Szerintetek az normális, hogy egy magyar gyerek aki Amerikában él, nem tud magyarul?
Ez a "minek beszéljen magyarul, úgysem itt él" gondolkodás hihetetlen primitív, már bocsánat.
Amikor Írországban dolgoztam, tapasztaltam, hogy hány olyan más nemzetiségű ember dolgozik ott, mégis továbbadják a gyerekeiknek a saját kultúrájukat és nyelvüket.
A lengyelek pl. saját lengyel iskolákat alapítottak, ahol természetesen az ír törvényeknek és követelményrendszernek megfelelően tanítanak, de mégis a saját nyelvükről és kultúrájukról is tanulnak, ápolják azt.
Volt egy főnököm, akinek lengyel volt az anyja, cseh az apja, de Németországban nőtt fel, és utána meg Íro-ban doglozott főnökként. 4, azaz négy nyelven beszélt. Az anyja által lengyelül, csehül az apja által (mondjuk nem állnak messze egymástól), németül perfekt és angolul.
A hülye magyar meg erre mit mond? Minek tanuljon meg magyarul, hisz nem fog itt élni. Gratulálok!!!
Minden normálisan gondolkodó ember arra törekszik, hogy a gyereke minél több tapasztalattal gazdagodjon, akár nyelvismeret területén, vagy akár bármi más területen is.
Ha egy gyerek játékosan megtanulhat egy másik nyelvet, akkor csak a nem normális fosztja meg a lehetőségtől, míg mások felnőtt fejjel vért izzadva tanulnak nyelveket.
Néhány választ nem értek. Honnan veszitek néhányan, hogy örökre Amerikában fog élni? Nem tudhatjuk, talán még maga a lány sem tudja. Annyi biztos, hogy Magyarországon biztos nem fog lakni, ismerősöm szerint utálja ezt az országot.
Egyébként nekem angol a párom, hamarosan lesz kisbabánk no meg esküvőnk is, és külföldre költözünk majd, de úgy oldjuk meg majd, hogy a párom csak angolul beszél hozzá, én meg csak magyarul. Nyilván társaságban, amennyiben angolok, én is angolul fogok beszélni. De ez az "egyik szülő így, másik úgy"-féle megoldás szerintem jó.
Pontosan. A gyökerek ismerete meg hozzátartozik az emberi kultúrához.
Persze, el lehet dobni mindezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!