Most tényleg nem szülhetek? Van ilyen törvény?
Majdnem még egyszer ennyi időd van, majd kiderül, mekkora lesz a baba.
Ha 4000 g akkor valóban kockázatos megszülni.
Jöhet közbe más is, ami miatt császár kellhet.
Kérdezz meg más orvost is.
Nem a testmagasság a lényeg, hanem a medence mérete, pontosabban az a legszűkebb keresztmetszet a szeméremcsont és a keresztcsont belső oldala között, ahol át kell préselődni a babának.
Úgy tudom, ezt ultrahanggal meg tudják mérni.
Törvény nem hiszem, hogy létezik, de találkoztam már olyan orvosi tankönyvvel, ami a császár lehetséges javallatai között említi a 155 centi alatti testmagasságot. Ugyanakkor elsősorban a baba fejmérete és a medencéd belső mérete közti arány a döntő, ami csak a vége felé derül ki.
Az anyára nézve általánosságban rizikósabb a császár, a baba szempontjából inkább kicsit fordítva, de mindenre van ellenpélda. Császárral manapság max. 3 gyereket szoktak javasolni, de itt is akadt már, aki többet vállalt, aztán vagy jó ötlet volt, vagy sem..
Szerintem is az a legtisztább, ha nyugodtan meg tudod beszélni ezzel az orvossal vagy akár egy másik véleményét is kikérve, hogy mi a jó döntés, hozzátéve, hogy te szeretnéd megpróbálni.
Ha meg mégis az lesz, legjobb, ha felkészülsz, mi vár rád - mert nagyobb biztonságot ad, ha tudod a forgatókönyvet -, és elfogadod, hogy a császárral szülés is szülés, csak akkor utána fáj. Ebből a szempontból nem érdemes rajta rugózni, van úgy, hogy minden akarás ellenére másképp alakul, nézd a baba érdekeit.
"És mi van, ha mégis összejönne?"
És mi van, ha nem? Ha a gyerek elakad a szülőcsatornában és meghal, mert akkor már hiába csaszaroznának? Igazad van, tényleg megeri kockáztatni csakazért, mert félsz. Az orvos meg nyilván bele megy, elvégre tuti nem pereled majd be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!