Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez Magyarországon bűncselekmén...

Ez Magyarországon bűncselekménynem számít?

Figyelt kérdés
Valaki adna pénzt nekem azért,ha én adok neki petesejtet.
2010. máj. 17. 14:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen.Szervkereskedelemhez hasonlít.
2010. máj. 17. 14:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Amerikában nem.

Ezt leszámítva a kivitelezést hogyan gondoltad? Netán orvos az illető? Ez nem játék!

2010. máj. 17. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A törvény szerint kizárólag ellenérték nélkül történhet az adományozás, pénzt csak az alábbiakért kérhetsz:

"207. § (1) Szerv, illetve szövet adományozása kizárólag ellenérték nélkül történhet.

(2) A donor jogosult az adományozással kapcsolatos jövedelemkiesésének, valamint az adományozásról szóló nyilatkozat megtételével, továbbá az utazással összefüggésben ténylegesen felmerült és igazolt - társadalombiztosítási jogviszonya alapján nem fedezett - költségeinek megtérítésére. Továbbá a donor szervkivételt elrendelő egészségügyi intézménybe történt átszállítása esetén az ebből keletkező többletszállítási költségeket is meg kell téríteni. E költségeket az Egészségbiztosítási Alap kezeléséért felelős szerv fizeti ki, melynek a költségvetés azt megtéríti.

(3) Az átültetéssel összefüggésben végzett jogszerű orvosi vagy kapcsolódó technikai szolgáltatások igazolható díjának a donor részére történő kifizetése nem minősül az (1) bekezdés szerinti adományozás ellenértékének."

2010. máj. 17. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!