Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi van akkor, ha a védőnő nem...

Mi van akkor, ha a védőnő nem keres státusz miatt?

Figyelt kérdés

Én nem akarom felhívni. És ha ő elfelejt minket? AKkor mi van? Ha a "kötelező" státusz azért marad ki, mert ő elfelejti?

(arra ne térjünk ki, hogy én miért nem akarom keresni)

2017. máj. 2. 11:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém se szokott keresni, én megelőzöm őt, kérek valami olyan időpontot, ami nekem a legalkalmasabb. Semmi bajom nem lesz tőle. Az 5 éves státuszra vidd el mindenképp, iskolai beíratkozáskor kérni fogják + akkor majd a gyerekorvossal is kell töltetni papírt. (ez 17-es válaszolónak is szólt)
2017. máj. 2. 13:36
 22/32 anonim ***** válasza:
78%

Jaj, 77 %-os, miért kell ennyire agyatlanul védeni a mundér becsületét?

Miért nem lehet beismerni, hogy (mint mindenhol) védőnők között is vannak pályára alkalmatlanok?

2017. máj. 2. 14:06
 23/32 anonim ***** válasza:
64%
Ne haragudj de nem az ő dolga h szóljon neked h vidd a gyereked státuszvizsgálatra. Én mindig nézem a kiskönyvet, ha látom státusz jön akkor megyünk. Ja és nem csípem a védőnőm...nem is azért viszem a gyereket mert jóba vagyunk. Olyankor megnézi a háziorvosunk is h minden rendben van, szépen fejlődik. Nagyon rossz a hozzáállásod.
2017. máj. 2. 15:45
 24/32 anonim ***** válasza:
63%
A státuszvizsgálat kötelező!Az iskola előtti pedig pláne!Nem inkább arról van szó,hogy mivel visszahúzódó,nem hajtja végre az utasításokat,ez rákerül a papírra?!Mert ez a vizsgálat nem a kiskönyve kerül,hanem van egy 2 példányos nyomtatvány,ami az adott kor vizsgálatának megfelelő kérdéseket tartalmazza,,amit a szülőnek is alá kell írni.Az egyik a szülőé,a másik a védőnőél marad.A kérdések között-a pszichés,motoros,mentális,szociális,magatartásproblémák vizsgálata alatt-,hogy:nehezen lehet vele kapcsolatot teremteni,ill. nagyon visszahúzódó,stb.,stb.Van a végén egy olyan is,hogy védőnői észlelés...oda bizony beírhatja,hogy egyáltalán nem volt együttműködő(a barátnőm kislányával ez volt).3 gyerekem van,a legkisebb 4.5 éves.Soha nem hagytuk ki a státuszt,ennyit ki lehet bírni,holott nekünk is nagyon jó fej,rugalmas,már-már barát a gyerekorvosunk.
2017. máj. 2. 16:09
 25/32 anonim ***** válasza:
Nálunk az oviba kérték a státuszlap másolatát,amig nyugdijba nem ment védőnőnk vagy én vagy ő keresett éves státusz vizsgálatok miatt,6 éves státuszt már az utodja csinálta na ahoz 1 szimpla státuszvizsgálatra is időpontott kelet kérni és akkor is csak nyögve nyelösen akarta megcsinálni.
2017. máj. 2. 16:36
 26/32 anonim ***** válasza:

Nalunk kertek az iskolai beiratasnal.

Nekem valahogy evidens, hogy viszem. Kinek mi.

2017. máj. 2. 17:15
 27/32 anonim ***** válasza:
70%
Kozossegbe kerulestol megis hogy tudna surun talalkozni veletek? Gondolom ti dolgoztok, gyerek oviban, bolcsiben. Evi 1 statusz nem a vilag, a szulonek kell fontos legyen, nem a vedononek, hogy kesz legyen. Ti erdeketek. 15 percre pedig kibirhatod, foleg ha nem is beszolos. En elvinnem tanacsadasra, vagy felhivnam. Te sem tunsz nekem tul kedvesnek. Bocs.
2017. máj. 2. 20:15
 28/32 anonim válasza:
82%

Január óta a vizsgálat kötelező. A törvény egyértelműem leírja, hogy a szülő kötelessége a kiskorút eljuttatni a vizsgálatra. A törvlny a szankciókat is leírja, a szankció a szülőre vonatkozik.

Nem a védőnőnek kell keresnie 300 gyereket, hanem a szülőnek kell a sajátját fejbentartani.

4 éves vizsgálaton már objektív látás és hallásszűrés is történik. Ezt sem az ovónő, sem az orvos nem csinálja. És elég rá 15 perc egy együttműködő gyerekkel! Ha a védőnő nem sajnálja rá az időt, te anyaként miért?

2017. máj. 3. 07:39
 29/32 anonim ***** válasza:
70%
Védőnő vagyok, és bizony számon tartom, hogy ki volt státuszon, és ki az, aki nem. Előtte hónapban már egy lapon összegyűjtöm, hogy kinek, melyik státuszt kell elvégeznem, és értesítem a szülőket. Erre jó a telefon, a facebook, a posta. Sajnos kevés szülő jön, vagy keres meg értesítés nélkül, de ezt már megszoktam... Nekem is 270 gondozottam van, de senki nem marad ki, ha beteg, utólag nézem meg. Vannak mérések, kérdések, látás-hallásvizsgálat, vérnyomás-mérés. Ha a gyerkőc nyitott, őt kérdezgetem, és ez bizony nem fér bele negyed órába. Mivel egy ovis gyereket ritkán látom, sok minden szóba kerül, hosszan beszélgetünk a szülővel is. Ilyenkor akár 1 óra is eltelik. Én ezt szeretem csinálni! :)
2017. máj. 3. 10:51
 30/32 A kérdező kommentje:

29- De kár, hogy nem te vagy a védőnőnk!!!

A mienk tojik ránk, a gyerek születése óta mindig én hívtam, akkor mentünk, amikor neki jó. Más anyuka is panaszkodik, hogy tök nincs képben, van, akinél azt hitte csak helyettesít, pedig ő az állandó védőnője...

Akkor hagyom a fenébe, majd ha keres, akkor megyünk.

2017. máj. 3. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!