Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ennyire gyerekorientált...

Miért ennyire gyerekorientált a társadalmunk?

Figyelt kérdés

Az emberek nagyon nagy része abban látja élete értelmét, hogy gyereket szül. Ha valaki nem akar gyereket, az önző, nincs értelme az életének, és biztos baszatlan k.va, nem is nő. Férfiaknál könnyebben elfogadják, míg egy nőt megbélyegeznek, pedig ez is csak egy olyan dolog, hogy van aki szereti a kutyákat, van aki szereti az epret és van, aki szereti a gyerekeket. Illetve attól, hogy szeretem a cápákat, még nem kellene egy itthonra is...

Miért nem tudja sok ember elfogadni, hogy vannak, akik a gyerekeket nem szeretik, nem tolerálják őket és nem tartják cukinak a taknyos arcukat? Miért nem lehet ezt is olyan lazán kezelni, mint pl azt, aki nem szereti a főzeléket?

2017. jún. 3. 10:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Mi azt mondtuk, hogy Magyarországon sokan ítélkeznek ez miatt. Én éltem az USA-ba ott tényleg nem döbbenek le, ha valaki nyíltan vállalja, hogy nem akar gyereket. Itt meg azért vannak érdekes tekintetek.
2017. jún. 3. 11:21
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

"Miért ennyire gyerekorientált a társadalmunk?"

Ilyen alacsony szülési hajlandóság és ilyen hatalmas negatív szaporulat szerintem a történelem során soha a büdös életbe nem volt és ez globális szintű jelenség. Pár száz évvel korábban kellett volna ezt a kérdést feltenned.

2017. jún. 3. 11:25
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Azért az, hogy a gyerekvállalást a kutyatartással hasonlítod össze elég nagy ostobaságra vall. Egy az, hogy az embernek, mint miden fajak az elsődleges célja a fajfenntartás. Tudom, az különböztet meg minket az állatoktól, hogy uralkodunk az ösztöneinken, de mégiscsak ez a természet rendje. A másik az, hogy az emberek többsége nem gyereket, hanem utódot akar, tehát nem a cuki/más számára irritáló csecsemők képe lebeg a szemeik előtt, hanem egy értékes emberé, akivé az a baba válhat. É sem szeretem különösebben más gyerekeit, de a sajátjaimat imádom.
2017. jún. 3. 11:26
 14/22 A kérdező kommentje:

Nekem teljesen tökéletes családom és gyerekkorom volt, a szüleimmel jó a kapcsolatom, alapvetően a gyerekekkel és az ősanyák nem-nevelési szokásaival vannak komoly gondjaim.

Magammal teljesen megbékéltem, aki azt olvassa ki egy egyszerű kérdésből, hogy magamnak bizonygatok bármit, az jó eséllyel magát akarja igazolni :)

Azzal nincs gondom, ha valaki vállal gyereket, és neveli is, hogy később értelmes, hasznos tagja legyen a társadalomnak... de manapság ők vannak kisebbségben. Az olyan szupermamik a gyakoriak, akik szerint nekik minden alanyi jogon jár, mert tudtak szülni, de nevelni, értéket adni a gyereknek már nem. Miattuk a kölykeik is elviselhetetlenek lesznek, akik miatt kész rémálom akár egy bevásárlást is lebonyolítani.

2017. jún. 3. 11:30
 15/22 anonim ***** válasza:
64%
Légyszi írjátok meg, hogy mi az amire azt gondolják, hogy alanyi jogon jár. Annyi helyen láttam már ezt, de nem tudom továbbra se pontosan mit takar ez a kifejezés ebben az esetben.
2017. jún. 3. 11:35
 16/22 anonim ***** válasza:
65%
Nézd, nem én írtam ki itt kérdést, ahol azt magyarázom, hogy de fogadják már el, meg tartsák már normálisnak, hogy ezt vagy azt nem szeretem vagy nem akarom, mert igen is ez, ezért is azért normális. Ha te tényleg békében lennél magaddal, akkor nem lennél arra rászorulva, hogy itt arctalan idegen embereknek bizonygasd az interneten, hogy igenis normális vagyok, nézzétek!!!!
2017. jún. 3. 12:05
 17/22 A kérdező kommentje:
16os, latom az erto olvasas nem megy... Nem bizonygatok semmit, kerdezek... Ket kulon dolog, de neked feleslegesen magyarazom, igy figyi: igen, bizonygatok, valojaban mindig is gyereket akartam, de a gonosz mano nem engedi :D igy mar megnyugszik a pici lelked? Ez ertelmezheto szamosra? Jesszus :D
2017. jún. 3. 12:35
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Ez a szaporaságkultusz agymosás eredménye.
2017. jún. 3. 13:21
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Senkit sem ismerek, aki ne tudná elfogadni, ha vki nem akar gyereket.

Hogy vki meg miért lát ebben mégis fantáziát, anyukádat kellene megkérdezni.

2017. jún. 3. 13:32
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Keress olyan barátokat, akik elfogadnak. Az én köreimben senki nem akad fenn ilyesmin. Szóval a te ismerőseidnél van a hiba.
2017. jún. 3. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!