Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szociálisan nagyon gyenge...

Szociálisan nagyon gyenge lesz a lányom?

Figyelt kérdés

Sajnos nem túl jók a szocializációs körülményeink, s látom, hogy hiába barátkozna a gyermekem, aki 8 éves kislány, de sajnos nincs rá lehetősége, plusza család is annyira furán alakult, hogy nem is tudom mi lesz majd vele később felnőtt korában.

Szóval: Egyke és az is marad, csak én és a párom neveljük. Nekem már nincs anyukám és a páromnak sem, ergo nagyszülei sincsenek, testvére sem, de az hagyján, de olyan lakótelepen lakunk (pedig lakótelep), ahol alig vannak ilyen korú gyerekek, csak babásak vannak már jórészt, meg nyugdijas emberek. Szóval nincs hová hazamennünk hétvégén, mamához, stb, nincs kinek mit elmesélni, nincs gyerek más, akivel játszhatna. A hétvégén is hármasban mentünk a Balcsira, ami ugye szép és jó dolog, de a vizben, miután én már megfagytam, egyedül kellett játszania. Rossz volt nézni, sajnáltam. Én nem tudok már sokáig a társa, a barátja lenni. De szerezni sem nekem kell már neki barátokat. A suliban próbáltuk, ott anyukának nem voltam szimpi talán, nem jöttek, akivel meg szimpik voltunk, ott a gyerekek nem kedvelték különösebben egymást, nem igazán alakult ki ez a nagy barátkozás. Sajnos mivel nincs családunk, elég beszűkólt az életünk , itt nincsenek nagy családi találkozások, közös ebédek, itt nincs nagymama, nagynénik, stb. S mire felnőtt lesz, talán még jobban be is zárkózik majd, hisz nincs családja, testvbére és nem is tanult meg barátkozni. Nekem ezt már nagyon fáj néznem. Sajnos a párom meg nem akar gyereket, én meg már 40 vagyok. Kész. Az élet bezárult előttünk. Mit tegyek a lányom érdekében?

2017. jún. 7. 13:20
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Irasd be szakkorre, sportra, valasszatok neki mondjuk ketfele dolgot (tanc pl.) es ott uj lehetoseg lesz megnyilni es baratokat szerezni.
2017. jún. 7. 13:22
 2/26 A kérdező kommentje:
Jár Kid Rock-ra, drámára, festésre, de nem érdeklik már egymást a gyerekek, meg ezek csak az órára szólnak ezek a kapcsolatok. Valami stabliabb megoldás érdekelne, hogy ne maradjon felnőtt korában egyes egyedül.
2017. jún. 7. 13:26
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy az ovodában iskolában nem tudott barátkozni az azért elég nagy baj. Àltalában az önbecsülésökkel és az önbizalmuk eeg alacsony az ilyen gyerekeknek akik képtelenek egyetölen egy barátot sem össze szedni.

Àllítsd be minden nap a tükör elé, és mondogassa, hogy milyen okos, szép, és nagyszerü gyerek. Mindig jól dicsérd meg ha valamit jól csináld, érezze magát biztosnak... Akkor sikerül barátot is lelnie, de míg önmagával baja van nem lesz barátja sem.

2017. jún. 7. 13:30
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj. Jár közösségbe, foglalkoztok vele, ne fog egyedül maradni felnőtt korára. Megy majd középsuliba, egyetemre, új közösség, új barátok.
2017. jún. 7. 13:31
 5/26 anonim ***** válasza:
40%
Nem lennék a lányod helyében.
2017. jún. 7. 13:37
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyi mindenre jar, es plusz ugye nyilvan suliba is, biztos beszelget gyerekekkel, szunetekben jatszanak. Meg nem kell, hogy osszejarjanak hetvegen is.....majd kamaszkent vagy tinikent, amikor mar van kozos hobbi, pl. bringa vagy kedvenc egyuttes (vagy fiu), amirol dumalni tudnak ottalvos pizsipartin. Majd kialakul.
2017. jún. 7. 13:39
 7/26 A kérdező kommentje:
Nem értelek utolsó előtti miért? Mert együtt érzel vele vagy mert elmarasztlsz engem? Ja és még unokatestvére sincs. Egy sem. Komolyan erről már nem én tehetek, de hogy alakulhatott igy az élet?
2017. jún. 7. 13:55
 8/26 anonim ***** válasza:

Sulis barátokkal mi van? Nem jönnek át néha?

Ha a sulian jól mennek a dolgok, nem gond, ha hétvégente csak hárman vahgytok. Miért is lenne?

Nagyi örökbefogadás? ;-)

2017. jún. 7. 13:58
 9/26 anonim ***** válasza:
Facebookon vannak anyukás csoportok, ott szoktak találkozni az anyukák és a gyerekek egymással. amiben én vagyok abban is most volt találkozó. vagy most nyáron sok fesztivál szerű szokott lenni mindenfelé, ott is lehet barátkozni környékbeliekkel.
2017. jún. 7. 13:59
 10/26 anonim ***** válasza:
69%
Nem érdeklik egymást már a gyerekek? 9 éves lányom 10 perccel azután, hogy hazaért, hívja az osztálytársát, 20 percen belül csörög a kaputeló, megérkezett másik kettő, kezükben a görkorival. :-) És mondd csak, tudja ez a gyermek, hogy kell eut csinálni? Nektek vannak barátaitok, vendégeitek? Nyitottságotok? ;-)
2017. jún. 7. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!