Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babás, kisgyermekes anyukák...

Babás, kisgyermekes anyukák volt, hogy nektek is beszóltak idegenek?

Figyelt kérdés
Ma d.e. mentem át a boltba,ami 2percre van tőlünk.Tehát addig érte a nap a fél éves fiamat.Egy idős hölgy jött velem szemben és szó szerint mérgesen leteremtett miért nincs a babán sapka.Kivételesen kenguruban volt rajtam,érdeklődve ugye már ide-oda forog,meg nem is nagyon viseli el.Jó,a nő nem tudta,hogy épp csak jövök megyek.Meg ha még nem is kedvesen,de csak úgy mondta volna!de bunkó volt.Nyilván azért figyelek a gyerekemre!Nem is azért írok,hogy helyes vagy nem helyes,csak,hogy aki kapott még ilyen beszólásokat megírná?Kiváncsi vagyok mik vannak még!
2017. máj. 31. 22:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
Volt, én ilyenkor megkérdeztem hogy ismerjük e egymást. Csak nézett, a nagy tanácsadása után nem tudott mit mondani. 😂 Én meg csak mosolyogtam egy jót. Én a beszólásoknál csak azt utálom jobban mikor fogdosni akarja a gyerekem vagy most a pocakom mert várjuk a kistesót. Mikor kisfiúnk pici volt pár honapos a szomszéd néni akarta állandóan a kezét fogdosni, mondtam neki hogy nem kéne erre ő volt felháborodva. Az utcán saját anyukám nem csinált ilyet. Hihetetlen emberek mit meg nem engednek maguknak.
2017. jún. 1. 06:57
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Nekem egyszer babatakaro miatt szóltak, hogy rágja a baba, miközben én annak örültem, hogy leköti magát és tudok vásárolni és németből volt igazi minőségi BABAtakaró, vászonszövés, nem agyonmosott "porló" és nem szöszölős...

Meg egyszer azért szóltak, mert guggolásnál kint volt a derekam, de mert 2 óra tortúra volt így is elindulni otthonról a babával (szoptatás, fejés, büfi, babapancsi, pelenka, öltözés, motyó bekészítés - akár az utcai sarki boltba, vagy csak sétálni) én meg hirtelen csak felkaptam valamit, nem válogattam "kiskosztümöt"

Engem nem is a beszóló öregasszonyok zavartak, hanem hogy mindenki a kezét fogdosta volna. Egy időben mindenkire felsírt a baba, kimondottan örültem ennek az" idegenriasztó rendszerének". Egyből nem nyúlkáltak hozzá :)

2017. jún. 1. 07:07
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
Nekem ugyanúgy a hordozókendő miatt szóltak be,hogy jaj kap levegőt? Meg fog fulladni. Megmondtam a nanónak,hogy nem kap,azért szültem a gyereket,hogy utána megfojtsam...
2017. jún. 1. 07:37
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

Szintén két percre lévő boltba szaladtunk át babakocsival. Két babakocsink van, az egyiknek van teteje, a másiknak nincs, kis, könnyű sportkocsi. Télen a naggyal is voltam már a boltban, de nem tudtam normálisan vásárolni, mert nem fért el a sorok között. Így ahogy javult az idő, a kicsivel megyünk, ha épp nem esik.

Aznap is épp esőre állt, de még nem potyogott semmi az égből, gyorsan átszaladtam a gyerekkel, akt azért normálisan fel is öltöztettem. Kb. öt perc volt az egész oda-vissza. Persze beszólt az egyik eladó, hogy miért ebbe hoztam, el fog ázni. Mondom, ha gyorsan ki tudom fizetni, amiért jöttünk, akkor, különben meg a másik babakocsi nem fér el a boltba, így nem volt túl sok választásom.

