Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen drága? Ti mit...

Miért ilyen drága? Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Most már lassan 2 évi próbálkozás után úgy döntöttünk, hogy belevágunk a Kaáli intézetes segítségbe. De sajnos nagyon el vagyok keseredve. Csak annak van esélye a kisbabára, akinek van annyi pénze, hogy ezt kifizesse? Nagyon drága. Vittük a hormonvizsgálat eredményemet, a férjem spermaeredményét. Azt mondták rendben van, de a spermamintát oda is kell vinni, mert alaposabban megvizsálják. Viszont ez 14. 000 ft-ot. Ultrahang 5000 és még sorolhatnám. Ki tudja ez kifizetni? Máshova hova lehetne fordulni? Elszomorító, hogy ez pénz kérdése. És a végére kiderül, hogy mindegyikünkkel minden rendben van. (remélem). De addig mennyi pénzt kivesznek az ember zsebéből?

Arról nem is beszélve, hogy a recepción lévő hölgy akkor kezd el kedves lenni, ha fizetünk, addig eléggé rosszmodorú (és még szépen fogalmaztam).

Így is van elég baja az embernek...

2010. máj. 15. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom,az "állami" meddőségi központokban ingyenesek a vizsgálatok... Ezek egyetemi klinikákon működnek (Pécs pl) [link]
2010. máj. 15. 17:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szüleim együtt éreznének veletek.Ők is sok évi próbálkozás után döntöttek amellett,hogy örökbefogadnak engem.Ők is Kaáliztak 1990-ig kb..nem jött be nekik,máshol is voltak,fizettek egy csomót(most nem tudnám hirtelen megmondani,hogy mennyit).De aztán örökbefogadtak:):P Azóta is velük élek,boldogan.(na ugyan ez a boldogság néha az ő és az én részemről is elszáll,de általában itt van)
2010. máj. 15. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
"Sima" nőgyógyásszal nem próbálkoztatok? Ismerek olyat, aki a miskolci megyeibe ment orvoshoz, nem a meddőségibe, és meg volt elégedve a dokival (szakmailag is)
2010. máj. 15. 21:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Győri vagyok. Erre nem tudok olyan lehetőséget, ami ingyen lenne. Tapolcán van, de oda nem tudok eljárni. Meg hát akkor meg a benzin. A másik meg, hogy aki dolgozik, az csak úgy tudja megoldani, hogy szabit vesz ki, mert hát délelőtt kell menni. Mikor máskor. Másra nincs is ideje az embernek.

4-ig dolgozom. A spermavizsgálatra is mennem kell a férjemmel, mert akkor is csinálnak valami tesztet. De 11-14-ig lehet menni. Hát köszönöm. Szomorú.

Ezért tartottam már tavaly is tőle, és ezért adtunk magunknak még egy kis időt, hátha sikerül. Mert féltem/félek tőle, hogy ez nekem nem fog menni.

A nőgyógyászom nagyon jó doki, de azt mondja ő ilyennel nem foglakozik sajnos.

2010. máj. 16. 01:10
 5/8 anonim ***** válasza:

szia a barátnőmék végig csinálták,szintén Győrben.ha ezt bejelented a munkáltatónál-TÖRVÉNYILEG köteles azokra az órákra napokra neked szabadot biztosítani!

ők egy inszemináción és egy beültetésen vannak túl.És már 4hónaposak az ikrei.Írok neki,hogy nézzen fel ide,és ha összejön eszmét cserélhettek.

2010. máj. 16. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Üdv. Én vagyok az ikres.akiről az előző hsz-ó beszélt.

A törvény csak akkor véd, ha lombik programba kerültök. Inszemre nem vonatkozik, én legalábbis így tudom... Ha belevágtok, nagyon nehéz időszak előtt álltok, ez tény. De megéri, itt gügyögnek a szomszéd szobában az élő példák erre!

A munkahelyeden nem jelenteném be a helyedben, valahogy csak sikerül megoldani. Nekem is nagyon nehéz volt. Bár szerencse is kellett hozzá, de egészen a beültetésig titokban tudtam tartani. Onnantól meg törvényileg sem tehettek velem semmit. Sok esetről hallottam, emiatt rúgták ki az illetőt, ami szomorú, nagyon, hogy titokban kell tartania az embernek: gyermeket akar.

A 14000 Ft-ot a kozultációra fizeted nem a vizsgálatra. Amit csak szükséges a Kaáliban is megvizsgálnak, hidd el profik dolgoznak ott. Én Győrben sosem fizettem uh-ért. A stimus gyógyszereket/szurikat persze meg kell venetek magatoknak, de a beavatkozásért (lombik) szintén nem fizettünk semmit. Az inszem. más, azt ki kell fizetni.

Mi úgy voltunk vele, ha így lehet gyerekünk, akkor így lehet, és az minden pénzt megér. Jópár feleslegesen megvásárolt gyógyszer és beavatkozás árát fizettük ki, és nem lett eredménye. De egyiket sem bántam meg anyagilag sem. Pedig mi sem vagyuk milliomosok elhiheted.

Szóval nem lesz könnyű, ha belevágtok, sem anyagilag, sem (és szerintem ez a nehezebb)lelkileg.

És nővérekről: nekem pozitív tapasztalatom van velük kapcsolatban. Sokszor támogattak lelkileg pár kedves szóval. És nem viselkedtek velünk "rosszmodorúan", ahogy írtad. Evvel kapcsolatban nem tudok tanácsolni semmit.

Ja, és még valami: Ne abban reménykedj, hogy a kivizsgálások után, azt mondják: minden rendben veletek. Hidd el, ez a leges legrosszabb, ami lehet. Akkor ugyanis nem tudják mit is kellene kezelni, mi az ami nem működik megfelelően. ha kiderítik mi a gond nálatok, lehet pár hónap alatt rende hozzák. És még az is lehet, hogy természetes úton eshetsz teherbe.

tehát fel a fejjel, és ha igazán fontos, nem az anyagi részén aggódsz. Nézz utána mennyit kifizet belőle az állam. Úgy tudom egy lombik több százezer forint. Mi lenne, ha ezt nem fizetnék ki. sokunknak nem lenne gyerekünk, mert azt aztán tényleg nem lehetne kifizetni.

Remélem segítettem!

M

2010. máj. 16. 14:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat.

És nagyon köszönöm a bíztatást az utolsó hozzászólónak.

Egy kis lelket öntöttél belém.

Bár ugyis belevágunk most már. És én is ettől félek a legjobban, hogy lelkileg nagyon meg fog viselni, ahogy ismerem magamat. Nem érzem magam erősnek hozzá.

De megpróbálok pozitívan hozzáállni, és remélem (bízom benne,) hogy hamarosan spontán sikerül.

Úgy érzem magamon, hogy idén már egy kicsit megnyugodtam, nem idegesítem annyira magamat, hogy nekünk még nincs kisbababánk. Talán ez is sokat segít.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek.

Nagyon aranyosak vagytok.

Remélem hamarosan jó hírekkel is meglátogathatom ezt az oldalt.

2010. máj. 16. 15:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Írj privátot, megírom, honnan tudtok visszakapni lombik után pénzt. Nekünk úgy kb. 50%ot adott vissza az állam.

1 éves lombikbaba mamája

2010. máj. 16. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!