy méritek hónaljban a lázát? Még nem érti meg hogy 3 percig maradjon ülve és szorítsa a hónalját.
Én amíg pelusos volt addig popsiban mértem (kb 2 éves korig), bekrémeztem neki, adtam játékot a kezébe a pelenkázón és észre se vette. Olyan digitális popsiban mérős lázmérőnk van ami 5 mp alatt megméri (de ez hónaljban nem pontos).
összesen vagy 5x mértem popsiba a lázát.
utolsó, miért, ha a popsiba dugod a lázmérőt akkor kapálózhat? én úgy mérem neki, hogy az ölembe ültetem, egyik kezemmel fogom a lázmérőt, másikkal a felkarját. így egyik kezével kalimpláhat is, ráadásul ha egy nagyobbat mozdul se teszek kárt a végbelében :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!