Babás, kisgyermekes anyukák volt, hogy nektek is beszóltak idegenek?
Nekem egyszer babatakaro miatt szóltak, hogy rágja a baba, miközben én annak örültem, hogy leköti magát és tudok vásárolni és németből volt igazi minőségi BABAtakaró, vászonszövés, nem agyonmosott "porló" és nem szöszölős...
Meg egyszer azért szóltak, mert guggolásnál kint volt a derekam, de mert 2 óra tortúra volt így is elindulni otthonról a babával (szoptatás, fejés, büfi, babapancsi, pelenka, öltözés, motyó bekészítés - akár az utcai sarki boltba, vagy csak sétálni) én meg hirtelen csak felkaptam valamit, nem válogattam "kiskosztümöt"
Engem nem is a beszóló öregasszonyok zavartak, hanem hogy mindenki a kezét fogdosta volna. Egy időben mindenkire felsírt a baba, kimondottan örültem ennek az" idegenriasztó rendszerének". Egyből nem nyúlkáltak hozzá :)
Szintén két percre lévő boltba szaladtunk át babakocsival. Két babakocsink van, az egyiknek van teteje, a másiknak nincs, kis, könnyű sportkocsi. Télen a naggyal is voltam már a boltban, de nem tudtam normálisan vásárolni, mert nem fért el a sorok között. Így ahogy javult az idő, a kicsivel megyünk, ha épp nem esik.
Aznap is épp esőre állt, de még nem potyogott semmi az égből, gyorsan átszaladtam a gyerekkel, akt azért normálisan fel is öltöztettem. Kb. öt perc volt az egész oda-vissza. Persze beszólt az egyik eladó, hogy miért ebbe hoztam, el fog ázni. Mondom, ha gyorsan ki tudom fizetni, amiért jöttünk, akkor, különben meg a másik babakocsi nem fér el a boltba, így nem volt túl sok választásom.
Ne vedd magadra a kengurus piszkálódót.
A mai kenguruk teljesen jók anatómiailag.
Aki idegeneket leteremt, az nem "idős hölgy", hanem egy hülye vén bunkó. Sajnos ezt kel mondanom.
Viszont, erre az adekvát válasz a következő:
"Valamit összekevertem volna, és ez itt az ön gyereke? Nem? Ez esetben semmi joga jártatnia a száját és senki nem is kíváncsi rá. És ha most megbocsát: a viszontlátásra!"
Higgadtan, lenéző, határozott hangon. Ezekkel csak így lehet.
Én az ilyeneket azonnal a helyükre teszem. Annak a gyereknek én vagyok az anyja, egyértelmű, hogy a legjobb tudásom szerint, mérlegelve, tájékozódva, a legjobbat akarom neki.
Több, mint egy éve hordozok (jó, szoktunk babakocsizni is), mondjuk még szerencsésnek mondhatom magam, mert összesen kétszer szóltak be emiatt. Először a fiam 2 hónapos korában egy random idősebb bácsi azzal talált meg, hogy "jaj jaj, ilyen kicsi babának nem szabad függőlegesen lennie, tönkreteszi a gerincét, nyomorék lesz".
Aztán néhány hete a buszon jött egy nagytudású uraság, az egyéves gyerek a hátamon volt a csatosban, pasas meg köszönés helyett azzal indított, hogy ő gyerekgyógyász, és nagyon rosszat teszek azzal hogy így viszem a gyereket, mert ez a vacak nem tartja a fejét (??? EGY ÉVES gyereknek minek???), meg szétfeszíti a lábát (látszik, hogy marhára ért hozzá, neki nyilván az tetszene, ha az ágyékánál fogva lógna).
Sapkáért is kaptam már beszólást, pedig akkor babakocsiban volt a gyerek, és nem sütötte a fejét a nap.
Illetve találtak már be azzal, hogy "szegény kisfiú meg fog fázni", mert amikor minden gyereken kabát volt, miközben a szülők már ujjatlanban nyomultak, addig az enyémen csak egy hosszú ujjú body volt. Jelentem, nem fázott meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!