2017. jún. 1. 08:01
 15/23 anonim ***** válasza:
80%
Igen. Többször is. Pont letojom. Senkinek semmi köze az életemhez, a döntéseimhez, és ha hordozom a gyerekem, akkor hordozom, ha nincs rajta sapka, akkor meg nincs. Nem tartozom senkinek sem magyarázattal, mit-miért teszek (nyilván megvan az oka, akkor is, ha ezt nem magyarázom el minden boldog-boldogtalannak). Minden döntés amit hozok, okkal hozom, és nem a hanyagság az oka. Én tudom ezt, és nekem ez elég. Aki meg túl sekélyes ahhoz, hogy használja a fejét és elképzelje, hogy van olyan szituáció, amikor például negyven fokban is a kendő a megoldás, akkor csak sajnálni tudom. De nem az én problémám.
2017. jún. 1. 08:19
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
Nem, soha nem történt velem ilyen és még egyetlen barátnőmtől, ismerősömtől sem hallottam, hogy erre panaszkodna. Én csak itt olvasok ilyen sztorikat.
2017. jún. 1. 08:23
 17/23 anonim ***** válasza:
54%
Sokszor volt. Én hordozok, vagy csípőn karikás kendőben, vagy háton csatosban. Ez eleve adja a támadási felületet, jön a szokásos jaj, megfullad, nem lenne-e jobb a babakocsi, most meg 2 évesen, hogy moárt nem hagyom sétálni (hagyom amúgy, csak amikor már elfárad, felveszem, nekem ez jobb, mont üres babakocsit tologatni). Múltkor az utcán cirkuszolt a lányom, hogy nem akar normálisan jönni, mindig letérdelt. Elmondtam szépen.2x, hogy vagy jön magától normálisan, vagy nincs séta, felveszem. Végül csakazértis folytatta, hát felvettem, és miután még azt is eljátszottuk, hogy megígérte, hogy ha lerakom, szépen sétál, aztán folytatta a hülyéskedést, közöltem, hogy akkor most hazáig nem rakom le. Na ezt látta meg egy öreglány és állt neki okoskodni, hogy miért nem hagyok sétálni egy akkora gyereket. Egyszer elmondtam normálisan, hogy mi a helyzet, majd elkezdte, hogy jaj, dehát kicsi még. Na akkor már mondtam, hogy oké, majd én tudom, hogy lesz jó. A hordozással kapcsolatos beszólásokra már eleve kicsit határozottabban reagálok, azt már marhára unom.
2017. jún. 1. 08:46
 18/23 anonim ***** válasza:
19%

Ne vedd magadra a kengurus piszkálódót.

A mai kenguruk teljesen jók anatómiailag.

2017. jún. 1. 09:58
 19/23 anonim ***** válasza:
67%

Aki idegeneket leteremt, az nem "idős hölgy", hanem egy hülye vén bunkó. Sajnos ezt kel mondanom.

Viszont, erre az adekvát válasz a következő:

"Valamit összekevertem volna, és ez itt az ön gyereke? Nem? Ez esetben semmi joga jártatnia a száját és senki nem is kíváncsi rá. És ha most megbocsát: a viszontlátásra!"

Higgadtan, lenéző, határozott hangon. Ezekkel csak így lehet.

2017. jún. 1. 10:49
 20/23 jafnrétti ***** válasza:
80%

Én az ilyeneket azonnal a helyükre teszem. Annak a gyereknek én vagyok az anyja, egyértelmű, hogy a legjobb tudásom szerint, mérlegelve, tájékozódva, a legjobbat akarom neki.

Több, mint egy éve hordozok (jó, szoktunk babakocsizni is), mondjuk még szerencsésnek mondhatom magam, mert összesen kétszer szóltak be emiatt. Először a fiam 2 hónapos korában egy random idősebb bácsi azzal talált meg, hogy "jaj jaj, ilyen kicsi babának nem szabad függőlegesen lennie, tönkreteszi a gerincét, nyomorék lesz".

Aztán néhány hete a buszon jött egy nagytudású uraság, az egyéves gyerek a hátamon volt a csatosban, pasas meg köszönés helyett azzal indított, hogy ő gyerekgyógyász, és nagyon rosszat teszek azzal hogy így viszem a gyereket, mert ez a vacak nem tartja a fejét (??? EGY ÉVES gyereknek minek???), meg szétfeszíti a lábát (látszik, hogy marhára ért hozzá, neki nyilván az tetszene, ha az ágyékánál fogva lógna).

Sapkáért is kaptam már beszólást, pedig akkor babakocsiban volt a gyerek, és nem sütötte a fejét a nap.

Illetve találtak már be azzal, hogy "szegény kisfiú meg fog fázni", mert amikor minden gyereken kabát volt, miközben a szülők már ujjatlanban nyomultak, addig az enyémen csak egy hosszú ujjú body volt. Jelentem, nem fázott meg :D

2017. jún. 1. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!