Titeket szóltak már meg azért, mert albérletbe vállaltatok gyereket?
Tényleg akkora tragédia? Szerintem ugyanúgy fel lehet nevelni így is, de néha pl a védőnő olyan lenézően kezelt mi két ez miatt. Pedig rendezett anyagi helyzetben élünk és tervezett baba.
Ti tapasztaltatok bármi negatívat?
Személyesen soha, ezen az oldalon már igen.
A védőnőnket nem érdekli, hogy kinek a tulajdona a lakás, szerintem nem is tudja, hogy bérlők vagyunk-e, vagy se. Pedig már majdnem tíz éve nevelek gyereket bérelt lakásban.
"Érdekes, nekünk nem tudta a védőnő, hogy bérlünk vagy saját, míg egyszer el nem szóltam magam, hogy bérelt. Azóta saját lett a bérelt és ezt se tudja.
Miért is kéne beavatni ebbe?"
Védőnőtől függ. Ismerősömé még azt is megkérdezte, hogy mennyiből élnek.
Régen alapvető és bölcs tanácsnak számított egy férfi számára, hogy "előbb házasodj és csak aztán nősülj!"
Ma már a ház nem kötelező, de egy saját kifizetett lakás, befejezett iskolák (pl. egyetem), némi tartalékpénz és két tisztességes jövedelem az szerintem most is fontos.
Nem, mi négy éve lakunk együtt a férjemmel, lakást bérlünk, és csak most kezdünk olyan anyagi helyzetbe kerülni, hogy az autón egyáltalán elkedjünk gondolkodni. Igaz, a város közepén lakunk, és környezettudatos életmódot folytatunk, tehát még ha lesz is rá keret lehet, hogy még évekig nem veszünk kocsit, mert a kirándulásokra bérelni is lehet.
Nem tervezünk saját lakást venni, elvi problémáink vannak a bankrendszerrel, inkább fizetünk a lakhatásért egy normális és korrekt lakástulajnak, mint most, akivel idővel jóban lettünk, és megbízunk egymásban. Közben amit félreteszünk, azt a gyereknek tesszük félre, hogy neki majd legyen saját lakása, vagy legyen miből bérelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!