Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Otisz névről?

Mit gondoltok az Otisz névről?

Figyelt kérdés
Nem tartok a gyerekvállalásnál, de mostanában nézegettem az anyakönyveztethető neveket, és furcsálottam hogy ez még nincs köztük, lehetséges hogy a távoli jövőben anyakönyveztetném. Külföldön hallottam és nekem nagyon tetszik. (a Rufus/Rúfusz a másik ami nagyon bejön) Az én nevem Laura, és az évek alatt kifejezetten megutáltam, hogy annyi másik Laura van körülöttem. Nem tudom ha esetleg vannak itt még emberek akik hasonlóan gondolkodnak, szívesen hallannék pár különlegesebb nevet ami még a jóízlés határán belül van.:)

2017. máj. 7. 21:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem a maszt című filmből a kutyus :D

Nem adnám gyereknek

2017. máj. 8. 07:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Tenyleg a Maszkban Ottis a kutya :)
2017. máj. 8. 07:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Én meg Fruzsina vagyok kicsit se lepödtem meg mikor bejött az a reklám amibe a kutyát Fruzsinak hívják. Vannak nevek amiket csak idióták adnak a kutyának pl aki ezt a reklámot kitalálta vagy aki Ildikónak meg Bélának vagyis normális emberi neveken hívja a kutyáját. Már látom a jövöbeli Kovács Morzsikat vagy Tóth Buksikat Kiss Ráró.
2017. máj. 8. 09:55
 14/20 anonim ***** válasza:
Hát, nekem nagyon ritka és ronda nevem van, kemény, férfias a hangzása,mondjuk mára megszoktam és a második kerszetnevem lágyít rajta valamennyit, ezért használom az egészet, bár bosszadalmas kimondani. Ezért aztán a fiaimnak egyszerű (nem tucat azért) nevük van,bár nálunk is van "divatnevű" a családban, a férjem, Ő Marcell, bár tény, hogy az ő korosztályában az is ritka, mint holló, 44 éves. Nekem is kutyanév hangzása van sajnos, mert nagybátyám kopóját így nevezte el, rajzfilmen is ismert ilyen blöki és úgy tűnik a mi felvonónkat is az OTIS nevű cég szervizeli (gyártanak lifteket is ugye), így én rosszra asszoiálnék. Amúgy ez a különleges is egy szubjektív dolog, mert ami most annak tűnik,lehet pár év múlva tucatnév lesz. Nálunk a fiúk 17 és 8 évesek, mindkettőjük neve kezd "befutni", megnéztem direkt most, a nagyobbik a harmincas, a kicsi "csak" a top 60-asba fér bele, mikor adtam őket egyik sem volt a top 100-ban, bár nem az volt a szempont nyilván.
2017. máj. 8. 11:12
 15/20 anonim ***** válasza:

Főleg az idősebb korosztályból biztosan furán néznének.

Az OTI régen az Országos Társadalombiztosítási Intézet rövidítése volt, régen nem az sztk-ba mentek az emberek, hanem az oti-ba.

Én magam már nem használtam, de még nagyszüleimtől sokszor hallottam.

2017. máj. 8. 11:45
 16/20 anonim ***** válasza:
A maszkban "májló" a kutya.
2017. máj. 9. 14:36
 17/20 anonim ***** válasza:

A második részben, a maszk fiában otisz.

Az első részben és a mese sorozatban májló

2017. máj. 9. 22:21
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem mindennapi, de nem rémes.
2017. máj. 10. 22:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik az Otisz név. En most a Doriszért és a Szabrináért vagyok oda.

Amugy volt egy öreg néni akinek az egyik macskája János volt, a másik meg Mirtill :D

2017. máj. 12. 15:19
 20/20 anonim válasza:
Ez már régi kérdés, de hátha olvassa még valaki. Magyarországon én jegyeztettem be még 1997-ben az Otisz-t keresztnévként. Akkor erre változtattam meg a keresztnevem. Az eredeti is O betűs volt. Most amikor répillantottam az MTA névjegyzékére, abban nem szerepel. Érdekes.
2020. febr. 18. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!