Aki hízékony alkat, az garantáltan több 100 kilósra hízik, ha terhes lesz?
Csinos alkatú voltam, vagyok.
A terhesség alatt odafigyelés mellett híztam 18 kilót. Ettem mindent, de mértékkel, változatosan. A szülés után pár héttel már a régi voltam. Nem fogyóztam, nem diétáztam.
Ha egészségesen, odafigyelve táplálkozol és egészséges vagy, akkor a szervezeted tudja a dolgát.
Én kivagyok ettől az okoskodástól, hogy attól függ valaki testsúlya, mennyit eszik és mennyi kalóriát éget el. Ettől IS függ, de nem kizárólag ettől, az anyagcserétől kezdve a genetikán át rengeteg minden befolyásolja egy ember testalkatát. Aki hízékony alkat, valószínű, hogy többet fog felszedni terhesség alatt, mint a csont sovány társai. A kor előrehaladtával is egy nő ruhamérete növekszik pár számot, tehát nem elvárható, hogy 20 évesen ugyanannyi kiló legyen valaki, mint 40 évesen. Ez a hány centihez hány kiló is egy orbitális baromság!
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne a kilókat nézd, hanem saját magad, hogy te jól érezd magad a bőrödben. Természetesen figyelj oda az étkezésedre is, hiszen nem kell dupla annyit enned, mint idáig ettél, 200-300 kalóriánál ne legyen több a plusz bevitel, ami meg lássuk be, édeskevés.
A mérleg csak elkeseríti az amúgy is hízásra hajlamos nőket, bűntudatot rak beléjük, száműzni kell azonnal! Szülés után is bő 1 éved van arra, hogy visszanyerd a régi alakod, a tested nem fog 1-2 hét alatt visszaállni az eredeti állapotára. Ez egy csodálatos folyamat, félre kell tenni a hiúságok és a külsőségeket és élvezni kell minden pillanatát.
Nem, nagyon függ az odafigyeléstől. Hízékony vagyok és az első terhességemnél nem figyeltem, 18 kg lett. A másodiknál szigorúan diétáztam és tornáztam (a baba élete miatt) 8 kg lett.
A nem odafigyelést ne úgy értsd, hogy zabáltam ,mint egy malac, hanem a korábbi evésmintázatot tartottam, csak kevesebbet mozogtam és megváltozott a hormonrendszerem. Ez már pont határeset elhízást okozott, ha erre még rárakódik, hogy a kismamának kettő helyett kell enni, vagy aki émelygésre vagy gyomorégésre állandóan falatozik, az nagyon csúnyán pórul járhat.
Eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet és sajnos hízékony vagyok.
75 kg voltam, mikor terhes lettem, 80 kg-al mentem szülni, 3960 grammal született meg a kisfiam, közvetlenül szülés után 73 kg voltam, tehát fogytam is.
Mondjuk majdnem az egész terhességemet végig kísérte a hányinger és a hányás. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!