Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ebben az esetben?

Ti mit tennétek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

A nyaralós kérdések miatt merült fel bennem a dolog.

50km-re élünk mindkettőnk családjától, akik ugyan abban a városban élnek. Én anyámra, apámra simán rábízom a gyereket (most 9 hós), eddig is, ezután is. Akár napokra is ott merném hagyni (nem fogom, mert nincs rá szükség, de ha kellene, simán otthagynám). Viszont anyóséknál nem szívesen, még napközben félórára-órára sem. Már kúszik-mászik, kapaszkodva jár... egyrészt férjem húga folyamatosan mindenbe beleokoskodik, jobban tudja mint az anyja apja akik 4 gyereket felneveltek, pedig elsős szakképzőben, vagyis 15 éves. Másrészt irtózatos kosz van náluk. Emeletes a ház, a felső szintet nem használják, azt nem tudom, épp milyen állapotok uralkodnak, de az alsó szint borzalmas. Kutya-macska bejárós, de még ez a legkisebb gond. Felmossa egy vízzel a az egész alsószintet, hetente max 2x, a kád konkrétan fekete már, a wcről nem is beszélve. A föld ragad a mocsoktól, a tányérokon kajamaradék, poharakon nem lehet átlátni... Na, nem szívesen hagynám ott. Viszont ebből borítékolhatóan veszekedés lesz... mert nyilván tudják, ha megyünk, nyilván tudják, ha megyünk valahova kettesben, bár már inkább nem mondjuk el, mert mindig azon rugóznak, hogy hagyjuk ott a gyereket, a húga legutóbb kikérte magának, hogy miért nem tudunk nélküle aludni?! Vagyis, hogy hagyjuk ott éjszakára... egyrészt nem értem, miért kéne otthagyni, mit akar vele, amit akkor nem lehet, mikor mi is ott vagyunk... másrészt így nem igazán tudunk semmit kettesben csinálni, mert vita lesz, miért nem hozzájuk visszük... Ilyen helyzetben ti mit tennétek? Inkább nem hagynátok ott egyiküknél sem, vagy vállalnátok a konfliktust? Azt nem fogom megmondani neki, hogy azért nem maradhat, mert mocsok van, nyilván. Mert amúgy semmi gond nincs, nagyon segítőkészek bármiben.

Így viszont anyámékat is büntetem ezzel, mert nem unokázhatnak és magunkat is, mert nem tudunk elmenni egy vacsira sem...

2017. máj. 25. 16:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Legy felnott. Ne foglalkozz az esetleges erzelmi zsarolassal es sertodessel, miert tenned? A ti gyereketek, nem jar a "vigyazas joga" alanyi jogon minden rokonnak.
2017. máj. 25. 22:14
 12/16 A kérdező kommentje:
persze, de mint mondtam, semmi más gond nincs, rendesek, kedvesek, segítőkészek, minden egyéb rendben van, így nem szeretnék sértődést... :/
2017. máj. 25. 23:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vidd oda. Nezd itt ket lehetoseg van ha "nem szeretnel sertodest": ok jonnek vagy ti viszitek. A ti viszitek verziot kitorpedoztad, a sertodestol felsz, akkor vidd oda. Az ember hiaba ad tanacsot vagy probalja felnyitni a szemed, ha mindent csipobol visszapasszolsz.

Meg az maradt, hogy megmondod hogy szivesen adod de kosz van (persze szebb megfogalmazasban). De ezt sem fogod, mert jaj megsertodnek es akkor baj lesz.

2017. máj. 26. 07:15
 14/16 anonim ***** válasza:
74%
* az ok jonnek verziot lotted ki bocsi elirtam
2017. máj. 26. 07:16
 15/16 A kérdező kommentje:
nyilván azért kértem tanácsot, mert ez a két verzió bennem is felmerült, de nem működik, ezért kérdeztem, hátha van valakinek ötlete...
2017. máj. 26. 09:39
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez kellemetlen lehet. Azt mondanám a helyedben, hogy mivel kúszik-mászik, a kutyák és macskák miatt nem hagynád ott, mert a padlón ott a szőrük. Ez némileg fedi a valóságot, de mégsem mondtad azt, hogy mocsok van nálatok, vazze! Megsértődhetnek persze így is, de talán kisebb az esélye. Ha rosszul esik neki, majd megbékél, és elfogadja, valamilyen módon muszáj lesz ezt megmondani neki.
2017. máj. 26. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!