Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most tényleg nem szülhetek?...

Most tényleg nem szülhetek? Van ilyen törvény?

Figyelt kérdés
21 hetes kismama vagyok. Bekerültem a kórházba, mert kinyílt a méhszájam, és össze kellett varrni. Még poénkodtam is az orvossal, hogy vagy tépő, vagy húzózárat rakjon oda, mert lesz még gyerek, férjemmel nagy családot szeretnénk. Ekkor jött a megdöbbentő válasz, hogy akkor a császármetszés helyére is ilyet rak. Mondom neki: Mi van? Én nem akarok császárt, eddig szó sem volt róla. Mire a doki azt mondja, hogy mivel alacsony vagyok (140 cm) nem szülhetek, mert magasak a kockázatok. Ezért törvény mondja ki, hogy ilyen esetben császárt kell alkalmazni. szerintem ez butaság. Anyám sem magasabb nálam, és 3 gyereket rendesen a világra hozott. Én nem akarok császárt, csak egy hülye törvény miatt nem. Ha veszélyben vagyunk, az más. De én így nem akarom. Most tényleg van ilyen?

2017. máj. 11. 11:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%

En 175 magas vagyok.megis teraranytalansag miatt volt csaszarom....

3670g os babaval.nagy volt a buksija,mar a terhesseg felenel jelezte az orvosom,hogy eselyes a csaszar.meglatjuk mi lesz.

A vegere mar biztos volt,nem akart kockaztatni.en sem.viszont siman megvarta mig elindul.kozel lakunk a korhazhoz,igy az utolso napig otthon lehettem.

Azert ezt meg beszeld at vele,mond el amit erzel.lehet o is ugy ertette,hogy lehetseges a csaszar.

Amugy en anyosom is kb 160 magas,es 3800 es 3740g os gyereket szult,farosan mindkettot.ugyan az az orvos.ebbol kifolyolag sem gondoltam,hogy azert mondja a csaszart mert neki ugy konnyebb.

Anyosnal mar mindenki csaszarozta volna,de az orvos nyugtatta,hpgy menni fog az.rovid,konnyu szulesek voltak.

Van erre is,es arra is pelda.

2017. máj. 11. 15:43
 22/26 anonim ***** válasza:
79%
Nincs gyerekem, így sajnos nem tudom, mi a téraránytalalnság. Az anyám is kb 140 centi, és rendellenességgel születtem. Nemrég a háziorvosom megkérdetze tőlem, császár volt e, mondtam, hogy úgy tudom, nem. Majdnem sírva fakadtam, mikor azt mondta, ha császározzák, lehet, hogy most egészséges lennék.
2017. máj. 11. 17:22
 23/26 anonim ***** válasza:
71%

Azt minden válaszoló figyelmen kívül hagyta, hogy MÁR MOST nyílik a méhszáj, MÁR MOST nem bírja el a ránehezedő nyomást.

Nem akarlak riogatni, de nem a császártól kellene félni, hanem attól, hogy korán jön :o (arról nem is beszélve, hogy a "tervezett koraszülés" indikáció a császárra!)

2017. máj. 12. 09:05
 24/26 anonim ***** válasza:
77%

Ha baba beilleszkedig a kismedencebe akkor meg tudod szulni.

Teraranytalansag jele fenn maradt magzati koponya.

Mehszaj elegtelensegnek amitol nyilik most a mehszaj semmi koze a sulyhoz vagy teraranytalansaghoz.

Okai elozo abortuszok , mehszaj mutetei, genetikai adotsag, mehen beluli burokgyulladas.

En inkabb azon izgulnek megmarad a baba vagy eretlenul megszuletik a 24 het elott.

Mehszaj varras segit de nem minden esetben sajnos.

2017. máj. 12. 09:24
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Sok viz lefolyik meg addig.szerintem csak felakart kesziteni, en az elso szulesemnel trauma kent ert h megse probalhatom

Sulyosan verszegeny vagyok a gyerekemnek meg csak 40cm koldokzsinorja volt, ez akkor derult ki. Megsem probalhattam kivettek,teljesen magam alatt voltam. Mindenre keszultem csak erre nem. A masodik szinten csaszar lett hasonlo okok miatt.

Ott a mutet kozben csak hatra szolt a dokim ,hogy nem sikerul ugyanazt a vagast megejteni ket csikom lesz. Ezen is meglepodtem :)

4 a nagyobbik 1 a kisebb..annyira megerte...

Ha lesz harmadik,beccszo mar nem fog erdekelni hanyadik csik,lehet kerem is;) egy csik/gyerek :)

Ne aggodj addig meg maskent latod te is :) boldog babavarast ;)

2017. máj. 12. 18:31
 26/26 anonim ***** válasza:

Én 150 cm vagyok, hüvelyi úton szültem normál méretű babát, nem is mondta soha az orvos hogy nem lehetne. A téraránytalanság nem az anya magasságából ered, hanem a medence mérete miatt, az meg lehet jó méretű. Vagy ahogy írta valaki, ő meg magas de mégsem fért ki a baba.

De mivel nálad egyéb probléma is van, előfordulhat hogy előbb megindul a szülés, akkor viszont meg császározni szoktak, hogy minél előbb kikerüljön a baba és minél előbb ellátást kaphasson. (De koraszülés olyannál is előfordulhat, akinek rendben van a méhszája).

Ahogy írták mások is: nem CSAK a magasság alapján kellene döntenie az orvosnak, hanem az alapján hogy kifér-e, vagy sürgősségi esetben nyilván császár.

2017. máj. 14. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!