Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most tényleg nem szülhetek?...

Most tényleg nem szülhetek? Van ilyen törvény?

Figyelt kérdés
21 hetes kismama vagyok. Bekerültem a kórházba, mert kinyílt a méhszájam, és össze kellett varrni. Még poénkodtam is az orvossal, hogy vagy tépő, vagy húzózárat rakjon oda, mert lesz még gyerek, férjemmel nagy családot szeretnénk. Ekkor jött a megdöbbentő válasz, hogy akkor a császármetszés helyére is ilyet rak. Mondom neki: Mi van? Én nem akarok császárt, eddig szó sem volt róla. Mire a doki azt mondja, hogy mivel alacsony vagyok (140 cm) nem szülhetek, mert magasak a kockázatok. Ezért törvény mondja ki, hogy ilyen esetben császárt kell alkalmazni. szerintem ez butaság. Anyám sem magasabb nálam, és 3 gyereket rendesen a világra hozott. Én nem akarok császárt, csak egy hülye törvény miatt nem. Ha veszélyben vagyunk, az más. De én így nem akarom. Most tényleg van ilyen?

2017. máj. 11. 11:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
32%
Kedves utolso, igenis van különbség a kettő között. Mindkettőben volt részem, azért mondom. Nem mindegy, hogy reszt veszel a szulesben, te is segited a vilagra hozni a babadat, egy elmeny marad meg ha nem is fajdalommentes vagy csak kabult allapotodban kiszedik beloled, nem vagy resze a torteneseknek. Illetve termeszetes szulesnel atlagban a baba dont arrol, hogy mikor jojjon, nem pedig a doki. Az sem mellekes, hogy gatvedelemmel vagy ha vagtak es nem szakadtal akkor gyorsabb a felepules mint egy nagyobb vagassal a hasfaladon s ugyanugy el kell latni a picit ha faj, ha nem faj. A csaszar meg jo par hetig megkeseritheti a felulest, jarkalast, sot meg bizonyos poziciokban a fekvest is.
2017. máj. 11. 14:00
 12/26 anonim ***** válasza:
83%
Valóban, 10, nem mindegy, hogy 5cm vagy 20. Ahogy az sem, hogy túl éli e a gyerek a hüvelyi szülést, mert anyuka nem akar császárt, vagy sem. Amikor az én gyerekem született, a világon semmi más nem érdekelt azon kívül, hogy észlelés legyen. Hogy csaszarral vagy simán, ágyra kötöző vagy vízben, ezer emberrel körülöttem vagy egyedül, minden tökéletesen mindegy volt, csak az érdekelt, hogy a gyerekemnek ne essen baja.
2017. máj. 11. 14:07
 13/26 anonim ***** válasza:
65%
Ha szerinted a 140 centid miatt nem elég veszélyes a sima szülés, amikor az orvos is megmondta, hogy magasabbak a kockázatok, akkor szüljés simán. Biztos találsz másik orvost, aki megszüleszt.
2017. máj. 11. 14:13
 14/26 A kérdező kommentje:
Eléggé félek minden műtéttől. Nemcsak a császártól. És nem azt mondtam, hogy hülye az orvosom, nyílván nem véletlenül orvos ő, és nem én. De arról nem volt szó, hogy csak úgy császároznak anélkül, hogy esélyem lenne megpróbálni. És mi van, ha mégis összejönne?
2017. máj. 11. 14:16
 15/26 anonim ***** válasza:
88%

Majdnem még egyszer ennyi időd van, majd kiderül, mekkora lesz a baba.

Ha 4000 g akkor valóban kockázatos megszülni.

Jöhet közbe más is, ami miatt császár kellhet.

Kérdezz meg más orvost is.

2017. máj. 11. 14:22
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

Nem a testmagasság a lényeg, hanem a medence mérete, pontosabban az a legszűkebb keresztmetszet a szeméremcsont és a keresztcsont belső oldala között, ahol át kell préselődni a babának.

Úgy tudom, ezt ultrahanggal meg tudják mérni.

2017. máj. 11. 14:40
 17/26 anonim ***** válasza:
79%

Törvény nem hiszem, hogy létezik, de találkoztam már olyan orvosi tankönyvvel, ami a császár lehetséges javallatai között említi a 155 centi alatti testmagasságot. Ugyanakkor elsősorban a baba fejmérete és a medencéd belső mérete közti arány a döntő, ami csak a vége felé derül ki.

Az anyára nézve általánosságban rizikósabb a császár, a baba szempontjából inkább kicsit fordítva, de mindenre van ellenpélda. Császárral manapság max. 3 gyereket szoktak javasolni, de itt is akadt már, aki többet vállalt, aztán vagy jó ötlet volt, vagy sem..

Szerintem is az a legtisztább, ha nyugodtan meg tudod beszélni ezzel az orvossal vagy akár egy másik véleményét is kikérve, hogy mi a jó döntés, hozzátéve, hogy te szeretnéd megpróbálni.

Ha meg mégis az lesz, legjobb, ha felkészülsz, mi vár rád - mert nagyobb biztonságot ad, ha tudod a forgatókönyvet -, és elfogadod, hogy a császárral szülés is szülés, csak akkor utána fáj. Ebből a szempontból nem érdemes rajta rugózni, van úgy, hogy minden akarás ellenére másképp alakul, nézd a baba érdekeit.

2017. máj. 11. 14:43
 18/26 anonim ***** válasza:
65%

"És mi van, ha mégis összejönne?"

És mi van, ha nem? Ha a gyerek elakad a szülőcsatornában és meghal, mert akkor már hiába csaszaroznának? Igazad van, tényleg megeri kockáztatni csakazért, mert félsz. Az orvos meg nyilván bele megy, elvégre tuti nem pereled majd be

2017. máj. 11. 14:47
 19/26 A kérdező kommentje:
Félek a császártól, ez igaz. És nem próba cseresznye alapon szeretném megpróbálni a rendes szülést. Ha a végén mindenképpen a császárt mondja, akkor meghajlok az akarata előtt, vagy ha sürgős a dolog, szintén. De még nagyon sok víz le fog folyni a Tiszán, nem hinném, hogy már most előre lehetne tudni, hogy tutira kell a császár. Még csak a terhesség felénél járok, nem olyan biztos az. Szerintem. Szerintem adni kellene neki egy esélyt.
2017. máj. 11. 15:20
 20/26 anonim ***** válasza:
82%
Abban igazad van, hogy az utolsó hetekig azért még lehet ezzel a kijelentéssel várni. Írtam, hogy az én esetemben is igazodott a baba a méreteimhez, picike volt nagyon, csak nálam a farfekvés is ott volt, első babát meg semmiképp nem engednek megszülni farosan (ami teljesen jogos egyébként). Ha befordult volna, nekem engedték volna a természetes szülést, mert a 36 hetes UH-n már lehetett látni, hogy valószínűleg 3 kg és 50 cm alatti baba lesz.
2017. máj. 11. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!