Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori jelenség...

Mennyire gyakori jelenség hogy a gyermek születésével a házasság összeomlik?

Figyelt kérdés
Régen se volt tökéletes a kapcsolatunk, sokat veszekedtünk, de a gyermekvállalás előtt 1 évvel már nagyon jó lett, úgy tűnt hogy minden rendben lesz,ezért is vállaltunk gyermeket. A terhességem egy álom volt minden szempontból. Viszont mióta megvan a gyerek állandóan veszekedünk mindenen. Mikor egy vitát lezárunk kezdődik is a következő. Nekem szülés utáni depresszióm van, ami az elején nagyon durva volt, mostmár kicsit jobb. De nem tudom hogyan lehetne megmenteni a kapcsolatot, egyszerűen semmiben nem értünk egyet.

2017. máj. 3. 12:30
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
14%

szóval az a hatalmas hülyeség ahogy hozzààllsz tanàr létedre.

Szép ez anköztes megoldás, de írod, senkinek se legyen igaza, aztán meg hogy egybharmadik út, ami esélyes. Ez kicsit visszás.. de hàla, a te életed, és nem az enyém de amíg nem jártál más cipőjében, ne ossz buta tanácsolat, mert mint mondtam, nem mindenkire nézve örök érvényű igazság.

2017. máj. 3. 14:19
 32/37 anonim ***** válasza:
76%

Az első hónapok kemények... 4 hónapos a kisfiúnk, első gyerekünk.

Ahogy elkezd önállóan játszani, nézelődni, vizsgálódni, már minden könnyebb lesz.

Az elején nálunk is voltak gondok (amúgy még most is). A fáradtság, az egymás iránti figyelem minimálisra csökkenése és a többi megterheli a párokat.

Azt kell figyelni, hogy ott vagytok hárman és ti család vagytok. Ha nem értetek egyet, valahogy meg kell oldani. De ha csak apróságokról van szó, nálam az segített, hogy magamban csak annyit mondtam: "semmiség" - és ment tovább a nap.

Azt javaslom, hogy ha tudjátok, hagyjátok a babát valakinél akiben megbíztok és menjetek el kirándulni, moziba vagy bármi. A közös pillanatok sokat tudnak dobni a hangulaton. Nálunk ez segített.

Na meg az, hogy szinte az egész napot a városban szabadban töltjük a fiammal így nekem is jobb a közérzetem. Menj emberek közé!

Másrészről: igen, sok bejegyzést olvastam arról, hogy igenis gyakori jelenség ez, de ha az ember felismeri, lehet érte tenni. Persze ha van mire építkezni. A szex kivánását a fáradtság legyőzését mind helyre lehet billenteni csak dolgozni kell érte..

Harmadrész: Ne hallgass azokra akik ezt nem értik... Ez igenis egy fontos dolog. Viszont azt is tudd, hogy a depresszió egy átmeneti dolog. Ezt tudatosítsd a párodban is.

2017. máj. 3. 14:22
 33/37 anonim ***** válasza:

Most bemásolom mit írtam először is :D

"Sokszor ha valamiben nincs közös megállapodásunk akkor keresünk egy harmadik utat amit már csak azért választunk hogy a másiknak se legyen igaza :D mi ilyen gyerekesek vagyunk de legalább ez a közös nevezőnk." Mi ettől vagyunk egy boldog csapat

Ez vicces és hasznos akart volna lenni de mindegy. :) csak azok nem értik akik nem akarják vagy akiknek hiányosságaik vannak szövegértésből.

Sajnálom hogy egy búskomor megkeseredett valaki lehetsz :) de azért szép napot Neked :)

2017. máj. 3. 15:47
 34/37 anonim ***** válasza:
A másik az, hogy szerintem minden anyának egy tanárnak kell lennie és minden tanárnak egy anyának kell lennie belül. Ezek a dolgok így működnek a legsikeresebben :) Na én így állok hozzá :)
2017. máj. 3. 15:48
 35/37 anonim ***** válasza:
A másik az, hogy szerintem minden anyának egy tanárnak kell lennie és minden tanárnak egy anyának kell lennie belül. Ezek a dolgok így működnek a legsikeresebben :) Na én így állok hozzá :) ;)
2017. máj. 3. 15:49
 36/37 anonim ***** válasza:
Ez a legnagyobb hiba, így állni hozzá :)
2017. máj. 3. 15:56
 37/37 anonim ***** válasza:

mielőtt jött a gyerek beszeltetek róla,hogy hogyan szeretnetek nevelni? Arrol,hogy ki milyen nezeteket vall,mit gondol a családról,stb?ha igen,ezekhez kepest valaki megvaltozott?mast gondol?

Ha nem beszeltetek elotte erről,akkor itt az ideje,meg nem keso..ki mit tart fontosnak,milyen nevelesben hisztek,stb..

Sok kapcsolat tonkremegy a gyerek születése után..sok pedig erősebb lesz,mint valaha..ez csak a benne lévő 2 emberen múlik,hogy ők mit tesznek..

2017. máj. 3. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!