Most tényleg nem szülhetek? Van ilyen törvény?
En 175 magas vagyok.megis teraranytalansag miatt volt csaszarom....
3670g os babaval.nagy volt a buksija,mar a terhesseg felenel jelezte az orvosom,hogy eselyes a csaszar.meglatjuk mi lesz.
A vegere mar biztos volt,nem akart kockaztatni.en sem.viszont siman megvarta mig elindul.kozel lakunk a korhazhoz,igy az utolso napig otthon lehettem.
Azert ezt meg beszeld at vele,mond el amit erzel.lehet o is ugy ertette,hogy lehetseges a csaszar.
Amugy en anyosom is kb 160 magas,es 3800 es 3740g os gyereket szult,farosan mindkettot.ugyan az az orvos.ebbol kifolyolag sem gondoltam,hogy azert mondja a csaszart mert neki ugy konnyebb.
Anyosnal mar mindenki csaszarozta volna,de az orvos nyugtatta,hpgy menni fog az.rovid,konnyu szulesek voltak.
Van erre is,es arra is pelda.
Azt minden válaszoló figyelmen kívül hagyta, hogy MÁR MOST nyílik a méhszáj, MÁR MOST nem bírja el a ránehezedő nyomást.
Nem akarlak riogatni, de nem a császártól kellene félni, hanem attól, hogy korán jön :o (arról nem is beszélve, hogy a "tervezett koraszülés" indikáció a császárra!)
Ha baba beilleszkedig a kismedencebe akkor meg tudod szulni.
Teraranytalansag jele fenn maradt magzati koponya.
Mehszaj elegtelensegnek amitol nyilik most a mehszaj semmi koze a sulyhoz vagy teraranytalansaghoz.
Okai elozo abortuszok , mehszaj mutetei, genetikai adotsag, mehen beluli burokgyulladas.
En inkabb azon izgulnek megmarad a baba vagy eretlenul megszuletik a 24 het elott.
Mehszaj varras segit de nem minden esetben sajnos.
Sok viz lefolyik meg addig.szerintem csak felakart kesziteni, en az elso szulesemnel trauma kent ert h megse probalhatom
Sulyosan verszegeny vagyok a gyerekemnek meg csak 40cm koldokzsinorja volt, ez akkor derult ki. Megsem probalhattam kivettek,teljesen magam alatt voltam. Mindenre keszultem csak erre nem. A masodik szinten csaszar lett hasonlo okok miatt.
Ott a mutet kozben csak hatra szolt a dokim ,hogy nem sikerul ugyanazt a vagast megejteni ket csikom lesz. Ezen is meglepodtem :)
4 a nagyobbik 1 a kisebb..annyira megerte...
Ha lesz harmadik,beccszo mar nem fog erdekelni hanyadik csik,lehet kerem is;) egy csik/gyerek :)
Ne aggodj addig meg maskent latod te is :) boldog babavarast ;)
Én 150 cm vagyok, hüvelyi úton szültem normál méretű babát, nem is mondta soha az orvos hogy nem lehetne. A téraránytalanság nem az anya magasságából ered, hanem a medence mérete miatt, az meg lehet jó méretű. Vagy ahogy írta valaki, ő meg magas de mégsem fért ki a baba.
De mivel nálad egyéb probléma is van, előfordulhat hogy előbb megindul a szülés, akkor viszont meg császározni szoktak, hogy minél előbb kikerüljön a baba és minél előbb ellátást kaphasson. (De koraszülés olyannál is előfordulhat, akinek rendben van a méhszája).
Ahogy írták mások is: nem CSAK a magasság alapján kellene döntenie az orvosnak, hanem az alapján hogy kifér-e, vagy sürgősségi esetben nyilván császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!